Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

7440 Yapılandırma tebliği yayınlandı mı?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » 7440 Yapılandırma tebliği yayınlandı mı?

9/3/2023 tarihli ve 7440 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 12/3/2023 tarihli ve 32130 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanmış ve Kanunun bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin hükümleri yayımı tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

7440 Yapılandırma tebliği yayımlandı mı?

Yukarıda özetlenen Tebliğ düzenlemeleri, Resmi Gazete'de yayımlandığı 09.08.2023 tarihi itibariyle yürürlüğe girmiştir. “4 Seri No.lu Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair 7440 Sayılı Kanun Genel Tebliği”nin Resmi Gazete'de yayımlanan orijinal haline buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vergiport.com

7440 sayılı Kanun ne zaman yürürlüğe girecek?

Kamuoyunda vergi affı/barışı olarak da bilinen 7440 Sayılı "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun" 12 Mart 2023 tarihli ve 32130 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Kanunla ilgili son başvuru süresi 31 Mayıs 2023 tarihidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahmetyum.av.tr

7440 sayılı Kanun ilk ödeme ne zaman?

Bilindiği üzere, 12.03.2023 tarihli ve 32130 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan, 7440 sayılı Kanun uyarınca yapılandırılan borçların peşin ve ilk taksitinin ödeme süresi 26.05.2023 tarihli ve 32202 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan 7300 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 31.07.2023 tarihine kadar uzatılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sgk.gov.tr

2023 yapilandirma Resmî Gazetede yayımlandı mi?

Özet: ''Vergi Affı'' ve ''Vergi Yapılandırması'' olarak bilinen 7440 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun 12.03.2023 tarih ve 32130 Sayılı Resmi Gazete'de Yayımlandı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kpmgvergi.com

7440 Yapılandırma Kanunu Başvuru ve Ödeme Videosu

İlgili 18 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Yapılandırma paketi Resmî Gazetede yayınlandı mı?

Borç yapılandırma paketi Resmi Gazete'de yayımlandı: 31 Aralık 2022 öncesine ait borçlar 48 taksitte ödenebilecek. Kamu alacaklarına yönelik geniş kapsamlı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bbc.com

Borç yapilandirma Resmî Gazetede yayimlandi mi?

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren borç yapılandırma paketi Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Vergiler, trafik cezaları, askerlik ve otoyol cezaları ve belediyelere olan tüm borçlar 48 taksitte ödenebilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

SGK 7440 borç ödeme nasıl yapılır?

Vergi dairesine olan borçların ödenmesinde iki farklı yöntem kullanılabilir. Bunlar kamu bankalarının internet şubesinden ödeme yöntemi ve interaktif vergi dairesi üzerinden kredi/banka kartı ile ödeme yöntemidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dgmusavirlik.com

7440 sayılı yapılandırma ödemesi nasıl yapılır?

Yapılandırılan borçların, kredi kartıyla peşin ya da taksitle ödenmesi mümkündür. Kredi kartıyla ödemeler Gelir İdaresinin gib.gov.tr internet adresinde yer alan interaktif vergi dairesi uygulamasından yapılabilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nazaligundem.com

7440 sayılı Kanun 2 taksit ne zaman yatacak?

2- Yapılandırılan Borçların ve Matrah Artırımlarının İlk İki Taksit Ödeme Süresi: 7440 sayılı Kanun kapsamında yapılandıran borçların peşin ödemesi ile 1. ve 2. taksit ödeme süresi 31 Temmuz 2023 Pazartesi günü sona ermektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bbdas.com.tr

7440 ödemeler aylık mı?

Bu takdirde, Kanun kapsamında ödenmesi gereken tutarların ilk taksiti; başvuru süresinin sona erdiği tarihi takip eden ayın sonuna kadar, diğer taksitler ise bu taksiti takip eden aylık dönemler hâlinde 7440 sayılı Kanun hükümlerine göre ödenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nazaligundem.com

7440 ilk taksit ödenmezse ne olur?

Eğer bu ilk iki taksit belirlenen süre içerisinde ödenmezse veya sonraki taksitlerden en az dört tanesi bir takvim yılı içinde süresinde veya eksik ödenirse, yapılandırma fırsatı kaybedilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberler.com

7440 Yapılandırma Başvurusu Ne Zaman Başlıyor?

EMO - 7440 SAYILI YAPILANDIRMA KANUNU BAŞVURULARI İÇİN SON TARİH: 23 HAZİRAN. Üyelerimiz 31 Aralık 2022 ve öncesi aidat borçları için 7440 sayılı Yapılandırma Kanunu kapsamında bayram tatili nedeniyle 23 Haziran 2023 tarihine kadar başvuru yapabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: emo.org.tr

7440 sayılı Kanun tebliği nedir?

7440 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun uygulamasına yönelik "1 Seri No.lu Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair 7440 Sayılı Kanun Genel Tebliği" 25 Mart 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: neksymm.com

7440 sayılı Kanun ödenmezse ne olur?

Bu vergilerin bu Kanunda belirtilen şekilde ödenmemesi hâlinde, ödenmeyen vergi tutarları ilk taksit ödeme süresinin son günü vade kabul edilerek 6183 sayılı Kanunun 51 inci maddesine göre gecikme zammıyla birlikte takip ve tahsil edilir, ancak bu madde hükmünden yararlanılamaz.” hükmü mevcuttur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

7440 sayılı Kanun ne zamana kadar geçerli?

Ancak, 31/12/2022 tarihinden önce verilmekle birlikte 7440 sayılı Kanunun yayımı tarihi itibarıyla ilgilisine tebliğ edilmemiş idari yaptırım kararlarına konu idari para cezaları Kanunun kapsamına girmemektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

7440 SGK borç yapılandırma başvurusu nasıl yapılır?

SGK borçlarını yapılandırmadan yararlanmak isteyen borçluların en geç 31.05.2023 Çarşamba günü mesai saati bitimine kadar ilgili SGK müdürlüklerine şahsen, posta yoluyla, e-devlet üzerinden veya aynı gün saat 23.59'a kadar e-Sigorta yoluyla başvuruda bulunmaları gereklidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vergiport.com

7440 Yapılandırma peşin ödeme indirimi var mı?

Yapılandırılan idari para cezalarının tamamı; ilk taksit ödeme süresi içinde peşin olarak ödenirse ceza aslından %25 indirim yapılacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turmob.org.tr

Yapılandırma ödemeleri internetten yapılır mı?

Ödemelerinizi; anlaşmalı bankaların şubelerinden veya internet bankacılıklarından, vergi dairelerine, interaktif vergi dairesine veya gelir idaresi başkanlığı internet sitesinden kolaylıkla yapabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pwc.com.tr

7440 SGK yapılandırma hangi bankaya yatıyor?

Ziraat Bankası A.Ş.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sgk.gov.tr

7440 bağkur yapılandırma hangi bankalar alıyor?

Akbank, Anadolubank, Denizbank, Finansbank, Halkbank, ING Bankası, Güvence Bankası, Fortis Bank, Türkiye İş Bankası, Şeker Bankası, Tekstil Bankası, Ziraat Bankası, VakıfBank ya da Yapı Kredi gibi birçok farklı banka üzerinden ödeme imkanı bulunuyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

SGK yapılandırma borç ödeme nereden yapılır?

Borçlular taksit ödemelerini on-line olarak bankalar vasıtasıyla ve internet bankacılığı ile ödeyebilecekleri gibi SGK internet sitesinden “e-SGK-İşveren-Kart ile Prim Ödeme” menüleri aracılığıyla kredi kartı ile de ödeyebileceklerdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turmob.org.tr

Borç yapılandırması ne zaman yasalaşacak?

Borçların yapılandırılmasına ilişkin teklif yasalaştı

- Düzenleme kapsamındaki alacaklar için 31 Aralık 2022 tarihi esas alınacak. - Mükelleflerce çeşitli sebeplerle noksan beyan edilmiş veya beyan dışı bırakılmış geçmiş yıl gelirlerinin belli oran ve tutarlar dahilinde beyan edilmesi sağlanacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aa.com.tr

2000 TL nin altındaki borçlar nasıl silinecek 2023?

Alacaklardan vadesi 31 Aralık 2022'den önce olmasına karşın 1 Ocak 2023 tarihi itibariyle ödenmeyen ve tüm tahsil daireleri itibariyle asli ve feri toplamı 2 bin lira ve altında olan borçlar silinecek. Üç ayrı ceza olsa da iki bin lirayı geçmiyorsa aynı kapsamda değerlendirilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

Yapılandırma 2023 Başvuru nasıl yapılır?

Ayrıca, mükellefler e-devlet üzerinden İnteraktif Vergi Dairesine bağlanarak yapılandırma ve vergi affı başvurusunda bulunabilirler. Ayrıca vergi mükellefleri, bağlı oldukları vergi dairelerine giderek veya posta yoluyla, diğer vergi daireleri aracılığıyla da yapabilecekler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kolaybi.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT