Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Apartman yönetici şikayeti nereye yapılır?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Apartman yönetici şikayeti nereye yapılır?

- Apartman yöneticisi görev ve sorumlulukları dışında hareket ediyor veya görevini kötüye kullanıyor ise öncelikli olarak denetçiye durumu bildirebilirsiniz. Denetçiler ise bu duruma göz yumuyor ise o zaman adresiniz Sulh Hukuk Mahkemesine şikayette bulunabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: biyos.net

Apartman yöneticisi nereye şikayet edebilirim?

Sulh Hukuk Mahkemesi'ne konu ile alakalı yapacağınız suç duyurusu son ve kesin bir çözüm olarak her zaman elinizin altında bulunuyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Apartman sorunlarını nereye şikayet edebilirim?

Kat Mülkiyeti Kanunu, Kabahatlar Kanunu, Çevre Kanunu gibi kanunlarla ve apartman yönetmelikleriyle korunuyor. Apartmanda rahatsız eden veya şikayette bulunmak istediğimiz daireyi üç yere şikayet edebiliriz. Buralar ; Sulh Ceza Mahkemesi , belediye ve kolluk güçleridir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cihanbinayonetimi.com

Apartman yöneticisi kim denetler?

Apartman denetim kurulu, apartmanın yönetiminde alınan kararların, kanunlara ve yönetmeliklere uygun olarak alındığını denetler. Denetim kurulu, genellikle kat malikleri tarafından seçilir ve apartmanın yönetim kurulu ile bağımsız bir şekilde çalışır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bizimsiteyonetimi.com

Apartman sorunlarına hangi mahkeme bakar?

1 hükmü 'Bu kanunun uygulanmasından doğacak her türlü anlaşmazlık Sulh Mahkemelerinde çözümlenir' şeklinde kaleme alınmış ve 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunun uygulanmasından doğacak tüm anlaşmazlıkların çözüm yerinin Sulh Hukuk Mahkemesi olduğu belirlenmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: apartmansakinleri.com

Apartman Yönetimi Görevlerini Yapmıyor Nereye Şikayet Edebiliriz ?

İlgili 16 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Apartman yönetimi nasıl mahkemeye verilir?

  1. Kat maliklerinden birkaç kişi bir araya gelerek ya da bir kişi dilekçe yazarak yerleşim yerindeki sulh hukuk mahkemesine başvuru yapması yeterlidir. ...
  2. Ardından "Konusu" kısmı yazılarak "Kat Mâlikleri Kurulumuz yönetici seçemediğinden yöneticinin Muhterem Mahkemenizce atanması talebidir" yazılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: imeryonetim.com

Apartman yöneticisi ceza alır mı?

Kat malikleri kurulunca kabul edilmiş işletme projesi yoksa, yönetici gecikmeksizin bir işletme projesi yapar. Görevlerini yerine getirmiyen yöneticiye 33 üncü maddenin son fıkrasında yazılı cezalar uygulanır. Yöneticilik halk arasında öyle görünmese de çok fazla görev ve sorumlulukları olan bir iştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yasarozturk.av.tr

Apartman yöneticisi nasıl görevden alınır?

Birincisi yöneticinin mutlak butlanla (kat malikleri/sakinlerin edinimlerini yerine getirmemesi) istifa etmesi, ikincisi denetçi veya denetim kurulunun en az oy çokluğu ile üçüncüsü ise kat maliklerinin 1/3 oranında imza toplayarak yapılabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: prosisyonetim.com.tr

Apartman yöneticiliğini kimler yapamaz?

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre, yönetim planında, “yöneticinin kat malikleri tarafından seçileceği” maddesi yer alıyorsa, kat maliki olmayan kişiler yönetici olamaz. Buna göre, örneğin; kiracılar apartman ve site yöneticisi olamaz. Ancak, yönetim planında böyle bir madde bulunmuyorsa kiracılar da yönetici olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mgc.com.tr

Apartman yöneticisinin yetkileri nelerdir?

Apartman yöneticisi, kat maliklerinden aldığı yetkiyle; bina sorunlarına çözüm üretme, binaya dair temel konularda karar verme, giderlerin takibini yapma ve bunları belgelendirme gibi görevleri olan kişileri ifade eder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hepsiemlak.com

Apartman düzenini bozan kişi hakkında ne yapılmalı?

Kat Mülkiyeti Kanuna göre kötü komşulara karşı yasal başvuru yolları bulunmaktadır. Gürültü yapan komşu için her zaman Alo 181 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Gürültü Şikayet Hattına başvurabilirsiniz Alo 181 Gürültü Şikayet Hattı 7/24 prensibiyle çalışmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: imzabinayonetimi.com.tr

Apartmanda ortak alan işgalinde ne yapılmalı?

Kat maliklerinin bir kısmının ortak alan işgali yapması durumunda tazminat talebiyle dava açılamaz. Ancak söz konusu durumun ortaya çıkması halinde yazılı ihtarname ile ilgilinin uyarılması gerekmektedir. İhtara rağmen bir işlem gerçekleştirilmemişse Sulh Hukuk Mahkemesi nezdinde dava açılması mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fmsyonetim.com

Üst komşuyu nereye şikayet edebilirim?

155 ihbar hattı aranarak polis merkezine şikayet kaydı açabilirsiniz. Bağlı bulunduğunuz belediyenin zabıta bölümünden şikayetçi olabilirsiniz. Alo 181 hattını arayarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığına şikayet bırakabilirsiniz. Son olarak Sulh Hukuk Mahkemesine dilekçe vererek dava açabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurhukukburosu.com

Kimse apartman yöneticisi olmak istemezse ne olur?

Kimse apartman yöneticisi olmak istemezse bu yönetici ilk kat maliklerinden yapılmak istenir ancak hiç kimse olmak istemezse dışarıdan yönetici tayin edilir. Binaya Sulh Mahkemesince atanan yönetici, bu atanma üzerinden altı ay geçmedikçe, kat malikleri kurulunca değiştirilemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cihanbinayonetimi.com

Apartman yönetimi toplantı yapmadan karar alabilir mi?

Site yönetiminde kararların alınabilmesi için, kat maliklerinin en az yılda bir kere toplantı yapmaları gerekiyor. Site yönetimi toplantısı için site yöneticisinin kat maliklerine toplantı duyurusunda bulunması gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arsyonetim.com

Aidat vermeyen apartman sakini nereye şikayet edilir?

Aidat ödediği halde tam olarak hizmet alamayan kişiler, Sulh Hukuk Mahkemesi'ne giderek itiraz edebilir ve bu noktada dava açabilirler. Buna göre ilgili dava için bir dilekçe hazırlanmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hepsiemlak.com

Apartman yöneticisi nelerden muaf olur?

Site yöneticileri mutat gider olarak kabul edilen elektrik, su, yakıt ve asansör giderlerine katılmaz. Ancak bazı diğer giderlerden sorumludur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: 2myonetim.com.tr

Apartman Yöneticiliği en fazla kaç yıl yapılır?

Toplu yapılarda yönetim planında aksi belirtilmemişse yöneticinin görev süresi iki yıldır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kapitalhukuk.com

Apartman yöneticisi ne kadar maaş alır?

eleman.net verilerine göre, Apartman / Site Müdürü 2023 yılında ortalama 25.900 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Apartman / Site Müdürü , Ocak 2023 yılında ortalama 20.680 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 12.716 TL maaş alıyordu.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eleman.net

Apartman yönetimi toplantı yapmazsa ne olur?

Yönetici kat malikleri kurulunu toplantıya çağırmazsa yöneticinin değiştirilmesi yoluna gidilir. Yönetici vekalet sözleşmesine göre(borçlar kanunu gereği) sorumludur. Bunu sağlamak için bulunulan yerin sulh hukuk mahkemesine dava açılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: akayyonetisim.com

Apartman yönetimini bırakmak için ne yapmak lazım?

Yönetici, istifa dilekçesini görevini yaptığı apartman, site, bloğu Kat Malikleri Kurulu'na hitaben hazırlamalıdır. İstifa dilekçesinde hangi neden veya nedenlerden dolayı görevinden istifa ettiğini belirtmelidir. Görev yaptığı dönem içindeki yöneticiliğe dair tüm evrakları kurula sunacağını da ayrıca belirtebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: apsiyon.com

Apartman yöneticisi hangi durumlarda istifa eder?

İstifa, apartman veya site yöneticisinin doğal hakkı olduğundan her an istifa etmesi mümkündür. Uygulamada yöneticilerin istifa etmelerinin pek çok nedeni olmakla birlikte temel nedenlerine bakıldığında kat maliklerinin kendilerine düşen borçları ve yükümlülükleri yerine getirmemesi yer alır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: imzabinayonetimi.com.tr

Kat mülkiyeti kanunu 33 madde nedir?

Kat Mülkiyeti Kanunu 33. Madde ise bunun dışında kalan yükümlülükler ve doğan zararlar bakımından düzenleme yapılmıştır. Buradan hareketle, hakkı ihlal edilen kat maliklerinden her biri, yöneticinin borç ve yükümlülüklerini yerine getirmeyen davranışları nedeniyle dava açabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aslihangurbuzsevim.com

Apartman yöneticisi gelir ve giderleri tabloya asmak zorunda mı?

Kanunun 36. maddesine göre yönetici, kat malikleri kurulunun kararlarını, protokolleri, yapılan ihtar ve tebligatın özetini ve tarihlerini ve bütün giderleri deftere (işletme defteri) tarih sırasıyla yazmaya ve bu defteri ve giderlerin belgeleriyle diğer bütün belgeleri bir dosyada saklamaya mecbur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Kat mülkiyeti kanunu 20 madde nedir?

634 Sayılı Kat Mülkiyeti Yasasının 20. maddesine göre kat maliklerinden herbiri aralarında başka türlü anlaşma olmadıkça anataşınmazın ortak giderlerine ve tesislerin işletme giderlerine, giderler için toplanacak avansa kendi arsa payları oranında katılmakla yükümlüdür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ilkerduman.av.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT