Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

7440 Yapılandırma Hangi borçlar silinecek?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » 7440 Yapılandırma Hangi borçlar silinecek?

Gelin, bu fırsattan istifade edin. 30 Haziran 2023 tarihine kadar ödenmemiş aidat ve buna bağlı işlemiş faiz borcu bulunan üyelerimizin anaparanın tamamını (tek seferde veya World, Bonus, Maximum kredi kartlarına 6 taksit halinde) ödemeleri halinde, faiz borçları silinecektir. Son başvuru tarihi 30 Haziran 2023'tür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: istabip.org.tr

7440 yapılandırma hangi borçları kapsıyor?

7440 sayılı Kanunun kapsamına, 213 sayılı Kanun kapsamına giren vergiler ve vergi cezaları ile bunlara bağlı gecikme faizleri, gecikme zamları gibi fer'i alacaklar girmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

7440 Hangi cezalar siliniyor?

Temel olarak vergi aslı, gümrük vergisi aslı, SGK alacak aslı, trafik para cezaları ve diğer idari para cezaları gibi ASILLARIN TAMAMI VE FERİLERİ YERİNE Yİ-ÜFE ORANINDA FAİZ ÖDENMEK ŞARTI ile asla bağlı cezaları, faizleri, zamları vb. tüm feriler silinecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alomaliye.com

Son yapılandırma hangi borçları kapsıyor?

1. Hangi borçlar yapılandırılacak? Tüm vergi, prim, trafik, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları ve daha önce hiç yapılandırma düzenlemesinde yer almayan adli para cezaları, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları, destekleme primi borçları da yapılandırma kapsamında yer alıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: indyturk.com

7440 Kesinleşmiş alacaklar nedir?

Kesinleşmiş alacaktan kasıt, tahakkuk aşaması tamamlanan ve hiçbir mercie şikayet ve dava imkanı kalmayan alacaklardır. İhtirazi kayıtla verilen beyannameler üzerine tahakkuk etmiş ve kesinleşmiş olan vergiler hakkında yukarıdaki hüküm uygulanır. NOT: Yİ-ÜFE, ÖDENECEK (İNDİRİMLİ) ALACAK ASLI ÜZERİNDEN HESAPLANIR.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

Borç yapılandırma paketi Meclis'ten geçti! Yapılandırma paketiyle hangi borçlar silinecek?

İlgili 17 soru bulundu

Soru cevap kısmı

7440 peşin ödeme indirimi ne kadar?

Yapılandırılan alacak sadece fer'i alacak ise hesaplanan Yİ-ÜFE tutarı ilk taksit ödeme süresi içinde peşin olarak ödenirse %50 indirim yapılacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turmob.org.tr

Kesinleşmiş borç ne demek?

Kesinleşmiş Alacaklar

Hazine ve Maliye Bakanlığına, il özel idarelerine ve belediyelere bağlı tahsil daireleri tarafından takip edilen alacaklardan bu Kanunun yayımı tarihi itibarıyla (bu tarih dâhil); vadesi geldiği halde ödenmemiş ya da ödeme süresi henüz geçmemiş olan alacaklardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pkfistanbul.com

Yapılandırma hangi borçlar için?

Düzenleme vergi dairelerine olan tüm borçları yeniden yapılandırma kapsamına alınıyor. HANGİ BORÇLAR YAPILANDIRILACAK? 31 Aralık 2022'ye kadar oluşan vergi ve SGK borçları yapılandırma kapsamına alınacak. Borçlar uzun vadelere bölünecek ve borçluların rahat ödemesine imkan tanınacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

SGK cezaları silinecek mi?

Aralık 2022 tarihinden önce kesinleştiği halde ödenmeyen idari para cezasının aslının yüzde 50'si ile idari para cezasına uygulanan gecikme zammının tamamı silinecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

Bağ-Kur prim borçları siliniyor mu?

Kamuoyunda 24 aydan fazla Bağ-Kur pim borcu olanların borçlarının silinmesi yönündeki beklenti gerçekleşmedi. Dolayısıyla Bağ-Kur borcu olan sigortalıların hem borçlarını yeniden yapılandırmaları ve hem de taksitle ödemeleri mümkün olacak, ama borç silinmeyecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: meslektebirlik.org.tr

7440 Yapılandırma ödemeyenler ne yapmalı?

Yukarıda belirtilen imkana göre de ödeme yapılmaması halinde; Yapılandırma bozulur, Matrah ve Vergi artımı için sağlanan avantajlar ortadan kalkar (vergi incelemesi hakkı) Matrah ve vergi artımı için tahakkuk eden vergi gecikme zammı ile tahsil olunur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ismmmo.org.tr

7440 sayılı yapılandırma ödemesi nasıl yapılır?

Yapılandırılan borçların, kredi kartıyla peşin ya da taksitle ödenmesi mümkündür. Kredi kartıyla ödemeler Gelir İdaresinin gib.gov.tr internet adresinde yer alan interaktif vergi dairesi uygulamasından yapılabilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nazaligundem.com

7440 Ödemeler aylık mı?

Bu takdirde, Kanun kapsamında ödenmesi gereken tutarların ilk taksiti; başvuru süresinin sona erdiği tarihi takip eden ayın sonuna kadar, diğer taksitler ise bu taksiti takip eden aylık dönemler hâlinde 7440 sayılı Kanun hükümlerine göre ödenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nazaligundem.com

7440 Yapılandırma ilk ödeme ne zaman?

Bilindiği üzere, 12.03.2023 tarihli ve 32130 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan, 7440 sayılı Kanun uyarınca yapılandırılan borçların peşin ve ilk taksitinin ödeme süresi 26.05.2023 tarihli ve 32202 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan 7300 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 31.07.2023 tarihine kadar uzatılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sgk.gov.tr

7440 kasa affı taksitle ödenir mi?

Kanun kapsamında matrah ve vergi artırımı talebinde bulunmak isteyen mükelleflerin başvurularını 31 Mayıs 2023 tarihine kadar (bu tarih dahil) yapılmalıdır. Hesaplanan vergilerin peşin veya taksitle ödenebilmesi mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pkfistanbul.com

7440 sayılı kanunda bağkur yapılandırma var mı?

EVET! Cumhurbaşkanı, başvuru ve ilk taksit ödeme sürelerini bir aya kadar uzatmaya yetkilidir. Son başvuru tarihine kadar talepte bulunmak kaydıyla ilk taksit ödeme süresinin sonuna kadar tahakkuk eden alacaklarda bu Kanun kapsamında yapılandırılabilir mi? EVET!

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: api.izto.org.tr

2000 TL nin altındaki hangi borçlar siliniyor?

6- TOPLAMI 2 BİN LİRANIN ALTINDA OLAN 3 FARKLI TRAFİK CEZASI DA SİLİNECEK Mİ? Alacaklardan vadesi 31 Aralık 2022'den önce olmasına karşın 1 Ocak 2023 tarihi itibariyle ödenmeyen ve tüm tahsil daireleri itibariyle asli ve feri toplamı 2 bin lira ve altında olan borçlar silinecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

SGK prim borcu ne zaman silinecek?

Gelir testi, 31 Temmuz 2023 tarihine kadar yapılacak. Testte hane içinde kişi başına gelirin 3 bin 336 liranın altında çıkması halinde prim borçları silinecek. Bu borçlardan doğan gecikme cezası ve zammı da alınmayacak. Ödeme gücü bulunanların prim borçlarını 31 Ağustos 2023 tarihine kadar ödemesi gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

Devlete olan borçlar siliniyor mu?

Buna göre 31 Aralık 2022'ye kadar devlete olan tüm borçlar yapılandırılacak. Vergi, sigorta primi borçlarıyla adli ve idari cezalar için yapılandırma imkanı sunulacak. Anapara borcuna eklenen faiz ve gecikme faizi borçları önemli ölçüde silinecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

7440 SGK yapılandırma ödemesi nereden yapılır?

Vergi dairesine olan borçların ödenmesinde iki farklı yöntem kullanılabilir. Bunlar kamu bankalarının internet şubesinden ödeme yöntemi ve interaktif vergi dairesi üzerinden kredi/banka kartı ile ödeme yöntemidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dgmusavirlik.com

SGK yapilandirma 7440 Başvuru nasıl yapılır?

7440 Sayılı Kanun kapsamında Yapılandırma Başvurusu yapabilmek için; 1. SGK İşveren Sistemi (https://uyg.sgk.gov.tr/IsverenSistemi) üzerinde yer alan “7440 Sayılı Yapılandırma İşlemleri” başlığına tıklamanız gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bariserdem.com

SGK Yapılandırma e devletten yapılır mı?

Sgk' ya gidip form doldurmanın yanı sıra artık e devlet sistemi üzerinden de yapılandırma başvurusu yapabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.youtube.com

7440 ilk taksit ödenmezse ne olur?

Eğer bu ilk iki taksit belirlenen süre içerisinde ödenmezse veya sonraki taksitlerden en az dört tanesi bir takvim yılı içinde süresinde veya eksik ödenirse, yapılandırma fırsatı kaybedilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberler.com

7440 Kaç taksit ödenmezse bozulur?

Birinci ve ikinci taksitlerin ödeme sürelerinde tam ödenmemesi ya da süresinde ödenmeyen veya eksik ödenen diğer taksitlerin belirtilen şekilde de ödenmemesi veya bir takvim yılında üçten fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi hâlinde bu Kanun hükümlerinden yararlanma hakkı kaybedilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

2000 TL altı emlak vergisi borcu silinecek mi?

2 bin liranın altındaki borçlar siliniyor

Vatandaşlarımızın ve şirketlerimizin vergi ve prim yükümlülükleri başta olmak üzere borçlarının cezalarını kaldırıyoruz. Tüm bu borçlara belirli oranla güncelleme ve taksit imkanı getiriyoruz. Davalı vergi ve prim dosyaları da bu kapsamda olacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT