Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

At eti neden yasak?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » At eti neden yasak?

Atın her dönem değerli bir hayvan olmasından, askeri ve sivil hizmetlerde kullanılmasından kaynaklı olarak haram fetvasının verilmiş olma ihtimali de vardır. Atın etkinlik alanının eski dönemlere nazaran daha dar olması, verilen fetvaların daha yumuşak olmasına neden olmuş olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

At eti Türkiye'de neden yasak?

Orta Asya geleneğinde bahar aylarının gelmesiyle at kesme geleneği bulunuyor. Ancak Türkiye'de at eti tüketilmiyor. Bunun ilk nedeni, ülkemizde at eti kesiminin ve satışının yasak olmasından kaynaklanıyor. İkinci nedeni ise, atın Türk tarihindeki önemli yerinden kaynaklanıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lezzet.com.tr

At eti neden haram?

Ebû Hanîfe'den at etinin haram veya mekruh olduğuna dair nakledilen görüşü esas alan bazı bilginler sütünü de haram veya mekruh olarak nitelendirmişlerse de, mezhepte sahih kabul edilen görüşe göre atın sütü mubahtır, çünkü eti pis olduğu için değil cihad aracı olduğu için yasaklanmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

At eti yenir mi yenmez mi?

Yani yasak değildir ama tüketilmesi önerilmez. Mezhepler de bu konuda ayrı inanış içindeler. Şafii, Hanbeli, Zahiri mezhepleri, at etinin helal olduğu konusunda birleşirken, Zeydiye mezhebi haram, Hanefi mezhebi ise mekruh diyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

Türkler at eti yedi mi?

Türkiye?de ise at etini tercih edenlerin daha çok Tatarlar, Kırgızlar ve Altay kökenli insanlar olduğunu görmek mümkün. Ancak sadece bunlar değil, Türkiye coğrafyasında yaşadıkları halde Orta Asya kültüründen etkilenip at eti yiyen Türkiyeli Türkler de var.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: akademik.adu.edu.tr

At Eti Yemek Helal mi? I İhsan ŞENOCAK

İlgili 35 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Eşek eti helal midir?

Bu kapsamda bizzat Hz. Peygamber (s.a.s.) tarafından eşek etinin yenilmesi haram kılınmıştır (Bkz; Buhari, Megazi 38; Müslim, Nikah 29).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Zebra eti yemek helal mi?

Etlerinin yenmesinin helâl olduğu hususunda görüş birliği bulunan hayvanlar şunlardır: a) Sığır, manda, koyun, keçi, deve, tavşan, tavuk, kaz, ördek, hindi türünden evcil hayvanlar, b) Geyik, ceylan, dağ keçisi, yabanî sığır ve zebra gibi yabani hayvanlar, c) Güvercin, serçe, bıldırcın, sığırcık, balıkçıl gibi kuşlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

At eti tadı neye benzer?

Tadı hafif. Yaşlı atlarsa koyu renge ve ağır tada sahip. At eti kuzu ve dana etinden nispeten yumuşak ve tatlı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Kirpi eti yenir mi?

Kirpinin avlanması ve bilinçsizce tüketilme hem ekolojik dengenin bozulmasına, hem de insan sağlığı açısından ciddi tehlikelere yol açabilir. Bu yüzden kirpi etinin tüketilmesi, önerilmemektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lezzet.com.tr

Ahtapot helal mi haram mı?

"Deniz canlıları sadece suda yaşayabiliyor ve sudan çıktığında boğazlanmış hayvan gibi kısa sürede ölüyorsa, şekline ve ölüm durumuna bakılmaksızın yenmesi helaldir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sporx.com

At ve eşek eti yenir mi?

Hayır, değildir. Bir et ürününde at veya eşek eti çıkması bir hayvan hastalığı durumu ya da hijyenik şartlardan kaynaklanan bir problem söz konusu olmadıkça sağlık açısından önemli sorunlar doğurmaz. İnsanlar yaşadıkları coğrafi bölgeye bağlı olarak yenilebilir olan her şeyi yer.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bianet.org

Midye yemek neden günah?

Çünkü midye, balık suretinde değildir ve de o sınıfına girmez. Dolayısıyla balık suretinde olmayan bir deniz hayvanının etini yemek, caiz olmamaktadır. Suda yaşayan ve suda barınan hayvanlardan, her tür balığın eti ise yenilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Midye yemek helal mi?

Diyanet İşleri Yüksek Kurulu, bir soruya verdiği yanıtta midye, karides, kalamar, yengeç, ıstakoz gibi deniz hayvanlarının 'helal olmadığını' söyledi. Diyanet İşleri Başkanlığı, midye, karides, kalamar, yengeç, ıstakoz gibi deniz hayvanlarının 'helal olmadığını' belirtti.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: birgun.net

Tavşan eti yenir mi helal mi?

Resulullah (S.A.V. )'e sordum ve O da ikisini de yememi emretti demiştir. Yukarıdaki hadis rivayetlerinden açıkça anlaşıldığı üzere tavşan etinin yenmesinin helal olduğu sonucuna ulaşılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Eski Türkler at eti yer mi?

Buradan at eti yemenin atın önemsenmediği için yenildiği sonucu çıkmasın; aksine, çok eski tarihlerde Türkler, atı kutsal ve değerli gördükleri için tanrılara hediye olarak sunmuşlar, dini törenlerde at etini tercih etmişlerdir (Doğan, 2006: 136).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Deve eti yenir mi?

Türkiye'de deve eti en çok Aydın'da bulunur. Hafif mayhoş bir tada sahiptir. Deve eti, dana etinden daha serttir. Deve eti kıymasından köfte yapıldığında oldukça lezzetli bir sonuç alınır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aydinliamca.com

Penguen eti yenir mi?

Penguenler, balık, kalamar gibi deniz canlılarından beslendiği için, etinin balık aromasına benzediği düşünülmektedir. Ancak ülkelerin büyük bir çoğunluğunda, penguen eti satmak ve almak yasa dışıdır. Bu yüzden ithalatı ve ihracatı da yapılmamaktadır. Penguen yumurtası ise, uzun süre kaynatılsa bile yumuşak kalır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lezzet.com.tr

Kanguru eti yenir mi?

Yumuşak ve çiğnemesi kolay olan kanguru eti bonfile, sosis, kıyma olarak tüketilebilir. Kanguru eti köfte, börek, kebap, hamburger yapımına da uygundur. Dana veya kuzu eti gibi diğer et türleri yağ bakımından zengin oldukları için pişirme süreçleri daha kolaydır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yemek.com

Fil eti yemek helal mi?

FIKIH. Fil etinden, derisinden ve dişlerinden faydalanılması açısından fıkha konu olmuş ve fakihler bu hususta çeşitli görüşler ileri sürmüşlerdir. Hanefî, Şâfiî ve Hanbelî mezheplerine göre filin etinin yenmesi haramdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: islamansiklopedisi.org.tr

Geyik eti tadı nasıl?

Geyik eti biftek, bonfile, rosto, sosis, kurutulmuş et ve kıyma olarak yenebilir. Dana etini andıran bir tadı vardır. Geyik eti, benzer sığır eti kesimlerinden daha ince bir dokuda ve daha yağsız olma eğilimindedir. Bununla birlikte, sığır eti gibi, yağsız kesimler de daha sert olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

At eti sert mi?

At eti fazlaca katı ve lifli yapıya muktedirdir. Çiğnendiği zaman parçalamada ve yutmada güçlük çekersiniz. Aldığınız et koyu renkte, aşırı lifli yapıda ve sert ise bu etten at eti ya da eşek eti olarak şüphe edebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Domuz etinin tadı nasıl olur?

Kendiliğinden yağlı ve tuzlu bir tadı var.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: technopat.net

Penguen eti yemek caiz mi?

Kırlangıç, hüdhüd (ibik kuşu), yarasa, baykuş, papağan, tavus kuşu, saksağan [penguen] helâldir. Bunlar Şâfiî'de helâl değildir. Leş kargası yenmez. Ekin kargası ve kara karga Hanefî ve Mâlikî'de helâldir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekrembugraekinci.com

Karga eti helal mi haram mı?

Eti yenen kuşlar: İğrenç olmayan, leş yemeyen, avını pençesiyle yakalamayan kuşlar yenir. Saksağan, kumru, bülbül, kanarya, muhabbet kuşu, keklik, sülün, bağırtlan kuşu, güvercin, bıldırcın, tarla kargası, tavus, kırlangıç, baykuş, papağan, turna, saka kuşu, çalı kuşu, ispinoz, serçe ve sığırcık gibi kuşlar helaldir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: abs.cu.edu.tr

Neden tavşan eti yemez?

Bu durum Kur'an-ı Kerim'de şöyle geçmektedir: “Yahudilere her tırnaklı hayvanı haram ettik. Koyunun ve sığırın iç yağını da haram ettik.” (Enam 146. ayet) Tavşan aynı kedi gibi tırnaklı bir hayvandır. Tavşan etinin Yahudilere yasaklı olduğu bir gerçektir; ama 'Aleviler bu yüzden tavşan yemezler' sözü batıldır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.facebook.com
Önceki makale
Dekontta ne yazar?
Sonraki makale
Prefabrik ev kışın sıcak olur mu?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT