Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

99 madde ne demek?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » 99 madde ne demek?

İcra İflas Kanunu (İİK) 99. Madde Metni İİK Madde 99 – (Değişik: 2/7/2012-6352/20 md.) Haczedilen şey, borçlunun elinde olmayıp da üzerinde mülkiyet veya diğer bir ayni hak iddia eden üçüncü kişi nezdinde bulunursa, bu kişi yedieminliği kabul ettiği takdirde bu mal muhafaza altına alınmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

99 maddesi nedir?

Mevzuatımızda cezaların toplanmasıyla ilgili yalnızca 5275 sayılı Yasanın 99. maddesi bulunmaktadır. Bu maddeye göre bir kişi hakkında hükmolunan her bir ceza diğerinden bağımsızdır, varlıklarını ayrı ayrı korurlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Iik 99 maddesi nedir?

İİK m. 99 gereğince, “üçüncü kişinin elinde bulunan” ve üzerinde üçüncü kişinin “istihkak iddiasında bulunduğu”[4] bir malı haczeden icra müdürü, üçüncü kişinin istihkak iddiasını haciz tutanağına yazdıktan sonra, “üçüncü kişi aleyhine -icra mahkemesinde- istihkak davası açmak üzere” alacaklıya yedi günlük bir süre ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Iik 99 Kim dava açar?

İİK. madde 99'un varlığı halinde istihkak iddiasında bulunmuş olan üçüncü kişi, alacaklının dava açmasını beklemeden ona karşı istihkak davası açabilir. Bu durumda dava hukuki yarar yokluğundan reddedilmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ihtisashukuk.com

Iik 99 dava açma süresi ne zaman başlar?

İstihkak Dava Açma Süresi, Zamanaşımı

Mahkeme tarafından icra takibinin devamı veya ertelenmesi yönünde verilen kararın tefhim veya tebliğden itibaren 3. kişi, 7 gün içerisinde aynı icra mahkemesinde dava açmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cinar.av.tr

Türk Medeni Kanunu Madde 99 - TMK 99. Madde

İlgili 18 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Tebligattan kaç gün sonra haciz gelir?

Bunun yanı sıra haciz konusunda verilecek olan takip kararının kesinleşmesi de şarttır. İlamsız olarak tanımlanan icra takiplerinde ise ödeme emri tebliğin üzerinden bir süre belirlenmiştir. Bu süre 7 gündür. 7 gün içinde herhangi bir itiraz söz konusu değilse haciz işlemlerine başlanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hepsiemlak.com

Dava açma süresi geçerse ne olur?

İdari yargıda belirtilen süreler hak düşürücü sürelerdir. Başka bir anlatımla, sürelerin kaçırılması halinde bu süre içerisinde yapılacak işlemi yapma hakkı sona erecektir. Tamamen haklı olduğunuz bir konuda dahi, sürenin kaçırılması ile davanın usulden reddedilmesine neden olabilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

Haczedilecek mal yoksa ne olur?

Mal Varlığı Olmayana Haciz Gelir mi? Herhangi bir malı olmayan kişiye haciz uygulanamaz. Ancak borçlunun hiçbir mal varlığı yoksa ancak maaşla çalışıyorsa maaşı haczedilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avmehmetgenc.com

İcra davası ne kadar sürer?

İcra davası sonuçlanma süresi 10 günlük bir süreci kapsamaktadır. Bu süreç içerisinde dava açılır ve borçlu tarafa tebliğ edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kapitalhukuk.com

Borçtan kurtulma davası neden açılır?

Borçtan kurtulma davası, genel haciz yoluyla yapılan icra takiplerinde, imzaya itirazın geçici olarak kaldırılmasının itirazın kesin olarak kaldırmasına dönüşmesini engellemek ve icra takibinin durmaya devam etmesini sağlamak amacıyla açılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: halkbankkobi.com.tr

Iik 97 ve 99 farkı nedir?

İİK. 99'a göre, haciz edilen mal üçüncü kişinin zilyetliğinde olduğu için bu üçüncü kişinin istihkak iddiasını ileri sürmesi ile bir karara gerek olmaksızın icra takibi duracaktır. Halbuki İİK. 97'ye göre, icra takibinin durması bakımından tetkik merciinin karar vermesi gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sefaozsular.av.tr

İcra müdürü takip talebini reddedebilir mi?

Takip talebinde bulunan alacaklının başvurma harcı, binde beş peşin harç ve posta giderlerini talep ile birlikte peşin olarak icra dairesine vermesi gereklidir. ÖZETİ: Alacaklı takip talepnamesini düzenleme hakkına sahip bulunduğundan, icra müdürlüğünün takip talepnamesini kabul etmeme yetkisi bulunmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahmetekin.com

İcra müdürü haciz talebini reddedebilir mi?

İcra memurunun takdir yetkisi İİK'nın 82. maddesi kapsamında malın haczi kabil olup olmadığı ile sınırlı olup, icra memurunun bunun dışında, haczi istenen menkullerin üçüncü kişiye ait olduğu gerekçesiyle haciz talebini reddetme yetkisi yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kazanci.com.tr

Denetimde ceza gelirse ne olur?

Denetimli Serbestlik Uygulanırken Hükümlünün Suç İşlemesi

Kovuşturma sonucunda beraat, ceza verilmesine yer olmadığı, davanın reddi veya düşme kararı verilmesi hâlinde, hükümlünün cezasının infazına denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak devam olunmasına infaz hâkimi tarafından karar verilir (5275 sk. m.105/A-7).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

2023 denetimli serbestlik kaç yıl?

Bu süre, 31 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla doldu. Süre dolmadan önce TBMM'de yeni bir yasal düzenleme yapıldı. Denetimli serbestlik tedbirine 5 yıl ve daha az süre kalanlar cezaevine geri dönmeyecek. Ama denetimli serbestlik için cezası 5 yıldan fazla olanlar, cezası daha yüksek olanlar, cezaevlerine geri dönmüş olacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

5275 sayılı Kanun 99 ve 101 maddesi nedir?

İnfaz Kanununun 99'uncu maddesi ve 101/2'nci maddesi, bir kişi hakkında hükmedilen her bir cezanın diğerinden bağımsız olarak infazını öngörmüş, böylece toplama sistemini esas almıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: caneryenidunya.medium.com

Icralık olan kişi ne yapmalı?

İcralık oldum ne yapmalıyım diye düşünenler, mutlak surette hukuk bürosu ile iletişime geçmeli ve borcun ödenmesi konusunda anlaşma yolları aramalıdırlar. Bilhassa, borcun aylık taksitlerle ödenmesi yönünde bir talep iletildiğinde tarafların anlaşması için elverişli bir zemin oluşacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: erkushukuk.com

Icralık olan borç ödenmezse ne olur?

Borcun zamanında ödenmemesi halinde alacaklı icra dairesine başvurarak alacağının tahsilini talep eder. Bu noktada icra borçluya ödeme emri gönderir. Bu andan itibaren borçlu asıl alacağı ödeyerek borcundan kurtulamayacaktır. Borca pek çok Yasadan kaynaklanan ekler gelmiştir ve gelmeye devam edecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kavasoglu.av.tr

İcra davasında duruşma olur mu?

İcra mahkemesi, yakınma konusu işlemi yapan icra dairesinin açıklama yapmasına ve duruşma yapılmasına gerek olup olmadığını takdir eder; duruşma yapılmasını uygun gördüğü takdirde ilgilileri en kısa zamanda duruşmaya çağırır ve gelmeseler bile gereken kararı verir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ilkerduman.av.tr

Kaç tl nin altına icra takibi yok?

9 Kasım 2022 tarihli Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7420 Sayılı Gelir Vergisi Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun Geçici 2. Maddesi kapsamında 2.000 Türk Lirasının altındaki icra takip dosyalarının kapatılması imkanı getirilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hasantok.av.tr

Evde yokken eve haciz gelir mi?

İ. K. nun 80. maddesinde; "icra memuru haczi kendi yapabileceği gibi yardımcı veya kâtiplerinden birine de yaptırabilir. Borçlu haciz sırasında malın bulunduğu yerde bulunmaz ve hemen bulundurulması mümkün olmazsa haciz, gıyabında yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: adanabarosu.org.tr

Eve gelen icra kağıdı gelince ne olur?

———— Eğer evinize icra tebligatı yani ödeme emri geldiyse atılacak adımlar şunlardır:
  1. 1) Gelen evrakı titizlikle incelemek ve usulüne uygun tebligatın yapılıp yapılmadığından emin olmak.
  2. 2) Derhal bir avukata yazmak.
  3. 3) İtiraz süreci. ...
  4. 4) İcra tebligatındaki bedeli ödememek için gereken davaları takip etmek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mehmetgorunmez.av.tr

60 gün içinde dava açılmazsa ne olur?

30 ve 60 günlük süreler içerisinde idari yargıya başvurulmaması durumunda hak zamanaşımına uğramış OLMAZ ancak DAVA EDİLEBİLME NİTELİĞİNİ kaybetmiş olur. Bu süreler dahilinde dava açılmazsa dava reddedilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sezgenhukuk.com

Tebligattan kaç gün sonra dava açılır?

İdari Davalarda Yasal Süreler

İdare mahkemelerinde dava açılması için öngörülen süre, idare tarafından ilgiliye tebligat yapılmasını takiben 60 gündür. Vergi mahkemelerinde ise tebligatın ardından 30 gün içinde dava açılmalıdır. Özel kanunlarda öngörülen süreler mevcutsa o süreler uygulanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahddurakhukuk.com

Dava açılması kaç ay sürer?

Açtığınız davanın niteliği, taraf sayısı ve konusunu bilmeden bu soruya net bir cevap vermek mümkün değildir. Ülkemizde davalar ortalama 1-2 yıl sürmekte olup bu süre değişkenlik göstermektedir. Örneğin anlaşmalı boşanma davası 2 hafta ile 3 ay arasında bitebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: oguzozdemir.av.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT