Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

7440 Yapılandırma uzayacak mı?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » 7440 Yapılandırma uzayacak mı?

31.07.2023 tarihinde sigorta primi ve yapılandırma borçlarının son ödeme tarihlerinin aynı güne denk gelmesinden dolayı Kurum tahsilat sistemimizde yoğunluk meydana gelmiş ve bu sebeple 7440 sayılı Kanunda öngörülen yapılandırmanın peşin ve ilk iki taksitinin son ödeme süresi 03.08.2023 tarihine kadar uzatılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sgk.gov.tr

7440 Uzatildi mı?

Resmi Gazete'de 26.05.2023 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren Cumhurbaşkanı Kararı ile üye aidat borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili başvuru ve ilk taksit ödeme süreleri uzatıldı. Üyelerimizin yapılandırmadan faydalanabilmeleri için 30 Haziran 2023 tarihi mesai bitimine Şubemize başvurmaları gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: emo.org.tr

Yapılandırma 2023 uzatıldı mi?

SGK tarafından yapılan duyuruda, “Son ödeme tarihi 31 Temmuz 2023 olan yapılandırma, cari dönem prim borçları ve diğer her türlü borçların son ödeme süresi 3 Ağustos 2023 saat 23.59'a kadar uzatılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

7440 Yapılandırma ödeme yapılmazsa ne olur?

Matrah artırımı ile ilgili ödemelerin yapılmaması veya eksik ödeme yapılması durumunda ise “vergi incelemesi” kaldığı yerden devam edecektir. Bu nedenle matrah artırımı ile ilgili ödemelerin özellikle yerine getirilmesi zorunludur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vergialgi.com

Yapılandırma son gün 2023 ne zaman?

7440 Sayılı Yapılandırma Kanununun Sağladığı İmkanlardan Yararlanmak için Son Tarih 31 Ağustos 2023.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alomaliye.com

Kamu borcu yapılandırma süresi uzatıldı!

İlgili 44 soru bulundu

Soru cevap kısmı

7440 ne zaman son?

7440 Sayılı Kanun kapsamında peşin veya taksitli ödeme seçeneğinin tercih edilmesi ve ödenmesi gereken tutarların (peşin, birinci ve/veya ikinci taksit tutarları) süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde; hesaplanan tutarların tamamının 31/08/2023 tarihine kadar geçen süre için hesaplanacak geç ödeme zammı ile ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pkfistanbul.com

7440 yapılandırma iptal edilir mi?

5- Yapılandırma talebinden caymak veya vazgeçmek mümkündür. Konuyla ilgili taksitlendirme yapan kuruma dilekçeyle başvurup, bu irade beyanı gerçekleştirilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

7440 Kaç taksit ödenmezse bozulur?

Ancak ilk iki taksitin zamanında ödenmesi şartıyla, diğer taksitlerden bir takvim yılı içinde en fazla üç tane aksatılması durumunda, ödenmeyen veya eksik ödenen taksitler için geç ödeme zammı (aylık %2,5) uygulanabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberler.com

7440 yapılandırma hangi hallerde bozulur?

daha az taksit olmak üzere, süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde, ödenmeyen veya eksik ödenen taksit tutarlarının son taksiti izleyen ayın sonuna kadar, gecikme zammı ile birlikte ödenmesi halinde yapılandırma bozulmayacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pkfistanbul.com

7440 Yapılandırma bozulursa ne olur?

Yukarıda belirtilen imkâna göre de ödeme yapılmaması halinde; Yapılandırma bozulur, Matrah ve Vergi artımı için sağlanan avantajlar ortadan kalkar (vergi incelemesi hakkı) Matrah ve vergi artımı için tahakkuk eden vergi gecikme zammı ile tahsil olunur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: esmmmo.org

Yeni bir yapılandırma var mı?

Yapılandırılan Borç Tekrar Yapılandırılır mı? Borcunu ödemediği için yapılandırma işlemi sonlanan bir kişinin tekrar yapılandırmaya başvurabilmesi için devlet tarafından yeni bir kanun çıkartılması gerekmektedir. Aksi takdirde yapılandırma işleminden yeniden yararlanma hakları yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pwc.com.tr

7440 Yapılandırma peşin ödeme indirimi var mı?

Taksitle ödeme seçeneği tercih edilmesi ve birinci taksit süresinde ödendikten sonra geri kalan taksitlerin tamamının birinci taksiti izleyen ayın sonuna kadar ödenmesi halinde katsayı alınmayacak. Ancak %10'luk peşin ödeme indiriminden yararlanılamayacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ytso.org.tr

7440 SGK yapilandirma nasıl yapılır?

SGK 7440 yapılandırma başvurusu, E-Devlet ve E-İşveren ekranından kolayca yapılabilecek. SGK borç asıllarına uygulanan gecikme cezası ve gecikme zammı silinerek yerine Yİ-ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak çok daha avantajlı koşullarla yeniden faiz hesaplanacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Deprem bölgesi 7440 başvuru süresi ne zaman bitiyor?

Mükelleflerin matrah ve vergi artırımından yararlanmak için başvuru süresi 29 Şubat 2024; gelir, kurumlar ve katma değer vergisi ile gelir ve kurumlar vergisi tutarlarını ödeme süresi ise 31 Mart 2024 olarak belirlendi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

7440 yapılandırma ne zaman başlıyor?

Buna göre 7440 sayılı Kanun kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumuna olan 2022/ Aralık ayı ve öncesi dönemlere ait borçların; Yapılandırılması için son başvuru süresi 31/5/2023 tarihinden 30/6/2023 tarihine (bu tarih dahil), peşin ve ilk taksit ödeme süresi ise 30/6/2023 tarihinden 31/7/2023 tarihine uzatılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turmob.org.tr

7440 Yapılandırma kaç taksit?

Yapılandırılan tutarların peşin veya aylık dönemlerle azami 48 aya kadar taksitler halinde ödenmesi, peşin ödemelerde ise Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutardan %90 indirim yapılması imkanı bulunmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nazaligundem.com

7440 sayılı Kanun ne zamana kadar geçerli?

7440 SAYILI KANUNA GÖRE BORÇ YAPILANDIRMASI VE MATRAH ARTIRIMI/KASA VE STOK DÜZELTMESİ BAŞVURU SÜRESİ VE İLK TAKSİT ÖDEME SÜRESİ BİR AY UZATILMIŞTIR. 26.05.2023 Değerli üyemiz, Bilindiği üzere, 7440 Sayılı Kanın uygulanmasında başvuru süreleri 31.05.2023 tarihinde sona ermektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ismmmo.org.tr

Borç yapılandırma 2023 ne zaman başlıyor?

Yapılandırma için başvuruların 31 Mayıs 2023 tarihine kadar, ilk taksit ödemelerinin ise 30 Haziran 2023 tarihine kadar gerçekleştirilecekti. 26 Mayıs 2023 Cuma Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile başvuru süreleri 30 Haziran'a uzatılmıştı. Şurada Paylaş! SON BAŞVURU 3 TEMMUZ'DA, İLK ÖDEME 31 TEMMUZ'DA!

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

7440 sayılı Kanunun 6 2 A maddesi nedir?

Mükelleflerin, 7440 Sayılı Kanunun 9/1-a maddesindeki sürede (31.05.2023 tarihine kadar), 6/2-a maddesi uyarınca fatura düzenlemeleri ve bütün vergisel yükümlülüklerini yerine getirmeleri halinde, kayıtlı stoklarını/maddi duran varlık listelerini, fiili duruma uygun hale getirmeleri mümkün olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

7440 matrah artırımı 2 taksit ödenmezse ne olur?

* Bir takvim yılında üçten fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi, hâlinde kanun hükümlerinden yararlanma hakkı kaybedilir. Gördüğünüz gibi, ilk iki taksiti Temmuz 2023 ayı sonuna kadar ödedikten sonra, kalan taksitleri, her takvim yılında en fazla üç taksite kadar aksatma imkânınız var.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: t24.com.tr

7440 yapılandırma kredi kartı ile ödenir mi?

7- Kredi Kartı İle Ödeme Yapılabilecek:

Bu fıkra hükmüne göre taksitlerin kredi kartı kullanılmak suretiyle ödenmesi, katsayı uygulanmasına engel teşkil etmez.” hükmü yer almaktadır. Bu hüküm, 7440 sayılı Kanun kapsamında yapılandırılan alacak tutarının kredi kartı kullanılmak suretiyle de ödenmesine imkân vermektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bbdas.com.tr

Yapılandırma kaç kere yapılabilir?

Tekrar yapılandırma yapabilir miyim? CEVAP : Merhaba, Yapılandırmada herhangi bir sınır yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberler.com

Yeniden Yapılandırma Süresi Uzatıldı mı?

Mücbir sebep devam eden yerlerde yeniden yapılandırma başvuru süresi 29 Şubat 2024'e uzatıldı

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aa.com.tr

7440 stok affı ödemesi ne zaman?

İşletmede mevcut olduğu halde kayıtlarda yer almayan emtia, makine, teçhizat ve demirbaşların envanter listesi ile vergi dairelerine bildirmek suretiyle defterlerine kaydedilmesine ilişkin bildirimin ve ödemenin son günü 3 Temmuz 2023'tür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebenews.com

Yapılandırma süresi bitti mi?

Vergi borcu yapılandırılması için başvuru süresi bir ay uzatılarak 30 Haziran 2023 olmuştu. Bu tarih tatile denk geldiği için, son başvuru süresi 3 Temmuz 2023 olarak açıklandı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT