Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

7440 Stok affında taksit var mı?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » 7440 Stok affında taksit var mı?

Bu hükme göre ödenmesi gereken katma değer vergisi, ilk taksiti beyanname verme süresi içinde, izleyen taksitler beyanname verme süresini takip eden birinci ve ikinci ayda olmak üzere üç eşit taksitte ödenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

7440 Stok Affı kredi kartı ile ödenir mi?

Taksitler kredi kartıyla ödenebiliyor. Başvuru süresi 3 Temmuz 2023, ilk taksit ödeme süresi ise 31 Temmuz 2023! 7440 sayılı Kanuna göre, 31 Mayıs 2023 tarihine kadar başvuruda bulunulması ve ilk taksit ödemesinin ise 30 Haziran 2023 tarihine kadar yapılması gerekiyordu.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekonomim.com

7440 stok affı ödeme süresi uzadı mı?

Stok beyanına ilişkin olarak 7440 sayılı kanunun 1 Seri Nolu Genel Tebliğinde beyanın en geç 31 Mayıs 2023 tarihine kadar (03.07.2023 tarihine uzadı) yapılacağı ve tahakkuk edecek verginin de aynı süre içinde ödeneceği belirtilmiş olup ödenmeme halinde iptal edileceği gibi bir açıklama yapılmamıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

Stok affı ödemesi kaç taksit?

Bu Kanun hükmünden yararlanabilmek için; 31/5/2023 tarihine kadar (bu tarih dâhil) ilgili idareye başvuruda bulunulacaktır. Ödenecek tutarların ilk taksitini 30/6/2023 tarihine kadar (bu tarih dâhil), diğer taksitlerini ise bu tarihi takip eden aylık dönemler hâlinde azami 48 eşit taksitte ödemeleri gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: verginet.net

7440 STOK AFFI ödemesi ne zaman?

Buna göre, sayılan yerlerdeki dairelere 7440 sayılı yasa kapsamında yapılacak başvuruların 29 Şubat 2024 tarihine kadar yapılması ve ödenecek birinci taksitin 31 Mart 2024 (bu tarihin resmî tatile rastlaması nedeniyle 1 Nisan 2024) tarihine, ikinci taksitin 30 Nisan 2024 tarihine kadar, diğer taksitlerin ise takip eden ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.bloomberght.com

STOK ARTIRIMI, İşletme Kayıtlarının Düzeltilmesi ve Matrah Artırımına Önemli Not

İlgili 31 soru bulundu

Soru cevap kısmı

7440 stok affı kaç taksitte ödenecek?

Yapılandırılan borçların taksitle ödenmek istenmesi halinde başvuru sırasında 12, 18, 24, 36 veya 48 eşit taksitte ödeme seçeneklerinden biri seçilebilecek ve ilk taksit 3/7/2023 (30/6/2023 tarihinin resmi tatile rastlaması nedeniyle) tarihine kadar (bu tarih dâhil), kalan taksitler de aylık dönemler halinde ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turmob.org.tr

Stok Affı kredi kartı ile ödenir mi?

Maliye Bakanlığına bağlı vergi dairelerine ödenecek alacakların tahsilatı amacıyla ödemeye aracılık yapacak bankalarla gerekli anlaşma sağlanmış olup kredi kartı kullanılmak suretiyle yapılacak ödemeler Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesi üzerinden yapılacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aeo.org.tr

7440 stok affı indirim konusu yapılabilir mi?

Fakat 7440 sayılı Kanun ile önceki af kanunlarından farklı bir husus olarak stok affı olarak adlandırılan işletme kayıtlarına alınan emtia için ödenen KDV'nin indirim konusu yapılmasına izin verilmesine mukabil iadeye konu edilmesine izin verilmemesidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lebibyalkin.com.tr

7440 stok affı 2023 uzatıldı mı?

26.05.2023 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "7300 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı” ile 7440 sayılı Kanun kapsamında borçların yapılandırılması, matrah artırımı ve işletme kayıtlarının düzeltilmesine ilişkin başvuru ve ilk taksit ödeme süreleri bir ay uzatılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vergiport.com

7440 stok affı nedir?

Stok beyanı/affı düzenlemesi ile; gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerine, işletmelerinde mevcut olduğu halde kayıtlarında yer almayan yani faturasız emtia, makine, teçhizat ve demirbaşları yasal kayıtlarına intikal ettirmek suretiyle, kayıtlarını fiili duruma uygun hale getirme imkânı sağlanıyor (7440 sayılı Kanun, ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lebibyalkin.com.tr

7440 yapilandirma ilk taksit ne zaman?

Bilindiği üzere, 12.03.2023 tarihli ve 32130 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan, 7440 sayılı Kanun uyarınca yapılandırılan borçların peşin ve ilk taksitinin ödeme süresi 26.05.2023 tarihli ve 32202 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan 7300 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 31.07.2023 tarihine kadar uzatılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sgk.gov.tr

7440 taksit ödemesi nasıl yapılır?

Öncelikle bankanızın internet şubenizin ödemeler sekmesinden SGK prim tahsilatları seçilir. Açılan ekranda aşağıda gösterildiği gibi 4A İşveren tahsilatları, 7440 Yapılandırma İşveren seçilir ve işyeri sicil numarası yazılarak devam edilir. Açılan ekranda yapılandırma taksitleri görülecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dgmusavirlik.com

Stok affı hangi hesapta izlenir?

Fiilen bulunmayan kıymet nedeniyle aktifte artışı olan hesap hangisi ise bu hesaba kayıt edilmesi gerekir. Aktif hesaplarında artış tespiti sağlanamaz ise “ 689 – Diğer Olağandışı Gider ve Zararlar “ (KKEG) ayrıca yine KKEG olarak nazım hesaplarda izlenmesi gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

Stok affı beyanı nasıl yapılır?

RAYİÇ BEDEL ÜZERİNDEN YAPILACAK

Stok affı beyanı; emtia, makine, teçhizat ve demirbaşların bildirim tarihindeki rayiç bedelleri üzerinden yapılacak. Rayiç bedeller mükellefin bizzat kendisi tarafından tespit edilebileceği gibi, bağlı olduğu meslek kuruluşuna da tespit ettirilebilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: inbusiness.com.tr

Stok artırımı ödeme süresi uzadı mı?

7440 SAYILI KANUNA GÖRE BORÇ YAPILANDIRMASI VE MATRAH ARTIRIMI/KASA VE STOK DÜZELTMESİ BAŞVURU SÜRESİ VE İLK TAKSİT ÖDEME SÜRESİ BİR AY UZATILMIŞTIR. 26.05.2023 Değerli üyemiz, Bilindiği üzere, 7440 Sayılı Kanın uygulanmasında başvuru süreleri 31.05.2023 tarihinde sona ermektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ismmmo.org.tr

Stok affında ödeme yapılmazsa ne olur?

7440 sayılı stok affında ödeme vadesi geçmesi durumunda yani gecikmeli ödenmesi durumunda stok affı geçerliliğini yitirir mi? Geçerliliğini yitirmez. Gecikme zammı ile ödeme yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebenews.com

7440 Kaç taksit ödenmezse bozulur?

Birinci ve ikinci taksitlerin ödeme sürelerinde tam ödenmemesi ya da süresinde ödenmeyen veya eksik ödenen diğer taksitlerin belirtilen şekilde de ödenmemesi veya bir takvim yılında üçten fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi hâlinde bu Kanun hükümlerinden yararlanma hakkı kaybedilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

Stok affı beyannamesi nereden verilir?

Uygulama kapsamında olan mükellefler, işletmelerinde mevcut olduğu halde kayıtlarında yer almayan emtia, makine, teçhizat ve demirbaşlarını 31 Mayıs 2023 gününe (bu tarih dahil) kadar ayrı bir beyanname ve bir envanter listesi ile bağlı oldukları vergi dairelerine bildireceklerdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lebibyalkin.com.tr

Stok affı sermayeye ilave edilir mi?

Özel karşılık hesabında yer alacak tutar süre sınırlaması olmaksızın istenilen herhangi bir tarihte sermayeye ilave edilebilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

Stok affı KDV beyannamesinde ne zaman verilir?

- Stok beyanına ilişkin bildirim; beyanname (Ek-18) ve ekinde envanter listesi (Ek-19) ile elektronik ortamda en geç 31.08.2021 tarihine kadar yapılması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bbdas.com.tr

7440 Ödemeler aylık mı?

Bu takdirde, Kanun kapsamında ödenmesi gereken tutarların ilk taksiti; başvuru süresinin sona erdiği tarihi takip eden ayın sonuna kadar, diğer taksitler ise bu taksiti takip eden aylık dönemler hâlinde 7440 sayılı Kanun hükümlerine göre ödenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nazaligundem.com

Kredi kartı borcu varken taksit yapılır mı?

Gün sonu işlemleri devam ederken sonradan taksitlendirme işlemleri yapılamamaktadır. Taksitlendirme işlemi, ilgili dönemin hesap kesim tarihinden önce yapılmalıdır. Ekstreleşmiş harcamalar için taksitlendirme işlemi yapılamamaktadır. Gecikmiş borcun bulunması durumunda sonradan taksitlendirme işlemi yapılamamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bankkart.com.tr

Vergi Dairesi kredi kartına taksit yapıyor mu?

Vergilerin kredi kartı ile ödenmesi, online olarak verilen bir hizmettir. Vergiler internet üzerinden, vergi dairesine gitmeden rahatlıkla ödenebilir. Yani vergi dairesi vezneleri kredi kartı kabul etmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hangikredi.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT