Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Bahçeye mezar yapılır mı?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Bahçeye mezar yapılır mı?

Kişi evinin bahçesine mezarlık yapabilir mi? Ancak Umumi Hıfzıssıhha Kanunun 211. maddesi ve mezarlıklarla ilgili bir düzenlemeden dolayı bahçeye ölü defnetmek yasak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkhukuksitesi.com

Cenazeyi istediğin yere gömebilir misin?

Yeni uygulamayla birlikte artık herkes istediği yere cenaze defni yapamayacak ve özel mülkiyet alanları mezarlık olarak kullanılamayacak (Örneğin fındık bahçesi, tarla, orman gibi). Defin yapılacak olan yerlerin tapusunda ise “Mezarlık Vasfı” taşıyacak olması gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.haber7.com

Ölmeden mezar yeri alınır mı?

Günümüzde bazı kimseler mezar yerlerini önceden satın alıyorlar. Bunun dinimizce bir sakıncası var mıdır? Mezar için yer satın almakta bir sakıncadan söz edilmemiştir. Hattâ özellikle ölüm olaylarında mezar yeri bulma zorluğu söz konusu olabilecek yerlerde bunun câiz olacağı açıktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Mezar taşınabilir mi?

Ancak su basması, yol geçmesi veya düşman tarafında kalması gibi nedenlerle kabristanı başka yere nakletmek caizdir. Cenaze, kabre konulup üzerine toprak atıldıktan sonra, artık cemaatin elinden çıkmış, yüce Allah'a teslim edilmiş sayılır. Artık zaruret bulunmadıkça kabrin açılmaması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Mezar tapusu kaç yıl geçerli?

Defnedilen kişinin kesinlikle yakını olmaması durumunda; 5 yıl içinde mezar tapusu devlet tarafından kontrol edilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mezaryapimi.istanbul

Peygamberimiz Buyurdu! Mezar Üzerine Su Dökünce ve Çiçek Dikince Ölüye Ne Olur? Sübhanallah!

İlgili 32 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Mezar taşı neden 1 yıl sonra yapılır?

Yapılan mezarın çökmemesi için de cenaze defnedildikten en az bir yıl sonra mezarın yapılması gerekmektedir. Mezar erken yapıldığı takdirde mezarda çökme yaşanabilir. Sadece mezar taşı koymada ise bir maruzat yoktur” diye konuştu.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: merhabahaber.com

Mezar tapusu almak şart mı?

Mezar inşaat ruhsatını çıkartmak için ilk olarak mezarın tapusunu (mezar yeri kullanma belgesi) satın almanız gereklidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: istanbulmezaryapimisleri.com

Mezar üstüne mezar kaç yıl sonra gömülür Diyanet?

Cenazenin daha önce ölmüş bir yakının üstüne defin edilmesi için ilk gömü tarihinden itibaren en az 5 (Beş) yıl geçmiş olması şartı aranır. Üste gömü yapılacak olan kabrin başında mutlaka okunabilir bir baştaşı olmalı ve müdüriyet kayıtları ile baştaşındaki bilgilerin birbirini doğrulaması gereklidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cbs.izmir.bel.tr

Aynı mezara 3 kişi gömülür mü?

Normal şartlarda bir kabre, yalnız bir cenaze defnedilir. Zaruret hâlinde bir kabre birden çok cenaze konulabilir. Nitekim Hz. Peygamber Uhud şehitleri için böyle bir uygulama yapmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yeniakit.com.tr

Gösterişli mezar günah mı?

Mezarlık yerinin önceden hazırlanmasında bir sakınca yoktur ama çok aşırıya kaçmamak gerekir. Şatafatlı mermerler, heykeller, özel taşlarla mezarlıklar yapmak hoş da değildir. Dinimizde gösteriş yoktur."

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Mezar tapusu kime ait?

1 - Vakfa ait tapulu tapusuz umumi mezarlıklardır ki bütün hukuk ve vecaibi belediyeye intikal etmiştir. Bu vakıf mezarlıklara ait ne kadar mevkuf varidat ve akarat ve tenmiyesi meşrut nukut var ise belediyeye aittir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Mezar başında nerede durulur?

Kabir yanına gelince, önce selam verilir. Kabrin sağ yanına, yani kıble tarafına, ayak ucuna yakın durur. Tanıdığı gibi, şeklini, suretini hatırına getirir. Euzü ve besmele ile bir Fatiha ve 11 İhlas okur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mezarinsaati.com

Evin bahçesine mezar yapılır mı?

Kişi evinin bahçesine mezarlık yapabilir mi? Ancak Umumi Hıfzıssıhha Kanunun 211. maddesi ve mezarlıklarla ilgili bir düzenlemeden dolayı bahçeye ölü defnetmek yasak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkhukuksitesi.com

Baba oğul aynı mezara gömülür mü?

Bir Çocuğun Annesiyle Aynı Mezara Konulmasının Hükmü

el cevab: Şehir hayatındaki mezar yeri sıkıntısına nazaran mali imkansızlık veya yer olmaması durumu sebebiyle açılan kabre arasına haciz veya toprak konularak çocuk ve annesi konulabilir. NŞA da bir kabre zaruret olmaksızın yalnızca bir insanın gömülmesi esastır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eskieserler.net

Hangi cenaze Yikanmaz?

Azaları tam teşekkül etmemiş düşükler ise, yıkanmaz. Bir beze sarılıp isimsiz olarak gömülürler. Cenaze namazı da kılınmaz. Yıkanması vâcib olan ölüler üzerine cenaze namazı kılmak da vâcibdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Karı koca aynı mezara konulur mu?

Değerli kardeşimiz, Bir kabre birden fazla ölü koymak mekruhtur. Ancak salgın hastalık, savaş, deprem, sel felâketi gibi durumlarda, ölü sayısı fazla olur da her biri için ayrı bir kabir hazırlamak güçleşirse, o takdirde iki üç kişiyi bir kabre defnetmekte kerahet yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Bir mezara birden fazla cenaze defnedilir mi?

Fetva Kurulu, "ölülerin çok olması gibi bir mazeret varsa aralarına toprak ve benzeri bir engel bırakmak kaydıyla aynı mezara birden fazla kişinin defnedilebileceğini" belirtti.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ilkha.com

Gece mezar gömülür mü?

Cenazenin gece gömülmesi de mümkün olmakla birlikte gündüz defnedilmesi teşvik edilmiştir. Definde aslolan bir kabre bir kişinin gömülmesidir. Ancak ihtiyaç duyulduğunda, aralarına toprak konarak birden fazla kimse de bir kabre gömülebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: islamansiklopedisi.org.tr

Dinimizde mezar üstüne mezar olur mu?

Önce defnedilmiş olan cenaze, tamamen çürüyüp toprak hâline gelmedikçe, bir zaruret olmaksızın kabrin açılması ve bu kabre ikinci bir cenazenin defni câiz değildir. Cenaze çürüyüp toprak hâline geldikten sonra ise aynı kabre başka bir cenaze defnedilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Mezar yaptırmak için izin gerekir mi?

Mezarı yaptırmak için mezar inşaat ruhsatı çıkartmanız gereklidir. Mezar inşaat ruhsatını en erken cenazenizin defin tarihinden 91 gün sonra çıkartabilirsiniz. Ardından, mezarınızı yaptırmak istediğiniz mermerciyi(taşçıyı) seçmeli ve bir sözleşme imzalamalısınız.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mezaryapimisi.com

Mezar yaptırmanın sevabı var mı?

Mezarları yaptırmakta İslâmî yönden bir mahzur yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Mezarlıga hangi saatlerde gidilmez?

İkindi namazından sonra, güneş batıncaya kadar başka namaz yoktur." (Ahmed b. Hanbel, Müsned, I/19, II/42, III/95). Bu iki vakitte yalnız nâfile namaz mekruhtur, farz ve vacip bir namaz kılmak mekruh değildir. Cenaze namazı kılınabilir, tilâvet secdesi de yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Mezar kaç gün sonra yapılır?

Mezar inşaat ruhsatını cenazenizin vefat tarihinden 3 ay (90 gün) sonra çıkartabilirsiniz. 3 aydan (90 günden) önce mezar inşaat ruhsatı çıkartmanız yasaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mezarinsaati.com

En kaliteli mezar taşı nedir?

Mezar yapımında kullanılması gereken asıl taş çeşitleri granit, bazalt, diyabaz gibi volkanik kayaçlardır. Özellikle granit grubu taşlar, yüksek sertlik dereceleri (5-7 mohs), esneklikleri, asitle reaksiyon vermeyen kimyasal yapıları sebebiyle en dayanıklı mezar ve anıt taşlarıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bursamezartasi.com
Önceki makale
SSD mi sağlam HDD mi?
Sonraki makale
Bitkisel alerjiye ne iyi gelir?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT