Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Apartman altı dükkan önü kime aittir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Apartman altı dükkan önü kime aittir?

"İş yerleri önündeki boş yeşil alan, apartmanın, sitenin ortak alanıdır. Masa, sandalye koyarak, kış bahçesi yaparak sadece işletme müşterilerinin kullanması mümkün değildir. Kat mülkiyeti kanuna göre aksi sözleşme yoksa kat malikleri ortak alan ve tesisleri arsa paylarına oranla kullanım hakkına sahiptir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dha.com.tr

Dükkan önü kaldırım kime ait?

Dükkan önü ortak alan mıdır? Unutulmaması gereken nokta, dükkan önündeki boşluğun ortak yer sayılması ve maliklerin arsa payı oranında kullanımına sunulmuş olmasıdır. Yani bir başka ifadeyle, dükkan sahibinin de bu ortak kullanım alanında diğer malikler kadar hakkı vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alemdarbinayonetimi.com.tr

Dükkan önündeki alanı kapatabilir mi?

Sadece bahçenin kullanım hakkını dükkana veren bir işlem. Muvafakatta yazan izinlere ve belediyenin izinlerine istinaden bahçenin üstü ve yanları kullanım amacıyla kapatılabilir. Ancak hiçbir surette binaya girişi engelleyecek şekilde bahçe kapatması yapılamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: emirhanaydin.com.tr

Bina alti dükkan yasak mi?

Tapuda mesken olarak kayıtlı bir bağımsız bölümde; sinema, tiyatro, kahvehane, gazino vb. eğlence ve toplantı yerleriyle, fırın, lokanta, pastane gibi gıda ve beslenme yerleri ve imalathane, boyahane, basımevi, dükkan, çarşı gibi yerler ancak kat maliklerinin oy birliğiyle verecekleri kararla açılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alemdarbinayonetimi.com.tr

Dükkan önüne tente yasal mı?

Tente yapılması da, diğer kat maliklerinin beşte dördünün yazılı rızasına bağlıdır. Ancak yazılı rıza olsa bile, yapılan tente vb. tesisin diğer komşuların görüntüsünü bozacak veya onlara başka bir şekilde rahatsızlık verecek şekilde olmaması gerekir. Somut her olayda yönetim planına da bakmak gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Apartman altındaki dükkanın önündeki ortak yerlerin boşlukların kullanımı

İlgili 39 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Apartman altı dükkan kaça kadar açık?

Bunun için de apartman gürültü yönetmeliği kapsamında belirtilen saat aralıkları şu şekilde: Hafta içi 19.00-07.00 ve 13.00-15.00 saatleri arasında yukarıda belirtildiği şekilde yüksek ses ve gürültü oluşturacak eylemlerde bulunmak yasaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: missafir.com

Apartman altına hangi işyeri açılamaz?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, apartmanda hastane, dispanser, klinik, poliklinik, ecza laboratuvarı gibi işyerleri açılamamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avoykuesberk.com.tr

Apartman altı dükkan önü ortak alan mıdır?

"İş yerleri önündeki boş yeşil alan, apartmanın, sitenin ortak alanıdır. Masa, sandalye koyarak, kış bahçesi yaparak sadece işletme müşterilerinin kullanması mümkün değildir. Kat mülkiyeti kanuna göre aksi sözleşme yoksa kat malikleri ortak alan ve tesisleri arsa paylarına oranla kullanım hakkına sahiptir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dha.com.tr

Dükkan önüne masa sandalye koymak yasak mı?

Kat maliklerinin alacağı bir karar ile dükkan önündeki yerler kullanımına izin verilebilir. Dükkan önünün, dükkan sahibine tahsis edildiğine ilişkin bir düzenleme olmadığı süre dükkan sahipleri, ortak alanları diğer kat maliklerinin kullanımını kısıtlayacak şekilde kapatamazlar, masa, sandalye gibi ekleme yapamazlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: emlakyoneticim.com.tr

Apartman ortak giderlerine dükkanlar katılır mı?

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre dükkanlar da dahil olmak üzere tüm bağımsız bölümlerin malikleri aidat ödemekle yükümlüdür. Taraflar aralarında anlaşarak dükkanların aidat ödemeyeceğini kararlaştırabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: topo.av.tr

Apartman altındaki dükkanlar aidat öder mi?

Apartman yönetim planında dükkanların ortak giderlere katılmayacaklarına dair herhangi bir karar yer almazsa dükkan sahipleri ile varsa kiracıları ortak giderlere katılmak zorundalar. Hizmet almadıklarını iddia ederek aidat ödemelerinden muaf olduklarını belirterek ödememezlik yapamazlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alemdarbinayonetimi.com.tr

Dükkan önüne malzeme koymak yasak mı?

İşletmecilerin Dükkanların Önüne Zincir ve Duba Koyması Suçtur!

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr-tr.facebook.com

Dükkan sahipleri kat maliki sayılır mı?

Yukarıda da bahsettiğimiz üzere, (daire, ofis veya dükkan sahibi olan) kat maliki kendi bağımsız bölümü üzerinde münhasır mülkiyet hakkına sahip olduğundan, taşınmaz hukuku anlamında tüm hak ve yetkilere sahiptir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gayrimenkulhukuk.com

Bina Mantolamasına dükkanlar katılmak zorunda mı?

Apartmandaki dükkanlar aidat verir mi? Apartmanda aidat ödeme hususunda dükkanların bu gidere katılıp katılmayacağına ilişkin hükümler Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında 20. maddede açıklanıyor. Kanuna göre, dükkanlar da dahil tüm bağımsız bölümlerin aralarında başka anlaşma olmadıkça aidata katılmaları gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aidatim.com

Dükkan sahibinin otopark hakkı var mı?

Dükkanlar da dahil maliklerin ortak alanları malik oldukları arsa pay oranında kullanmaya hakları bulunuyor. Dolayısı ile dükkanlar, otopark alanını kullanma hakkına sahip oluyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aidatim.com

Apartmanda ortak alan işgalinde ne yapılmalı?

Ortak yere yapılan müdahalenin önlenmesi talebi (ortak kullanım alanı işgali şikâyet dilekçesi) ile Sulh Hukuk Mahkemesi'nden kat maliki hakkında işlem yapılması talep edilebilir. Yine talep öncesi ortak alana müdahalede bulunan kat malikine ihtarname de gönderilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alemdarbinayonetimi.com.tr

Dükkan önüne park etmek suç mu?

#Dükkanının önüne park ettirmeyen esnafa hapis cezası! İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından otopark tartışmasına son verecek emsal niteliğinde flaş bir dava açıldı. Savcılık, dükkânının önüne park ettirmeyen esnafın belediyeden bir izni olmadan kaldırımı işgal etmesini suç saydı. DÜKKANIMIN ÖNÜ, PARK EDEMEZSİN!

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: maraspusula.com

Işyeri açmak için apartman sakinlerinin izni gerekir mi?

Anagayrimenkulün kütükte mesken olarak gösterilen bağımsız bölümünde işyerinin açılabilmesi için kat maliklerinin oy birliği ile karar alması gerekmektedir. Diğer bir deyişle, apartmanın konut vasfındaki bağımsız bölümünde işyeri, dükkan açılması için tüm kat maliklerinin oy birliği ile karar alması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yildizduzenhukuk.com

Dükkan önüne park izni nasıl alınır?

Apartman önüne park etme kanunu ya da dükkan önüne araç park etme kanunu gibi bir kanun yoktur. Aracınızı herhangi bir apartmanın önüne park edebilirsiniz. Eğer o binada oturan kişilerde o park alanına ait bir tapu mevcut değilse sizin aracınızın oradan kaldırılmasını talep edemezler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: habertrafik.com.tr

Apartman ortak kullanım alanı işgali nereye şikayet edilir?

Yakınma yöntemleri üçe ayrılmaktadır: Belediyeye şikayet etmek, Sulh Ceza Mahkemesi, Kolluk güçlerine şikayet. Bunun dışında apartman sakinleri bir araya gelerek imza toplayabilir ve sorun yaratan kişiyi binadan çıkartabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aidatim.com

Dükkan üstü teras kime aittir?

Kat mülkiyeti kanunu esaslarına göre terasın kullanım hakkı tüm kat maliklerine aittir. Ortak yerlerin konusu sözleşme ile belirlenmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: teraskapatma.com.tr

Binada oturmayan kişi yönetici olabilir mi?

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre, yönetim planında, “yöneticinin kat malikleri tarafından seçileceği” maddesi yer alıyorsa, kat maliki olmayan kişiler yönetici olamaz. Buna göre, örneğin; kiracılar apartman ve site yöneticisi olamaz. Ancak, yönetim planında böyle bir madde bulunmuyorsa kiracılar da yönetici olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mgc.com.tr

Apartman Dairesi işyeri olabilir mi?

Mesken niteliğindeki bağımsız bölümün Kat Mülkiyeti Kanununun 24. maddesinde belirtilen şekilde kat malikleri kurulunun oy birliği ile verdiği bir karar olmadan iş yeri olarak kullanılması mümkün değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avukatcerenyanik.com

Apartman boşluğuna eşya koymak yasak mı?

Bina içerisindeki ortak alanların kullanımı bireysel kararlara göre belirlenmemektedir. ... Ayrıca bu tür boşluklara eşya konulması; olası bir acil durumda bina sakinlerinin dışarıya çıkabilmesini engellediği ve diğer kişilerin de hakkı olan yerlerin sahiplenilmesine neden olduğu için yasaklanmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aidatim.com

Apartman bahçesi kime ait?

Apartmanlarda Bahçe Kullanımı ve Sorumluluklar. Ortak kullanım, ortak sorumluluk. Apartman bahçesi kullanımı hakkında bilmeniz gerekenler. Apartman ve sitelerdeki bahçe ortak kullanım alanıdır ve tüm apartman sakinleri arsa payları oranında bu alandan faydalanma hakkına sahiptir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bizimsiteyonetimi.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT