Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Allahı düşünmeye ne denir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Allahı düşünmeye ne denir?

Tefekkür, günahlarını, mahlukatı ve kendini düşünmek Allah teâlânın yarattığı şeylerden ibret almaktır. Tefekkür, varlıklara bakarak Allah'ı görmektir. Her şeyde O'nun bir olduğunu gösteren delil vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: konya.diyanet.gov.tr

Allah'ı düşünmek ne demek?

Allah'ın Zatı diye insanın aklına ve zihnine ne geliyor ise, bu üç zırhın dairesinde olan bir tasavvurdan, bir düşünceden ibarettir. Yani insanların ekserisi mahluk ve mevcut olan bir şeye şaşırıp Allah diyor. Bu da insan açısından bir şirk, bir dalalettir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlarisale.com

Allah'ın zatını düşünmek ne demek?

Çünkü Allah'ı bir yaratık gibi düşünmek küfürdür. Selefî denilen kimseler, hâşâ (Allah, Arş'a oturdu) derler. Müteşabih âyetlerden kendi anladıklarına uymaya çalışırlar. Hiçbir şeye benzemeyen Allahü teâlâ için, (Arşa oturdu) demek, Onu insan veya başka bir yaratık gibi düşünmek olur, küfür olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dinimizislam.com

Allahi dusunmek sevap mi?

Allah Allah, düşünmek, tefekkür etmek İslâm'da sevap. O zaman buyur, mütefekkir ol, düşünen bir insan ol!

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: akra.media

Allahı insana benzeterek tasavvur etmeye ne denir?

İslâm düşüncesinde Allah'ı insana benzetme “teşbih”, cisim olarak kabul etme de “tecsim” olarak adlandırılırsa da, bu iki kavram çoğu yerde birbirinin yerine kullanılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: isamveri.org

SAKIN ALLAH'I DÜŞÜNMEYİN! / Kerem Önder

İlgili 45 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Allahı görmeden inanmaya ne denir?

Peygamberimiz ihsanı şöyle tanımlar: "Yüce Allah'a, O'nu görüyormuşcasına ibadet etmendir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Allahı anmaya ne denir?

Sözlükte “bir şeyi anmak, hatırlamak” anlamındaki zikir (zikr) kelimesi (çoğulu zükûr, ezkâr) dinî literatürde “Allah'ı anmak ve unutmamak suretiyle gafletten ve nisyandan kurtuluş” anlamında kullanılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: islamansiklopedisi.org.tr

Düşünerek günah işlenir mi?

ALLAH'IN RAHMETİNİ UMARIZ

İnsan hakkı batıldan, doğruyu yanlıştan, iyiyi kötüden ayırt etmek için düşünmek zorundadır. Düşüncelerimizle bile bile fitne, fesat ve batıl şeyler üretmemek şartıyla düşünmek günah değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yeniasya.com.tr

Sürekli ölümü düşünmek ne anlama gelir Islam'da?

Bir mümin ne kadar sıkıntı çekerse çeksin ölümü temenni etmemelidir. Çünkü sıkıntılar da ilâhî imtihanın bir gereği olup sabreden insanlar büyük ecir kazanırlar. Hz. Peygamber (s.a.s.) bir hadisinde şöyle buyurmuştur: “Sizden hiçbiriniz başına gelen bir sıkıntıdan ötürü ölümü asla temenni etmesin.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Allah katında en büyük sevap nedir?

Günahları Allah yasakladığı için, terk etmek bir farz sevabı almak demektir. Buna göre en büyük günahları terk etmek de, en büyük sevaplar arasına girebilir. Sevapların yolları çok olduğu için, özel bir “yedi büyük sevap” listesi verilmemiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Allahtan öncesi var mı?

Allahü teâlânın kıdem sıfatı da vardır. Yani evveli yoktur, yaratık, yani mahlûk değildir. Allah'ın yarattığı her şey mahlûk olur. (Allah, evveli olmayan, yani kıdem sıfatlı bir varlık, yani bir ilah yaratabilir mi?) demek tenakuz [çelişki] olur. Yaratılan şey yaratıktır, mahlûktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.dinimizislam.com

Allah'ı anmak için ne yapmalıyız?

Allahü teâlâyı anmak, Onun emir ve yasaklarını hatırlamak, emirlerini yapıp, yasaklarından kaçmaktır. Dil ile de Allahü teâlâyı tesbih ve tenzih etmektir. Mesela, sübhanallah, elhamdülillah, Allahü ekber, la ilahe illallah gibi kelimeleri dilinden düşürmemeye gayret etmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.dinimizislam.com

Allah neden yarattıklarına benzemez?

Yani, hiçbir varlığın zatı, Allah'ın zatına benzemediği gibi, yine hiçbir varlığın hiçbir sıfatı da İlâhî sıfatlara benzemez. İnsan, iman ve marifet için yaratıldığından onun ruh dünyasına Allah'ı tanımanın bütün ölçüleri konulmuştur. Onun her bir sıfatı, her bir duygusu, her bir hissi bir marifet keşşafıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: zaferdergisi.com

Allah akılla bilinebilir mi?

Allah akılla bilinir ama akılla tanınamaz. O'nu ﷻ tanımak için vahye, vahyi anlamak için Peygambere ﷺ

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: facebook.com

Allah beni duyuyor mu?

ALLAH ARACISIZ İŞİTİR

Yani mahlûkatının seslerini, duâlarını, niyazlarını, yalvarışlarını, yakarışlarını harfiyen işiten; herkesin her âhını, her sözünü, her çağrısını, her çığlığını eksiksiz duyandır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yeniasya.com.tr

Allah akıl hakkında ne demiştir?

İşte Allah, size ayetlerini böyle açıklar; ki akıl erdiresiniz. Bakara Suresi, 269. ayet: Kime dilerse hikmeti ona verir; şüphesiz kendisine hikmet verilene büyük bir hayır da verilmiştir. Temiz akıl sahiplerinden başkası öğüt alıp-düşünmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Vesvese ölüm korkusu verir mi?

Yaşanan vesvese ölüm korkusu durumunu tetikleyebilir ve bu durum ölüm korkusuyla baş etmeyi zorlaştırabilir. Unutmamak gerekir ki ölüm korkusuyla baş edebilmek belli bir süre gerektirir ve bu sürecin çok çabuk sonuç vermesini beklemek doğru değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sahikaizgi.com.tr

Ölüm insanın aklına neden gelir?

En yaygın olarak ölüm korkusuna yol açan nedenler şunlardır: Kişinin tamamen bedeninin yok olacağını sürekli olarak düşünerek korku duyması. Öldükten sonra cezalandırılmaktan korkması. Kişi öldükten sonra kendisinin cezalandırılacağını düşündüğü için ciddi bir ölüm korkusu yaşayabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memorial.com.tr

Öleceğini hisseden insanlar nasıl davranır?

Kendi hayatları hakkında düşünüp taşınırlar ve anıları ziyaret edip dururlar. Nasıl bir hayat yaşadıklarını değerlendirebilir ve pişmanlıklarını düşünürler. Ölmek üzere olan kişilerin iştahı azalır, kilo verirler. Beden yavaşlamaya başlar ve daha önce olduğu gibi yiyeceklerden enerji almaya gereksinim duymaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

Kendini rahatlatmak günah mı?

Malik bin Enes'e göre haram sayılır. Maliki mezhebine göre her zaman yasaklanmıştır. Aynı zamanda, Maliki okulunda pornografi ve uyuşturucu gibi yasadışı materyaller kullanılmadan özel olarak yapıldığında mastürbasyona izin veren bir azınlık görüşü de vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Seviştiğini hayal etmek günah mı?

Değerli kardeşimiz, Hayalden geçen kötü şeylerden dolayı günah işlemiş olmayız. Bir kimsenin karşı cinsi sadece hayal etmesi, zina işlemek gibi değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Ayıp şeyler izlemek günah mı?

buyurarak harama bakmayı, zinaya götüren fiillerden olduğu için caiz olmadığını belirtmiştir. Bu itibarla, erkek veya kadının, birbirlerini tahrik edici hal ve hareketlerde bulunmaktan kaçınmaları gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Allahı ilk gören kimdir?

Efendimiz (asm) mi'racda Cenab-ı Hakk'ı baş gözü ile mi yoksa ruh gözü ile mi gördü? Değerli kardeşimiz, Peygamberimiz (asm) mi'racta Cenab-ı Hakk'ı bizzat baş gözü ile görmüştür. Mü'minlere en büyük müjde: cemâl-i ilâhiyi seyretme bahtiyarlığına kavuşacaklar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Allah katında en büyük ibadet nedir?

Zikir bir ibadettir ancak onu diğer ibadetlerden ayıran onun için bir şekil, mekân ve zamanın tahsis edilmemesi, herhangi bir sayıyla tahdit edilmemesidir. Her zaman, her yerde, her hâlde sayısızca yapılabilir bir ibadettir. Bu sebeple “Allah'ı anmak, en büyük ibadet” (Ankebut, 29/45.)

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yayin.diyanet.gov.tr

Allahı gören kimdir?

Miraç gibi bir hâdiseye başka hiçbir yaratılmış mazhar olamamıştır. Hazreti Peygamber (asm), bütün imkân âlemini geride bırakıp, mahiyetini idrak edemediğimiz ve edemeyeceğimiz bir makama varıp, Allah'ın zatını, baş gözü ile görmüştür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlarisale.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT