Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Antifriz alırken nelere dikkat edilmeli?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Antifriz alırken nelere dikkat edilmeli?

Yani aracınız için kırmızı yada yeşil renk olmasından ziyade organik bazlı yada inorganik bazlı olmasına dikkat etmelisiniz. Fakat zaman içerisinde antifriz çeşitlerinin daha kolay ayırt edilebilmesi için de bu renklendirme sınıfları oluşmuştur. Kırmızı antifriz; genellikle dizel motorlu araçlar için tercih edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pratikaraba.com

Hangi antifriz daha iyi?

Aracınızı sık kullanmıyorsanız ve antifrize eklediğiniz suyun sertlik seviyesi yüksekse pembe ve kırmızı renkli hibrit/organik antifrizler sizin için daha uygun bir tercih olacaktır. Sağlık açısından değerlendirildiğinde ise mavi renkli antifrizler daha sağlıklı oluşları ile biliniyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: powerten.net

Antifriz rengi fark eder mi?

ANTİFRİZ RENKLERİ NEDİR? Aslında renklere göre ayrım yapmak doğru değildir. Çünkü firmalar araçlardaki antifriz kaçaklarını anlamak için antifrizleri renklendirmişlerdir. Başka bir deyişle antifrizler özellikleri sayelerinde belli bir renke sahip değillerdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nev-kar.com

Kırmızı ve mavi antifriz karıştırılır mı?

Kırmızılar organik, daha yeni teknoloji ve daha geç ısınma daha geç donma özelliğine sahiptir... Mavi-yeşiller eski teknoloji inorganik antifrizlerdir... karıştırmamanızı tavsiye ederim.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: techturkey.com

Farklı marka antifiriz karıştırılır mı?

Farklı antifrizler karıştırılmaz özellikle organik yani pembe olanları başkaları ile karıştırırsanız geçmiş olsun, bir yerleri tıkarsınız. hiç bir şey olmaz. İkisi de etilen glikol, karışabilirler. Sorun yok.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: forum.donanimhaber.com

Hap Gibi Anlatım; Doğru Antifiriz Seçimi

İlgili 37 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Araca komple antifiriz konur mu?

Radyatör kaç litre su alır sorusunun tüm araçlar için ortak yanıtı %50 su, %50 antifiriz şeklindedir. Böylece sıklıkla merak edilen sorulardan olan “Arabaya tamamen antifiriz konulur mu?” konusunda da cevap aynıdır. Antifiriz değişim zamanı geldiğinde yarı yarıya su ve antifiriz koymak gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: otopratik.com.tr

Kırmızı ve mavi antifriz farkı nedir?

Mavi antifriz, klasik üretim teknolojili inhibitör eklenerek üretilmiş ve mavi renkle renklendirilmiş; kırmızı antifriz ise organik üretim teknolojili inhibitör eklenerek üretilmiş ve kırmızı renk ile renklendirilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ikinciyeni.com

Antifirize su ilave edilir mi?

Yaz aylarında, su tek başına buharlaşabilir ve kışın ise donarak işe yaramaz hale gelebilir. Çoğu otomobil üreticisi, radyatörünüzde bir 50/50 oranında su ve antifriz karışımı kullanılmasını önermektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.totalenergies.com

En yaygın kullanılan antifriz nedir?

Piyasadaki antifrizler arasında en yaygın olanlardan biri mavi antifirizdir. Klasik üretim teknolojili inhibitörler eklenerek üretilmiştir. Diğer yaygın tür olan kırmızı antifriz ise organik üretim teknolojili inhibitörler eklenerek üretildiğinden maviye göre üç kat daha uzun ömürlüdür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: otoshops.com

4 mevsim antifriz nedir?

Goodyear Mavi Organik 4 Mevsim Antifriz, aracın soğutma sisteminin daha uzun ömürlü olmasına yardımcı olur ve donma, aşırı ısınma ve korozyona karşı koruma sağlar. Ayrıca, organik bileşenleri sayesinde çevreye daha az zarar verir. Bu ürün, araç soğutma sistemleri için özel olarak formüle edilmiş bir antifrizdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: goodyearotoaksesuar.web.tr

Antifriz ömrü ne kadardır?

Buna göre her yıl ya da iki yılda bir antifriz değişimi gerekebilir. Süreyi belirlemek için 50.000 km sınırı referans alınabilir. Her 50.000 kilometrede bir antifriz değişimi ideal olarak kabul edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kia.com

Yeşil antifriz mi kırmızı mı?

Genel olarak “Dizel araçlara hangi renk antifriz kullanılır?” sorusu için kırmızı olduğunu söylemeliyiz. Özellikle daha düşük donma noktasına sahip olduğu için eksi dereceye düşen bölgelerde kullanılabilir. Organik olarak üretilen antifrizlerin kırmızı renkte olduğu bilinmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lastiksiparis.com

Antifiriz renkleri ne anlama gelir?

Antifriz aslında renksiz bir sıvıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kia.com

Otomobil için hangi antifriz kullanılır?

Nitritli Antifriz (NOAT)

Organik antifrize nitritin yanı sıra molibden gibi bileşenlerin katılmasıyla elde edilen nitritli antifriz, ekstrem hava koşullarında uzun süre çalışması gereken tır, kamyon gibi uzun yol arabalarında ve askeri araçlarda sıklıkla kullanılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: araba.com

Komple antifiriz konursa ne olur?

yarı yarıya saf su ve antifriz en iyisi... ama çürümüş bir radyatöre azcık bile antifriz koysan eritir... sadece antifiriz kullanırsan radyatör,devir daim ,termostat ve buna benzer metal parçalara zarar verebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: techturkey.com

Sadece antifiriz koyarsak ne olur?

Saf antifriz, motoru serin tutmak için yeterli ısı kapasitesine sahip değildir. Aslında, soğutma sistemine saf antifriz koyarsanız, ısı transfer yetenekleri %35 oranında azalır ve özellikle sıcak havalarda motora gerçekten zarar verebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: apetpetrol.com

Fazla antifiriz zarar verir mi?

hiç bişey olmaz fazla suyu motor atar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: forum.donanimhaber.com

Petrol Ofisi Süper antifriz organik mi?

Petrol Ofisi hidrolik fren yağları, sentetik esaslı olup motorlu araçların hidrolik fren tertibatında kullanılmaktadır. Organik katık teknolojisi ile formüle edilen, her iklimde motorun ideal çalışma sıcaklığında çalışmasını sağlayan, uzun ömürlü soğutma sıvısıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: petrolofisi.com.tr

Petrol Ofisi antifriz hangi renk?

Petrol Ofisi, farklı çeşit ve renklerde antifriz üretir. Petrol Ofisi süper antifriz bunlardan biridir. Mavi, yeşil ve kırmızı renk seçeneği bulunur. Süper antifriz; pas, korozyon, aşınma ve köpük önleyici katkılar içeren etilen glikol esanslı bir üründür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.n11.com

Antifiriz en az kaç derece olmalı?

Ülkemiz mevsim şartlarını değerlendirecek olursak özellikle sıcaklığın eksileri çok görmediği sahil kesiminde antifriz derecesinin -10 / -20 olması yeterli olacakken sıcaklığın yeryüzü şekilleri ve karasallık gereği çok düştüğü bölgelerde antifriz derecesinin -50'lerde olması kış mevsiminde aracınızla sağlıkla seyahat ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pratikaraba.com

Eski araçlar için hangi renk antifriz kullanılır?

Aracınız eski tip bir yapıda olduğundan yeşil veya mavi ürün kullanabilirsiniz. Nerde yaşadığınızı bilmiyorum ancak en az %50 antifiriz %50 saf su koyun. Yani 2.5 lt antifiriz 2.5 lt saf su musluk suyu yerine saf su kullanın benzinliklerde litresi 1 lira filan saf suyun.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: forum.donanimhaber.com

Mavi antifriz hangi araçlarda kullanılır?

Bu antifrizler genellikle lüks otomobillerde tercih edilir. En yaygın kullanılan sıvı rengi mavidir. Fakat kırmızı antifriz de yaygın olarak kullanılır. Mavi renkli antifrize klasik üretim teknolojili inhibitörler eklenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arabam.com

Kaç çeşit antifiriz var?

Piyasada satın alabileceğiniz 4 çeşit antifriz mevcut.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dogsanmadeniyag.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT