Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Alınamayan maaş için nereye başvurulur?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Alınamayan maaş için nereye başvurulur?

Sonuç olarak maaşı ödenmeyen işçi nereye başvurmalı diye sorulduğu zaman verilecek cevap çalışılan işyerinin bulunduğu yerdeki iş mahkemesi veya işverenin yerleşim yerinin bulunduğu yargı çerçevesindeki iş mahkemesidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mihci.av.tr

Maaşımı alamıyorum nereye şikayet edebilirim?

Çalışanlar işverenleri için, Çalışma Bakanlığı'na ALO 170 ve www.alo170.gov.tr internet sitesinden ihbar/ şikayet bildirimleri yapmaktadırlar. T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İletişim Merkezi 'ALO 170'e, ve www.alo170.gov.tr web sitesine geçen yıl toplam 20 milyondan fazla ihbar/şikayet geldi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eforosgb.com

Kaç ay maaş alamayan işçi ne yapmalı?

20 gün içerisinde ücreti ödenmeyen işçi, bu günü takip eden 6 gün içerisinde iş sözleşmesini feshetmek için gerekli bildirimi işverene yapmalıdır. 6 günlük süre hak düşürücü bir süre niteliğindedir. Noter aracılığıyla çekilecek bir ihtarname ile bu hakkın kullanılması işçi için uygun olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: akkashukuk.com

Eksik yatan maaş nereye şikayet edilir?

SGK primleri hiç yatmayan ya da eksik yatan işçiler derhal bu durumu alo 170 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bilgi Hattını arayıp bildirmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tekcan.av.tr

Maaş ne kadar gecikirse tazminat alabilir?

Ücreti, ödeme gününden itibaren 20 gün içinde mücbir bir neden dışında ödenmeyen işçi, iş görme borcunu yerine getirmekten kaçınabilir. İlgili maddede geçen ücret kavramı geniş yorumlanmakta olup, diğer sosyal hakları 20 gün içinde mücbir bir neden dışında ödenmeyen işçi de işten kaçınma hakkını kullanabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

İşsizlik sigortasından kimler faydalanabilir? İşsizlik maaşı ne kadar? Uzman isim tek tek anlattı!

İlgili 36 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Maaş en fazla ne kadar gecikebilir?

Çalışan işçilerin maaş ödemesi, en fazla 20 gün geciktirilebilir. İş günü ve tatillerin toplamı olarak 20 gün boyunca ücret ödemesi yapılmadığı zaman, çalışanlar çalışmayı durdurabilir. İş veren 20 gün içerisinde, geçerli bir sebep olmadan maaş ödemesini geciktirdiği takdirde iş yeri çalışanları çalışmayı durdurabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: melihpancar.av.tr

Maaş sürekli geç ödenirse ne olur?

Yargıtay ise emsal sayılacak karar verdi. Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, maaşın geciktirilmesi ve fazla mesâi ücreti ödenmemesinin işçiye haklı fesih imkânı sağlayacağına hükmetti. Yüksek mahkeme, maaşını geç tahsil eden işçinin istifâsı hâlinde kıdem tazminatı ödenmesi gerektiğine karar verdi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Parasını alamayan işçi ne yapmalı?

Maaşı Ödenmeyen İşçinin İşverene İhtarname Göndermesi ve Arabulucuya Başvurması Maaşı ödenmeyen işçinin istifa etsin veya etmesin önce işverene alacağının ödenmesi yönünde bir ihtarname gönderebilir. Bu ihtarname sonucunda maaşın ödenmemesi halinde ücret alacağı için dava açılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mihci.av.tr

Maaşım eksik yatmış ne yapmalıyım?

Emekli maaşının eksik yattığını düşünenler, Sosyal Güvenlik Kurumuna başvuru yapmalıdır. Dilekçe ile başvuru yapılır. Bu sayede maaş hesaplaması yeniden yapılır. Eksik maaş kesinti kaynaklı olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ssk.biz.tr

ALO 170 ihbar hattı işe yarıyor mu?

Vatandaşlar bu hattı arayarak her türlü soru ve şikâyetlerini iletebilirler. Alo 170 Ne İşe Yarar? Alo 170'i arayanlar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı bir hatta ulaşmış olurlar. Bu hat Çalışma ve Sosyal Güvenlik iletişim merkezidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

İşveren maaşı ne kadar geç yatırabilir?

Öncelikle bilmeniz gerekir ki; işçinin ücret hakkını ve işverenin ücret ödeme sorumluluğunu 4857 kanun güvence altına almıştır. İlgili kanunun 34. Maddesinde açıkça; ''işveren ücret, ödeme gününden itibaren yirmi gün içinde mücbir nedenler dışında ödemesi gerekir'' diyerek belirtmiştir. Nitekim Yargıtay 7.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ckhukuk.com.tr

Maaş alamayan işçi tazminat alabilir mi?

Ücreti ödenmeyen işçi iş sözleşmesini feshetse dahi kıdem tazminatıyla birlikte hak kazandığı ücretleri de alabilecek, bunlar için hukuki işlem yapabilecektir. Maaşını alamayan işçilerin hak kaybına uğramaması için iş avukatı ile iletişime geçmeleri daha sağlıklı olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: edayildirimilhan.av.tr

İşveren elden maaş ödediğini nasıl ispatlar?

İşçiye Elden Ödeme Yapılmasının İspat Edilmesi

Elden ödeme durumunun ispatı, tanıklarla olabilir. Ayrıca işçinin gerçek ücretini içeren herhangi bir belge varsa, bu belge ile de durum ispat edilebilir. Bunun dışında emsal ücret araştırması ile de ispat mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Banka paramı vermiyor nereye şikayet edebilirim?

BDDK'ya şikayet, bankalarla uyuşmazlıkların çözümünde masrafsız ve oldukça etkin bir yoldur. Ama yargılamayı gerektiren konularda çözüm yetkisi yoktur. Türkiye Bankalar Birliği nezdinde kurulmuş, Bireysel Müşteri Hakem Heyeti de bankalarla olan uyuşmazlıkların çözümünde yetkilidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

İşçi hakkını nerede aramalı?

Alo 170'e şikayet

En kolay ve etkili şikayet kanalıdır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren bu hattı arayan işçinin ilettiği şikayet kayıt altına alınır. Bilgi edinme kanunu ve ilgili mevzuatlarda belirlenen asgari şartları taşıyan talepler incelenir. Deneme süresi zorunlu mu?

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mustafabaysal.com

Maaş bordrosu vermeyen işveren nereye şikayet edilir?

Görülebileceği gibi işvereninizin size her ay ücret hesap pusulası, yani bordro vermesi yasal bir zorunluluk iken buna uymaması idari para cezası gerektiren bir durumdur. Yapmanız gereken bu zorunluluğu kendisine hatırlatmak olmalıdır. Aksi halde şikâyet hakkınızı (Türkiye İş ve Çalışma Kurumu'na) kullanabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: birgun.net

EYT en az ne kadar maaş alır?

Örneğin, EYT'li olup emekli aylığı 7 bin 550 lira olan 9 bin 437 lira, 8 bin lira 10 bin lira, 8 bin 700 lira 10 bin 875 lira aylık alacak. Kesinlikle EYT'li ayırımı söz konusu olmayacak.En düşük SSK, Bağ-Kur, memur emekli aylığı ne kadar oldu? En düşük memur emekli aylığı 9 bin 877 liraya çıktı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sputniknews.com.tr

Emekli maaşım eksik yatmış nereye başvurulur?

Emekli maaşının eksik yatması durumunda Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) başvurulması gereken resmi kurumdur. Eksik ödemeler genellikle kesintiler ve hatalı maaş hesaplamalarından kaynaklanabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: engelli.com

Emekli maaşım yatmadı nereyi arayabilirim?

Bu ay ALO 170'e gelen çağrı. Bu yıl ALO 170'e gelen çağrı. Alo170 Çağrı Merkezine yurtdışından ulaşmak için, +90216 170 1 122 numarasını arayabilirsiniz...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alo170.gov.tr

İşverene ihtar nasıl çekilir?

İHTARNAME NEREDEN ÇEKİLİR? İhtarname mümkünse hakların zayi olmaması için noter aracılığıyla çekilmelidir.Lakin bu mecburi değildir. Ptt kanalıyla APS ya da iadeli taahhütlü olarak da gönderilebilir.Eğer maddi imkan varsa en güvenilir ve ihtarname ispatı için noter aracılığıyla çekmek gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: celikavukatlik.com

Iş mahkemesine başvuru nasıl yapılır?

İş Mahkemesine Nasıl Başvurulur?, dilekçe yolu ile yapılır. Kişi öncelikli olarak, işe iade ya da tazminat davaları açmak istemesi durumunda, arabulucuya gitmelidir. İş Mahkemesi aşamalarına daha sonra geçilir. İş kazalarından kaynaklanan tazminat davaları için arabulucu şartı yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ilkayuyarkaba.av.tr

10 gün maaş içerde kalması ne demek?

Usta Üye. E-devlette sigorta dökümünde işe giriş tarihinden itibaren sigorta primin mecburi yatar devlet işverenden alır bu parayı. Sözleşmende yazan ödeme tarihinden en geç 10 gün içerisinde(yanlışım varsa düzeltin) bir önceki ayın kazanılmış ücreti mecburi ödenmek zorundadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kontrolkalemi.com

Maaş yatmazsa ne olur?

4857 sayılı iş kanunun 24 üncü maddesinin (II) numaralı (e) bendinde “İşveren tarafından işçinin ücreti kanun hükümleri veya sözleşme şartlarına uygun olarak hesap edilmez veya ödenmezse” bu kanun maddesi gerekçe göstererek işçinin iş akdini sona erdirmesi mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tekcan.av.tr

Özel sektör maaş günü ne zaman?

Göreve başladığı tarihten sonra aybaşında (15'inde) maaşı peşin ödenir. (657 S. DMK-Madde 164) (Ücretsiz izin dönüşü göreve başlayan personel için de aynı işlem uygulanır.) peşin maaş ve 14 günlük kısıt maaş hak eder. çalışmadığı günlere ilişkin olarak hak edilmeyen ücretler için kişi borcu işlemi yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: csgb.gov.tr

Işe geç kalınca maaş kesilir mi?

Bu nedenle işveren mesai saatlerine riayet etmeyen işçiden çalışmadığı sürenin ücretini kesebilir. Ancak 1 saat geç kalmış iseniz 1 saatlik ücretinizi kesebilir. 2 saat geç kalınmışsa 2 saat tutarında kesinti yapabilir. Ancak belirttiğiniz gibi 1 saatlik gecikme yapan çalışandan 2 saatlik kesinti yapılamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT