Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

7440 Yapılandırma peşin ödeme indirimi var mı?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » 7440 Yapılandırma peşin ödeme indirimi var mı?

Taksitle ödeme seçeneği tercih edilmesi ve birinci taksit süresinde ödendikten sonra geri kalan taksitlerin tamamının birinci taksiti izleyen ayın sonuna kadar ödenmesi halinde katsayı alınmayacak. Ancak %10'luk peşin ödeme indiriminden yararlanılamayacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ytso.org.tr

Yapılandırmada peşin ödemede indirim var mı?

Yapılandırılan tutarın bu tarihe kadar peşin ödenmesi halinde, Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutardan yüzde 90, idari para cezalarında ise yüzde 25 indirim uygulanacak. Taksitle ödemeyi tercih edenlerin, birinci ve ikinci taksit ödemelerini yine 31 Temmuz'a kadar yapması gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

7440 SGK yapılandırma peşin ödeme nasıl yapılır?

7440 SGK borç yapılandırması için 48 ayda ödenmek üzere talepte bulunan ve buna göre ödeme planı oluşmuş bir mükellefin toplam borcunu peşin ödemesi durumunda ne yapması gerekiyor? Kuruma dilekçe ile başvurması ve yapılandırmayı peşin ödemeye çevirmesi gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebenews.com

7440 peşin ödeme nereden yapılır?

Şubelerinden, Alternatif ödeme kanallarından (İnternet Bankacılığı, Telefon Bankacılığı, Mobil Bankacılık vb.), Vergi dairesi veznelerine, PTT şubelerine.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kizilkaya.com.tr

7440 yapılandırma borcu nasıl ödenir?

Ödemeler Gelir İdaresi Başkanlığı'nın mobil uygulamasından veya internet sitesinden de yapılabiliyor. Ayrıca, anlaşmalı bankaların şubelerinden veya mobil uygulamalarından da gerçekleştirilebiliyor. Yapılandıran borçlar, tercihe göre peşin veya 48 aya kadar taksitler halinde ödenebiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahaber.com.tr

7440 Yapılandırma Kanunu Başvuru ve Ödeme Videosu

İlgili 26 soru bulundu

Soru cevap kısmı

7440 peşin ödeme indirimi ne kadar?

Peşin ödemeler teşvik ediliyor.

Yİ-ÜFE tutarından %90 oranında indirim yapılıyor. Kanun kapsamındaki idari para cezalarından %25 indirim yapılıyor. Yapılandırma sonucu ödenecek alacağın sadece fer'i alacaktan ibaret olması halinde Kanun kapsamında hesaplanan Yİ-ÜFE tutarından %50 indirim yapılıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ytso.org.tr

7440 Yapılandırma ödenmezse ne olur?

Eğer bu ilk iki taksit belirlenen süre içerisinde ödenmezse veya sonraki taksitlerden en az dört tanesi bir takvim yılı içinde süresinde veya eksik ödenirse, yapılandırma fırsatı kaybedilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberler.com

7440 Yapılandırma kaç taksit?

Yapılandırılan tutarların peşin veya aylık dönemlerle azami 48 aya kadar taksitler halinde ödenmesi, peşin ödemelerde ise Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutardan %90 indirim yapılması imkanı bulunmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nazaligundem.com

7440 yapilandirma Uzatildi mi?

Bilindiği üzere, 12.03.2023 tarihli ve 32130 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan, 7440 sayılı Kanun uyarınca yapılandırılan borçların peşin ve ilk taksitinin ödeme süresi 26.05.2023 tarihli ve 32202 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan 7300 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 31.07.2023 tarihine kadar uzatılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sgk.gov.tr

7440 yapılandırma iptal edilir mi?

5- Yapılandırma talebinden caymak veya vazgeçmek mümkündür. Konuyla ilgili taksitlendirme yapan kuruma dilekçeyle başvurup, bu irade beyanı gerçekleştirilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

7440 SGK nasil odenir?

ÖDEMELER NASIL YAPILACAK? Yapılandırılmış SGK prim borcu ödemeleri anlaşmalı bankaların internet veya mobil bankacılığı üzerinden yapılabileceği gibi şube veya ATM'lerden de gerçekleştirilebilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

7440 SGK yapılandırma ne demek?

Buna göre 7440 sayılı Kanun kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumuna olan 2022/ Aralık ayı ve öncesi dönemlere ait borçların; Yapılandırılması için son başvuru süresi 31/5/2023 tarihinden 30/6/2023 tarihine (bu tarih dahil), peşin ve ilk taksit ödeme süresi ise 30/6/2023 tarihinden 31/7/2023 tarihine uzatılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turmob.org.tr

7440 Yapılandırma nasıl bozulur?

daha az taksit olmak üzere, süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde, ödenmeyen veya eksik ödenen taksit tutarlarının son taksiti izleyen ayın sonuna kadar, gecikme zammı ile birlikte ödenmesi halinde yapılandırma bozulmayacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pkfistanbul.com

7440 SGK yapılandırma hangi dönemleri kapsıyor?

Borçlar için, başvuru tarihi olan 31.05.2023 Çarşamba günü sonuna kadar (bu tarih dâhil) ilgili idareye başvuruda bulunulması kaydıyla, ilk taksit ödeme tarihi olan 30.06.2023 Cuma tarihine kadar (bu tarih dâhil) tahakkuk edenler de dahil bu Kanunun 7. Maddesine göre yapılandırılacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pwc.com.tr

7440 yapılandırma hangi tarihe kadar?

7440 Sayılı Yapılandırma Kanununun Sağladığı İmkanlardan Yararlanmak İçin Son Tarih 31 Ağustos 2023'tür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pkfistanbul.com

7440 Yapılandırma Başvurusu Ne Zaman Başlıyor?

EMO - 7440 SAYILI YAPILANDIRMA KANUNU BAŞVURULARI İÇİN SON TARİH: 23 HAZİRAN. Üyelerimiz 31 Aralık 2022 ve öncesi aidat borçları için 7440 sayılı Yapılandırma Kanunu kapsamında bayram tatili nedeniyle 23 Haziran 2023 tarihine kadar başvuru yapabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: emo.org.tr

7444 yapılandırma uzatıldı mı?

Hafta başında ilk tarih de 3 Temmuz. Başvuru tarihi uzayacağı için peşin ödeme ve ilk taksit süresi de uzayacak. 30 Haziran 2023 tarihinin de 31 Temmuz tarihine uzatılması bekleniyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Borçların yapılandırması 2023 ne zaman?

BORÇ YAPILANDIRMA SON GÜN NE ZAMAN? SGK tarafından yapılan duyuruda, “Son ödeme tarihi 31 Temmuz 2023 olan yapılandırma, cari dönem prim borçları ve diğer her türlü borçların son ödeme süresi 3 Ağustos 2023 saat 23.59'a kadar uzatılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

7440 ilk taksit ödenmezse ne olur?

Bu vergilerin bu Kanunda belirtilen şekilde ödenmemesi hâlinde, ödenmeyen vergi tutarları ilk taksit ödeme süresinin son günü vade kabul edilerek 6183 sayılı Kanunun 51 inci maddesine göre gecikme zammıyla birlikte takip ve tahsil edilir, ancak bu madde hükmünden yararlanılamaz.” hükmü mevcuttur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

7440 yapılandırma bozulur mu?

7440 Sayılı Kanuna göre hazırlanan ödeme tablosundaki taksitlerden en az ikisi 31 Temmuz 2023'e kadar ödenmeli! Bilindiği gibi 7440 sayılı Kanuna göre yapılandırma müracaatları 03.07.2023 tarihine kadar müracaatların tamamlanmış olması gerekmekte idi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vergialgi.com

7440 yapılandırma kredi kartı ile ödenir mi?

7- Kredi Kartı İle Ödeme Yapılabilecek:

Bu fıkra hükmüne göre taksitlerin kredi kartı kullanılmak suretiyle ödenmesi, katsayı uygulanmasına engel teşkil etmez.” hükmü yer almaktadır. Bu hüküm, 7440 sayılı Kanun kapsamında yapılandırılan alacak tutarının kredi kartı kullanılmak suretiyle de ödenmesine imkân vermektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bbdas.com.tr

7440 Yapılandırma kaç taksit ödenmezse?

Ödenecek Taksit Tutarları

Mükellef, madde hükmüne göre 20 taksiti süresinde ödemiş ancak, sonraki taksitler için herhangi bir ödeme yapmamıştır. Bu durumda, mükellefin yaptığı ödemeler, vadesi önce gelen borçlardan başlanarak her bir dönem itibarıyla mahsup edilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebenews.com

7440 sayılı Kanunun 6 2 A maddesi nedir?

Mükelleflerin, 7440 Sayılı Kanunun 9/1-a maddesindeki sürede (31.05.2023 tarihine kadar), 6/2-a maddesi uyarınca fatura düzenlemeleri ve bütün vergisel yükümlülüklerini yerine getirmeleri halinde, kayıtlı stoklarını/maddi duran varlık listelerini, fiili duruma uygun hale getirmeleri mümkün olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

7440 Yapılandırma 1 ve 2 taksit ne zaman yatacak?

Sayın İşverenimiz/Sigortalımız; 7440 sayılı Kanun kapsamında yapılandırılan prim borcunuzun peşin veya 1. ve 2. taksit ödeme son tarihi 31 Temmuz' dur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gebzeto.org.tr
Önceki makale
Nano teknoloji var mı?
Sonraki makale
Stres alerjiyi arttırır mı?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT