Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

7440 SGK yapılandırma neleri kapsıyor?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » 7440 SGK yapılandırma neleri kapsıyor?

Yapılandırma kanunlar vergi borçları, SGK prim borçları, trafik cezaları, idari para cezaları, taksitli borçlar gibi birçok alanda borçların yapılandırılmasına imkân sağlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.linkedin.com

7440 hangi borçlar siliniyor?

30 Haziran 2023 tarihine kadar ödenmemiş aidat ve buna bağlı işlemiş faiz borcu bulunan üyelerimizin anaparanın tamamını (tek seferde veya World, Bonus, Maximum kredi kartlarına 6 taksit halinde) ödemeleri halinde, faiz borçları silinecektir. Son başvuru tarihi 30 Haziran 2023'tür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: istabip.org.tr

7440 SGK Yapılandırma nedir ne işe yarar?

Buna göre 7440 sayılı Kanun kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumuna olan 2022/ Aralık ayı ve öncesi dönemlere ait borçların; Yapılandırılması için son başvuru süresi 31/5/2023 tarihinden 30/6/2023 tarihine (bu tarih dahil), peşin ve ilk taksit ödeme süresi ise 30/6/2023 tarihinden 31/7/2023 tarihine uzatılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turmob.org.tr

SGK yapılandırma neleri kapsıyor?

Tüm vergi cezaları, trafik, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları ve daha önce hiç yapılandırma düzenlemesinde yer almayan adli para cezaları, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları ve destekleme primi borçları da yine yapılandırma kapsamına alınıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

7440 SGK yapılandırma hangi yılları kapsıyor?

- 2022/Aralık ayı ve önceki aylara ilişkin olup bu Kanunun yayımı tarihinden önce 5510/60-1 (g) bendi kapsamında tahakkuk ettiği halde ödenmemiş olan GSS prim borçlarının 31.08.2023 tarihine kadar ödenmesi halinde gecikme cezası ve gecikme zammı gibi fer'i alacakların tamamının tahsilinden vazgeçilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pwc.com.tr

7440 Yapılandırma Kanunu Başvuru ve Ödeme Videosu

İlgili 41 soru bulundu

Soru cevap kısmı

SGK 7440 borç ödeme nasıl yapılır?

Vergi dairesine olan borçların ödenmesinde iki farklı yöntem kullanılabilir. Bunlar kamu bankalarının internet şubesinden ödeme yöntemi ve interaktif vergi dairesi üzerinden kredi/banka kartı ile ödeme yöntemidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dgmusavirlik.com

7440 SGK kaç taksit?

a) Belediyeler ve bunlara bağlı müstakil bütçeli ve kamu tüzel kişiliğini haiz kuruluşlarca 12, 18, 24, 36, 48, 60, 72, 120, b) Diğer kamu idarelerince 12 18, 24, 36,48, eşit taksitte ödenmesi mümkün bulunduğundan, başvuru formunda bahse konu taksit sürelerinden seçilebilecek birinin tercih edilmesi gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kesenek.sgk.gov.tr

7440 Yapılandırma peşin ödeme indirimi var mı?

Yapılandırılan idari para cezalarının tamamı; ilk taksit ödeme süresi içinde peşin olarak ödenirse ceza aslından %25 indirim yapılacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turmob.org.tr

7440 SGK borç yapılandırma başvurusu nasıl yapılır?

SGK borçlarını yapılandırmadan yararlanmak isteyen borçluların en geç 31.05.2023 Çarşamba günü mesai saati bitimine kadar ilgili SGK müdürlüklerine şahsen, posta yoluyla, e-devlet üzerinden veya aynı gün saat 23.59'a kadar e-Sigorta yoluyla başvuruda bulunmaları gereklidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vergiport.com

7440 sayılı kanunda Bağ-Kur yapılandırma var mı?

EVET! Cumhurbaşkanı, başvuru ve ilk taksit ödeme sürelerini bir aya kadar uzatmaya yetkilidir. Son başvuru tarihine kadar talepte bulunmak kaydıyla ilk taksit ödeme süresinin sonuna kadar tahakkuk eden alacaklarda bu Kanun kapsamında yapılandırılabilir mi? EVET!

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: api.izto.org.tr

7440 sayılı yapılandırma ödemesi nasıl yapılır?

Yapılandırılan borçların, kredi kartıyla peşin ya da taksitle ödenmesi mümkündür. Kredi kartıyla ödemeler Gelir İdaresinin gib.gov.tr internet adresinde yer alan interaktif vergi dairesi uygulamasından yapılabilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nazaligundem.com

7440 SGK Yapılandırma ilk taksit ne zaman?

Bilindiği üzere, 12.03.2023 tarihli ve 32130 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan, 7440 sayılı Kanun uyarınca yapılandırılan borçların peşin ve ilk taksitinin ödeme süresi 26.05.2023 tarihli ve 32202 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan 7300 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 31.07.2023 tarihine kadar uzatılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sgk.gov.tr

SGK yapılandırmada borç ne kadar düşüyor?

Yapılandırma kapsamındaki alacaklar, gecikme cezası ve gecikme zammı yerine Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) Değişim Oranı ile güncellenecektir. Peşin ödemelerde, hesaplanan Yİ-ÜFE'nin %90'ı, 2 taksitle ödemede ise %50'si silinecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sgk.gov.tr

7440 Yapılandırma ödemeyenler ne yapmalı?

Yukarıda belirtilen imkana göre de ödeme yapılmaması halinde; Yapılandırma bozulur, Matrah ve Vergi artımı için sağlanan avantajlar ortadan kalkar (vergi incelemesi hakkı) Matrah ve vergi artımı için tahakkuk eden vergi gecikme zammı ile tahsil olunur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ismmmo.org.tr

7440 ilk taksit ödenmezse ne olur?

Eğer bu ilk iki taksit belirlenen süre içerisinde ödenmezse veya sonraki taksitlerden en az dört tanesi bir takvim yılı içinde süresinde veya eksik ödenirse, yapılandırma fırsatı kaybedilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberler.com

7440 sayılı Kanun 3 maddesi nedir?

7440 sayılı Kanunun 3 üncü maddesi ile Hazine ve Maliye Bakanlığına, il özel idarelerine ve belediyelere bağlı tahsil dairelerince takip edilen dava açma süresi geçmemiş veya dava safhasında bulunan kesinleşmemiş amme alacaklarının yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeler yapılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

SGK Yapılandırma e devletten yapılır mı?

Sgk' ya gidip form doldurmanın yanı sıra artık e devlet sistemi üzerinden de yapılandırma başvurusu yapabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.youtube.com

SGK prim borcu yapılandırma ne demek?

SGK borcu, Motorlu Taşıtlar Vergisi gibi bazı vergilerinizi ödemekte zorlanmışsınızdır. Buna benzer birçok durumda ödemeler zamanında yapılamadığından borçluluk hali artarak devam eder. Bu gibi durumlar sonucu yapılan kanunla zaman zaman borç yapılandırması yapılarak ödeme kolaylıkları sağlanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Sigorta prim borcu yapılandırma nasıl yapılır?

SGK 7440 yapılandırma başvurusu, E-Devlet ve E-İşveren ekranından kolayca yapılabilecek. SGK borç asıllarına uygulanan gecikme cezası ve gecikme zammı silinerek yerine Yİ-ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak çok daha avantajlı koşullarla yeniden faiz hesaplanacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

7440 Yapılandırma kaç taksit?

31 Mayıs 2023: Yapılandırmadan faydalanmak için son başvuru tarihi. 30 Haziran 2023: Taksitlendirme başvurusunda bulunanlar için ilk taksitini ödemesi için son tarih. 31 Kasım 2023: İlk taksitin ödenmesinden sonra asıl alacağa ilişkin kalan borç en fazla aylık dönemler halinde 6 eşit taksite bölünecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: emo.org.tr

Yapılandırma peşin ödenirse ne olur?

Yapılandırılan borçların tamamının ay sonuna kadar peşin olarak ödenmesi halinde yapılandırılan borçlara katsayı uygulanmayacak. Yİ-ÜFE oranları esas alınarak hesaplanan tutardan yüzde 90 indirim, idari para cezalarının aslından yüzde 25 indirim yapılacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aa.com.tr

SGK borç yapılandırma kaç taksit?

Yeniden yapılandırılan SGK borçlarının ilk taksitinin 31.10.2021 tarihi hafta sonuna denk geldiğinden en geç 01.11.2021 Pazartesi günü mesai saati bitimine kadar, diğer taksitlerinin ise bu tarihleri takip eden ikişer aylık dönemler hâlinde azami on sekiz eşit taksitte ödenmesi gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pwc.com.tr

7440 SGK yapılandırma ödenmezse ne olur?

60/1-g kapsamındaki genel sağlık sigortası borçları için ise 31/08/2023 tarihine kadar ana para borcunun tamamının ödenmemesi halinde kalan ana para borcuna gecikme cezası ve zammı alacakları yeniden tahakkuk ettirilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.linkedin.com

SGK yapılandırma borcu hangi bankalar alıyor?

Sosyal Güvenlik Kurumu'na ödeme yükümlülüğü bulunan kişi veya kurumların ödemeleri Halkbank ayrıcalığıyla sağlanmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: halkbank.com.tr

7440 sayılı kanunda bağkur ihya var mı?

Fakat bu yasada ihya konusunda bir düzenleme gözükmüyor. Aslında İhya şu anda da yapılabiliyor. Ama şu anda ihya yapanlar yüksek miktarlarla borçlanıyor. Yasada bağkur borcu olanlar için en büyük fayda 31.12.2022 tarihi ve öncesine ait prim borçlarının gecikme faizlerinin büyük oranda silinecek olması diyebiliriz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: youtube.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT