Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

8383 e mesaj ne zaman gelir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » 8383 e mesaj ne zaman gelir?

Devamsızlık bilgisi en geç bir saat içinde, ders notları ise en fazla üç saat içinde cep telefonuna gelecek. Milli Eğitim Bakanlığı, ''8383 Mobil Bilgi Servisi''ni hayata geçirdi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

8383 den neden mesaj gelmiyor?

​​Değerli müşterimiz, kullanmakta olduğunuz 8383 MEB Veli Bilgilendirme SMS Servisi sona ermiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkcell.com.tr

8383 nasıl aktif edilir?

MEB Mobil Bilgi Servisi'ne SMS yoluyla üye olabilirsiniz. Üye olmak için cep telefonunuzdan, eğitim bilgilerini almak istediğiniz öğrencinin, T.C. Kimlik Numarasını yazarak 8383'e göndermeniz yeterlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: zehraemineocguder.meb.k12.tr

E okula gelen mesajları nasıl görebilirim?

Tüm operatörlerden aylık 2 TL karşılığı (Turkcell, Vodafone, Avea) bu hizmeti başlatmak için çocuğun TC kimlik numarasını yazıp 8383 'e göndermeniz yeterlidir. Üyeliğinizi başlattığınızda e-okula girilen bilgiler cep telefonunuza bilgilendirme olarak gelecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sehitmuhammetcihangircubukcual.meb.k12.tr

Çocuğumun devamsızlığı nasıl öğrenebilirim?

E-okul Veli Bilgilendirme Sistemi ile veliler öğrencilerine ait devamsızlık bilgileri, sınav sonuç bilgileri, sınav tarihleri, karne notları, proje bilgileri gibi her türlü bilgiden kısa mesaj yoluyla haberdar olabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ilksms.com

Telefon SMS Alma ve Göndermeme Sorunu Çözümü

İlgili 45 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Okula gitmeyince veliye mesaj gidiyor mu?

Milli Eğitim Bakanlığı, '8383 Mobil Bilgi Servisi' kurdu. Sistemle resmi ve özel okullardaki öğrencilerin e-okul sistemine girilen devamsızlık, sınav tarihleri, sınav sonuçları, karne notları, diploma notu, nakil ve okul kaydıyla ilgili veriler, kısa süre içinde mesajla velilere bildirilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Devamsızlığı 10 gün olan sınıfta kalır mı?

Lisede 10 Gün Devamsızlık olursa sınıfta kalma süreci 9,10,11'inci sınıflar için geçerli olacaktır. 12'nci sınıflar ise bu durumdan muaf tutulacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Veliye devamsızlık mesajı nereden gelir?

Öğretmenlerinizin Edupage mobil uygulama üzerinden aldıkları yoklama ile öğrencinin devamsızlık bilgisi veli mobil uygulamasına anında bildirim olarak gönderilir. Veli Edupage mobil uygulamasında Devamsızlık modülüne tıklayarak öğrencinin devamsızlık yaptığı tarihleri görüntüleyebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: help.edupage.pro

Devamsızlık mesajı ne zaman gelir?

Milli Eğitim Bakanlığı, isteyen velilere öğrencilerin devamsızlık, sınav tarihi ve not gibi bilgilerini kısa mesajla iletecek. Devamsızlık bilgisi en geç bir saat içinde, ders notları ise en fazla üç saat içinde cep telefonuna gelecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

8383 engeli nasıl kaldırılır?

Merhabalar; E-okul'a giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan 8383 Meb mobil bilgi servisi yazan bölümden kapatabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkhackteam.org

83 83 Nasıl Abone Olunur?

Bunun için üye olmanız yeterli. Servise üye olmak için: ÖĞRENCİ TC KİMLİK NUMARASINI yaz 8383'e gönder. MEB Mobil Bilgi Servisi ücret bilgisi nedir? Üyelikli Servis; Aylık üyelik ücreti tüm vergiler dahil 2,5 (ikibuçuk) TL. olup, servis kapsamında Aylık en fazla 30 SMS gönderilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kangal.meb.gov.tr

Veli bilgilendirme sistemine nasıl girilir?

e-Okul VBS sistemine giriş yapmak için ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan “https://eokul.meb.gov.tr/” adresine giriş yapmak ve sağ tarafa “Veli Bilgilendirme Sistemi” başlığı altındaki istenen bilgileri doldurmak gerekiyor. İkinci aşamada ise öğrencinin kimlik bilgileri ve okul bilgileri soruluyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

Veli bilgilendirme sistemine nasıl kayıt olunur?

Kayıt yaptırmak için MEB'in hazırladığı "https://eokul.meb.gov.tr/" adresine giriş yapmak ve sağ tarafta "Veli Bilgilendirme Sistemi" başlığı altındaki istenen bilgileri doldurmak gerekiyor. Giriş yaptıktan sonra T.C. Kimlik Numarası, Öğrenci Numarası ve güvenlik kodu isteniyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bianet.org

SMS gelmiyorsa ne yapmalı?

Hala SMS gelmiyorsa telefonunuzla ilgili aşağıdaki kontrolleri yapınız. Telefonunuzda SMS almayı engelleyici bir program olup olmadığını kontrol ediniz. Telefonunuzda şebekenin olduğuna emin olunuz. Operatörünüz ile iletişime geçerek hattınızın SMS ayarlarını kontrol ettiriniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkiye.gov.tr

Mesajlar neden gelmiyor?

Operatörünüzün SMS, MMS veya RCS mesajlarını desteklediğinden emin olun. Mesaj göndermek/almak için yeterli miktar bulunup bulunmadığını anlamak üzere planınızı veya kredi bakiyenizi kontrol edin. Sinyaliniz olup olmadığını kontrol edin. Uçak modunun etkin olup olmadığını kontrol edin.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: support.google.com

E-okul veli bilgilendirme sistemi nedir?

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ

E Okul VBS sayfası üzerinden haftalık ders programı, sınav tarihleri, yazılı sözlü sınav notları, devamsızlık, merkezi sınav giriş belgeleri ya da bu sınavlara ilişkin tercih sonuçlarının öğrenildiği bir web yazılımıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sinav.com.tr

Devamsızlıkta veliye mesaj gider mi?

Devamsızlık alışkanlığı olan öğrenciler için velilerle SMS yoluyla ya da birebir görüşerek çözüm yolu bulunuyor. Devamsızlığı 5 gün olan öğrencilere 1. Uyarı, 10 günü geçen öğrencilere de 2. Uyarı mektupları gönderiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hskaihl.meb.k12.tr

Devamsızlık kaçta kalır?

Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplam 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek. Birinci dereceden yakınını kaybedenlerin özürsüz devamsızlık süresi olan 10 günü geçmemek kaydıyla toplam devamsızlık süresi 40 gün olacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

Kaç gün devamsızlık hakkım var?

Millî Eğitim Bakanlığı yayınladığı devamsızlık yöneltmesinde öğrencilerin özürsüz 10 gün özürlü 20 gün okula gitmeme haklarının olduğunu belirtmiştir. Yani öğrenciler okula raporsuz 10 gün raporlu 20 gün gelmeme haklarına sahiptir. Bu noktada öğrencilerin okula gitmeme hakları toplam 30 gündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

E okula girince bildirim gidiyor mu?

Türkiye'nin en çok kullanılan mobil uygulamalarından olan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi yenilendi. Uygulamaya, velilere bildirim gönderme özelliği kazandırıldı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: meb.gov.tr

Öğrenci devamsızlığını veliye kim bildirir?

(7) (Değişik:RG-1/7/2015-29403) Öğrencinin devamsızlık yaptığı süreye ilişkin özür belgesi veya yazılı veli beyanı, özür gününü takip eden en geç 5 iş günü içinde okul yönetimine velisi tarafından verilir ve e-Okul sistemine işlenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.sitesi.web.tr

Devamsızlık geç ne demek?

(1) Geç gelme birinci ders saati için belirlenen süre ile sınırlıdır. Ancak her beş defa geç kalma yarım gün devamsızlıktan sayılır. Bu sürenin dışındaki geç gelmeler devamsızlıktan sayılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mek.k12.tr

95 gün Devamsızlıkla sınıfta kalınır mı?

DEVAMSIZLIK 10 GÜN OLURSA SINIFTA KALINIR MI? Lisede 10 Gün Devamsızlık olursa sınıfta kalma süreci 9,10,11'inci sınıflar için geçerli olacaktır. 12'nci sınıflar ise bu durumdan muaf tutulacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sporx.com

Devamsızlık kaç gün 2024?

2023-2024 eğitim ve öğretim yılı için oluşturulan ve Resmi Gazete'de yayımlanan yeni eğitim yönetmeliğine göre, ortaokul ve liselerde devamsızlık süresi özürsüz olarak 10 günü, özürlü olarak 20 günü toplamda ise 30 gün olarak belirlendi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yalovahayat.com

Devamsızlık 105 olursa ne olur?

Ayrıca, devamsızlık süresi 10 günü ve toplamda 30 günü aşan öğrenciler ise ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberler.com
Önceki makale
1 mil kaç adım yapar?
Sonraki makale
Imzayı ismin altına kim atar?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT