Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Allah'ın bize ihtiyacı yoksa neden?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Allah'ın bize ihtiyacı yoksa neden?

Cenab-ı Allah Muhtaç Olmaktan Münezzehtir Kâdir-i Mutlak olan Allah, hiçbir şeye ihtiyacı olmayan el-Ganî, bilakis tüm mevcûdâtın kendisine ihtiyaç duyduğu es-Samed'dir. Dolayısıyla Allah bizleri veya kâinatı herhangi bir şeye ihtiyaç duyduğu için yaratmamıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: telif.ismailaga.org.tr

Allah'ın amacı ne?

Allah, bütün kâinatı ve içindekileri, bilinmek, kendini bildirmek ve tanıttırmak ve hemen akabinde yüceltilmek ve kendisine itaat edilmek amacıyla yarattı. Yaratılmışların en mükemmeli, arzın halifesi olan insan da aynen bu amaç için yaratıldı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Allah bizi bu dünyaya neden gönderdi?

İnsan da sonsuz cömertliğini, nihayetsiz servet ve hazineleriyle gösteren Rabbine karşı şirk yapmayacak; ihtiyaçlarını kavlî ve fiilî duasıyla yalnız Ondan isteyecektir. İşte Cenab-ı Hak, yukarıda birkaçını zikrettiğimiz bu yüce gayeler için bu âlemi yaratmış ve insanı bu âleme göndermiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: zaferdergisi.com

Allah'ın bizim ibadetimize ihtiyacı var mı?

Allah'ın hiçbir kulunun ibadetine ihtiyacı yoktur. Şöyle buyurur Hac süresinde: “Kesilen hayvanların ne etleri ne de kanları Allah' a ulaşır. Allah'a ulaşacak olan, ancak sizin onun için yaptığınız gösterişten uzak amel ve ibadettir.”

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Allah bütün kullarını sever mi?

"Şüphesiz Rabbim(iz) çok merhametlidir ve kullarını çok sever." (Hud, 11/90).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yeniasir.com.tr

Allah'ın Bize İhtiyacı Yoksa Neden Yarattı?

İlgili 42 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Allah kime sıkıntı verir?

- Allah sevdiği kullarına verdiği sıkıntının amacı, onları saptıracak olan nefsani arzu ve isteklerden uzak tutmaktır. Allah hiç bir zaman kulunun kaldıramayacağı bir yükü yüklemez. “Allah hiç kimseye gücünün üstünde bir yükümlülük vermez.” (Bakara: 2/286) mealindeki ayette bu gerçeğin altı çizilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Allah bizi sevdiğini nasıl anlarız?

Allah'ın bizi sevdiğini kendi gölümüzden anlarız. Biz Allah'ı seviyorsak Allah bizi sevdiği için gönlümüze Allah'ın vedud ismi, ilah ismi tecelli eder ve o şekilde bunu anlarız. Biri “ya rabbi ben seni seviyorum” diyebildiyse bilmesi gerekir ki Allah ona; “ben de seni seviyorum” demiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: soruvesorunlar.com

Allah bizim için üzülür mü?

Allah'ın bizim duygularımıza benzer bir sevinmesi ve üzüntüsü de olmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Allahu Teala kullarından ne ister?

Allah, kullarının O'na ibadet ve itaat içinde olmalarını sever, çünkü bu ibadet onlara fayda sağlamaktadır. Ve Peygamberin (s.a.v.) dediği gibi, Allah'ın kulunun tövbesine karşı duyduğu sevinç, çölde kaybolmuş ve ölüme yaklaşmışken ikinci bir hayat şansı bulmuş olan birinin sevincinden daha çoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yaqeeninstitute.org

Allah katında en büyük ibadet nedir?

Zikir bir ibadettir ancak onu diğer ibadetlerden ayıran onun için bir şekil, mekân ve zamanın tahsis edilmemesi, herhangi bir sayıyla tahdit edilmemesidir. Her zaman, her yerde, her hâlde sayısızca yapılabilir bir ibadettir. Bu sebeple “Allah'ı anmak, en büyük ibadet” (Ankebut, 29/45.)

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yayin.diyanet.gov.tr

Allah ilk olarak neyi yarattı?

Nitekim bazı rivayetlerde ilk yaratılan varlığın kalem olduğu belirtilirken diğer bazı rivayetlerde Allah'ın ilk yarattığı şeyin akıl veya bir cevher olduğu bildirilmiştir. Bu ise akıl, kalem ve cevherin aynı şey olduğunu gösterir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: islamansiklopedisi.org.tr

Bizim yaratılış amacımız nedir?

Onun temel görevi Allah'ı tanımak, ona kulluk etmek, insanî ve ahlaki değer- lere bağlı olarak yaşayıp sonsuz hayata hazırlanmaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Allah'ı neden göremiyoruz sorusuna cevap?

Allah'ı gözümüzle görmememizin nedeni, kudret ve ilmiyle her şeyi kapsamasından ve zıddının yokluğundandır. Mesela, atmosferin yer küreyi her yandan kuşatması gibi, güneşin de bütün feza âlemini kuşattığını farz etsek, o zaman güneşi göz ile görmek mümkün olmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Ilk insan neden yaratıldı?

İslam'a göre Âdem, Allah tarafından Cennette günah işlemesi için yaratıldı, böylece insanlar yeryüzünde yaşayabilsinler. İnsanlar Allah'ın bütün sıfatlarını yeryüzünde yaşayabilirler. Ancak insanın Cennet fikrini oluşturabilmesi ve geri dönüşü özleyebilmesi için önce cennette yaratılmış olması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Allahtan öncesi var mı?

Allahü teâlânın kıdem sıfatı da vardır. Yani evveli yoktur, yaratık, yani mahlûk değildir. Allah'ın yarattığı her şey mahlûk olur. (Allah, evveli olmayan, yani kıdem sıfatlı bir varlık, yani bir ilah yaratabilir mi?) demek tenakuz [çelişki] olur. Yaratılan şey yaratıktır, mahlûktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.dinimizislam.com

Allah hiç bir şeyi yaratmadan önce ne yapıyordu?

Değerli kardeşimiz, - Muhyiddin İbn Arabî'nin konuyla ilgili görüşü şöyledir: “Allah mahlukatı yaratmadan önce bir 'ÂMÂ'da idi. Âmâ'nın altında da hava, üstünde de hava vardı.” (bk.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Allah en çok kimi seviyor?

Allah dürüst olanları, dürüstlüğü şiar edinenleri sever. Allah, yaptığı yanlışların farkına vararak yanlışlarından tövbe edenleri sever. Allah kötülükten, haksızlıktan sakınanları sever. Allah güzel davranışta bulunanları ve güzel davranışlara öncülük edenleri sever.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dr.com.tr

Allah ne okumamızı istiyor?

Kulluğu, O'nun dediği gibi, O'nun istediği gibi, ölüm gelinceye kadar yapmamızı ister. Rabbimiz bizden okumamızı ister. Kendimizi, enfüsi ve afakî anlamda Kur'an'ı anlayarak, yaşayarak okumamızı ister. Dil ile (tilavet), beyin ile (tefekkür), kalp ile (tertil) okumamızı ister.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kalemder.org.tr

Allah bizim ne yapmamızı istiyor?

Allah bizden yalnız kendisine kulluk etmemizi, hamd etmemizi, yardım beklememizi istiyor. Salih amellerle kendisine ulaşmamızı istiyor. Kendisine asla isyan etmememizi ve itaat etmemizi istiyor. Namaz kılmamızı, zekat vermemizi, oruç tutmamızı, gücü yetenlerin hac etmesini istiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yoremgazete.com

Allah kulunu çaresiz bırakır mı?

“Allah kendisine sığınan kulunu yalnız bırakmaz, darda bırakmaz” ifadesinden özetle şunu anlayabiliriz: Allah, derdinin dermanını arayan ve bunun için kendisine sığınan kimsenin bu feryadını asla göz ardı etmez, bir çaresini ihsan ve ikram eder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Allah kuluna ne kadar yakın?

"Allah'ın kuluna yakın olması", onun her türlü ihtiyaçlarını bizzat görmesi, bütün hücrelerinde her türlü icraatı kudret ve ilmiyle yapması, ona kendi nefsinden daha merhametli olması gibi manalar taşır. "Kulun Allah'a yaklaşması" ise, onun razı olduğu bir kul olma vadisinde attığı adımlarla ilgidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Allah beni duyuyor mu?

ALLAH ARACISIZ İŞİTİR

Yani mahlûkatının seslerini, duâlarını, niyazlarını, yalvarışlarını, yakarışlarını harfiyen işiten; herkesin her âhını, her sözünü, her çağrısını, her çığlığını eksiksiz duyandır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yeniasya.com.tr

Allah'ın istediği kul nasıl olur?

Allah, insanı yalnızca kendisine kulluk etmesi için yaratmıştır. [3] Kulluk, Cenâb-ı Hakkı tanımak, O'na gönülden bağlanmak, inanıp iyi işler yapmak demektir. Kul olmanın özü, Rabbimize severek ve isteyerek itaat etmek, ihlas ve samimiyetle ibadete sarılmaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: diyanet.gov.tr

Allah razı olduğunu nasıl anlarız?

“Kulun Allah'tan razı olması; Rabbinin kaza, kader ve kararına iç hoşnutluğuyla, yüzünü ekşitmeden teslim olması, buyruklarına boyun eğmesi, O'na gidecek ve götürecek yollarda ısrar ve istikrar göstermesi, yaptığı ve razı olduğu işleri başkalarının da onun üzerinde görmesi ve beğenmesidir.”

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: camiakademi.com

Allah insanı neden sevdiğiyle imtihan eder?

Çünkü nasıl yer çekimi kanunu, suyun kaldırma kuvveti kanunu varsa sevmek ve imtihan arasında da böyle bir kanun var. Yani bir şeyi ne kadar çok seversen, istersen onunla imtihan olma ve ona ulaşamama olasılığın o kadar artar. “Kişi sevdiğiyle imtihan edilir.”

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medium.com
Önceki makale
BeIN Sport 1 internetten nasıl izlenir?
Sonraki makale
Yetersiz delil nedir?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT