Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Apartman boşluğuna eşya koymak yasak mı?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Apartman boşluğuna eşya koymak yasak mı?

Bina içerisindeki ortak alanların kullanımı bireysel kararlara göre belirlenmemektedir. ... Ayrıca bu tür boşluklara eşya konulması; olası bir acil durumda bina sakinlerinin dışarıya çıkabilmesini engellediği ve diğer kişilerin de hakkı olan yerlerin sahiplenilmesine neden olduğu için yasaklanmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aidatim.com

Apartman boşluklarına eşya konulabilir mi?

Günümüzde en çok karşılaşılan sorunlardan biri de apartmanlarda ortak alanlara bırakılan eşyalardır. Apartman boşluklarına eşya bırakılması diğer kat maliklerinin geçişini engelleyerek ortak alanları işgal etmektedir. Aynı zamanda ortak alanlara eşya konulması Kat Mülkiyeti Kanuna da aykırılık teşkil etmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avukatcerenyanik.com

Apartman boşluğuna bisiklet koymak yasak mı?

Daire kapısı önüne ayakkabı veya herhangi bir eşya koyan kat malikleri ve kiracılar mahkemelik olabiliyor. Ortak geçiş alanı olan kapı önüne ayakkabı ve ayakkabılık, bisiklet, spor aleti gibi eşyalar koymak ve geçişi engellemek Yargıtay içtihatlarınca yasak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Merdivene eşya koymak yasak mı?

Apartmana ait tüm koridorlar, merdiven alanları, asansör önü ve çevresine dolap, masa, büfe ve benzeri eşya koymak yasaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: apartmanyonetmeligi.com

Apartman merdiven boşluğu kime aittir?

Kat maliklerinin kullanımına ayrılmış olan her yer ortak alandır. Merdiven boşlukları, kömürlük, bahçe hatta duvarlar dahi ortak alandır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sezgenhukuk.com

APARTMAN ORTAK ALANLARINI İŞGAL EDENLER YAPI KAYIT BELGESİ ALABİLİR Mİ ?

İlgili 20 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Apartman ortak kullanım alanı işgali nereye şikayet edilir?

Yakınma yöntemleri üçe ayrılmaktadır: Belediyeye şikayet etmek, Sulh Ceza Mahkemesi, Kolluk güçlerine şikayet. Bunun dışında apartman sakinleri bir araya gelerek imza toplayabilir ve sorun yaratan kişiyi binadan çıkartabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aidatim.com

Apartman önü kime aittir?

Apartman altı dükkan önü ortak alan mıdır? Kat malikleri ortak yerlerde kullanma hakkına sahiptirler; bu hakkın genel kömürlük, garaj, teras, çamaşırhane ve çamaşır kurutma alanları gibi yerlerdeki ölçüsü, aksine sözleşme olmadıkça, her kat malikine ait arsa payı ile oranlıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alemdarbinayonetimi.com.tr

Apartman boşluğu neresi?

Apartman Boşluğu Filesi Nedir? Günümüzde apartmanlar yapı gereği zemin kısmından başlayarak yukarıya doğru boşluk bırakılarak inşası gerçekleştirilmektedir. Boşlukların verilmesindeki amaç ise hava almayan mutfak, oda ve tuvalet gibi farklı alanların havalandırılması adına yapılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ankarafile.net

Kapı önüne ayakkabılık koymak yasak mı?

Apartmanlarda ve sitelerde ortak geçiş alanı olarak değerlendirilen kapı önlerine ayakkabılık koyana Yargıtay'dan kötü haber geldi. Yüksek Mahkeme, apartmanın ortak alanında (merdiven boşluğunda) bulundurulan ayakkabılık, ortak yerlerin amacı dışında kullanılmasına sebep olacağından, kaldırılması gerektiğine hükmetti.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cumhuriyet.com.tr

Apartman sakinlerinin uyması gereken kurallar nelerdir?

- Sabah erken ve gece geç saatler, hafta sonu tatilleri, resmî ve genel tatillerde apartman sakinlerini rahatsız edecek şekilde gürültülü aktivitelerde bulunulmaması gerekir. - Hayvanları beslemek gibi sebepler için balkondan ya da pencereden yemek artıkları atılmamalıdır. - Tüm çöpler belirlenen alanlara atılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: apsiyon.com

Kapı önünde ayakkabı bulundurmak yasak mı?

Apartmanlarda kapı önlerinde ayakkabı bırakmak kat maliklerinin ortak kararı ile yasaklanabiliyor. Bu yasaklama hükmü yönetim planına da işlenerek genel bir kural haline dönüştürülüyor. Bu yönde alınan kararın ardından kapı önlerinde ayakkabı bırakılması kanunen yasaklanmış hale geliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

Apartman içine motor koymak yasak mı?

Apartman yönetmeliğine göre herkesin ortak kullanım olanı alanlara otoparklar hariç motorlu motorsuz araç veya evdeki fazla eşyalarınız gibi vs. şeyler için kullanamazsınız malesef. Tabi yönetici ve apartman sakinlerinin onayı ile kullanabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: motosiklet.net

Apartmanda ortak alan işgalinde ne yapılmalı?

Ortak yere yapılan müdahalenin önlenmesi talebi (ortak kullanım alanı işgali şikâyet dilekçesi) ile Sulh Hukuk Mahkemesi'nden kat maliki hakkında işlem yapılması talep edilebilir. Yine talep öncesi ortak alana müdahalede bulunan kat malikine ihtarname de gönderilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alemdarbinayonetimi.com.tr

Apartmanda boş olan daire aidat öder mi?

BOŞ EVE AİDAT ÖDENİR Mİ? Bu sorunun yanıtı Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yer almaktadır. Kişi maliki olduğu evde otursa da oturmasa da giderlere katılmakla yükümlüdür. Yani tüm malikler (oturmasalar dahi) aidat ödemek zorundadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: osmanmeteyildiz.av.tr

Apartmanda geçimsiz komşu var ne yapmalı?

Komşunun 'çekilmezlik hali' süreklilik kazanırsa dava açarak mahkemeden müdahale kararı alabilirsiniz. Komşunuz mahkeme kararına uymamakta direniyorsa, komşunun evini satımını isteme hakkınız var. Kat mülkiyeti kanunu madde 25 sorunlu komşunun gerekirse evinin satılacağını düzenlenmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avukatcerenyanik.com

Apartman yönetimine karşı dava açılabilir mi?

Yönetici, yasadan aldığı temsil yetkisine dayanarak çeşitli sözleşmeler kurabilir. İşte bu sözleşmeden doğan uyuşmazlıklarda yönetici dava açabileceği gibi, yöneticiye karşı da dava açılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkhukuksitesi.com

Ölen bir kişinin ayakkabısı neden kapı önüne konur?

Ölen kişinin ayakkabısı neden kapı önüne konulur sorusunun yanıtı merak ediliyor. Pek çok kez kapı önlerinde sahipsiz ayakkabı görürüz. Ancak kapı önündeki ayakkabı çoğu kez o evde bir ölünün olduğuna işarettir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gazetevatan.com

Ayakkabının önünde boşluk olmalı mı?

Ayakkabı içinde parmakların uç kısmı ile ayakkabı ön kısmı arasında 12 mm'lik boşluk olmalıdır. Parmakların üst kısmı ayakkabıya sürtünmemesi için burda boşluk olmalı, aksi takdirde parmak üstlerinde ve tarak kemikleri başlarının altında nasırlar oluşur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tavsiyeediyorum.com

Sığınağa eşya koymak yasak mı?

Bina sığınağına eşya konulur mu? Bina sığınakları ortak yerlerdendir ve ortak yerlerin amacı dışında kullanılması ancak yasada aranan çoğunlukların sağlanması ile mümkündür. Bunun haricinde sığınağa eşya konulması mümkün değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mustafabaysal.com

Apartman bahçesi ortak alan mı?

Apartman ve sitelerdeki bahçe ortak kullanım alanıdır ve tüm apartman sakinleri arsa payları oranında bu alandan faydalanma hakkına sahiptir. Bahçe, özellikle şehir yaşamında yeşil alan ihtiyacını karşılamak için önemli bir alandır ve bu nedenle tüm apartman sakinlerinin eşit şekilde faydalanabilmesi gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bizimsiteyonetimi.com

Apartman boşluğuna ne denir?

Bazı binalarda havalandırma şaftı aynı zamanda apartman boşluğu ile aynı işlevde kullanılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: insaathesabi.com

Apartmanda ortak alanlar neresi?

Bu ortak kullanım alanlarına örnek vermek gerekirse; giriş kapıları, kapıcı dairesi, asansör, merdivenler, garaj, otopark, sığınak, bahçe, çocuk oyun alanları, kalorifer daireleri, kömürlük, su depoları, çatı ve bacalar, yangın merdiveni vs. ortak kullanım alanlarıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: topo.av.tr

Apartman yöneticisi tek kişi olabilir mi?

Apartman yönetim kurulu 3 kişiden oluşuyor. Bunlar; yönetici, denetleyici ve saymandır. Yönetici, kat maliki veya kiracı olabiliyor. Fakat denetleyicinin mutlaka kat maliki olması gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Balkon altı kime aittir?

Bazı yönetim planlarında, balkon altları ortak alanlar olarak belirlenir ve kat maliklerinin ortak mülkiyeti altında bulunur. Diğer yönetim planlarında ise, balkon altları bağımsız bölümlere ait olarak belirlenir ve ilgili bağımsız bölüm sahibinin mülkiyetindedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bizimsiteyonetimi.com

Herkes apartman yöneticisi olmak zorunda mı?

Apartman yönetmeliğinin uygulanabilmesi için yönetici atanması şarttır. Kimse apartman yöneticisi olmak istemezse bu yönetici ilk kat maliklerinden yapılmak istenir ancak hiç kimse olmak istemezse dışarıdan yönetici tayin edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cihanbinayonetimi.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT