Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

7440 ödeme süreleri uzadı mı?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » 7440 ödeme süreleri uzadı mı?

Taksitlerinin Ödeme Süresinin Uzatılması: 31 Temmuz 2023 günü sonuna kadar ödenmesi gereken 7440 sayılı Kanunun peşin ve 1. ile 2. taksitlerinin ödeme süresi 4 Ağustos 2023 Cuma günü sonuna kadar uzatılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pkfistanbul.com

7440 yapilandirma son ödeme tarihi Uzatildi mı?

31.07.2023 tarihinde sigorta primi ve yapılandırma borçlarının son ödeme tarihlerinin aynı güne denk gelmesinden dolayı Kurum tahsilat sistemimizde yoğunluk meydana gelmiş ve bu sebeple 7440 sayılı Kanunda öngörülen yapılandırmanın peşin ve ilk iki taksitinin son ödeme süresi 03.08.2023 tarihine kadar uzatılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sgk.gov.tr

7440 2 taksit ne zaman yatacak?

7440 sayılı Kanun kapsamında yapılandırılan prim borcunuzun peşin veya 1. ve 2. taksit ödeme son tarihi 31 Temmuz' dur. Yapılandırma fırsatından yararlanmaya devam etmeniz bakımından, Önemle duyurulur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gebzeto.org.tr

7440 ilk taksit ödenmezse ne olur?

Eğer bu ilk iki taksit belirlenen süre içerisinde ödenmezse veya sonraki taksitlerden en az dört tanesi bir takvim yılı içinde süresinde veya eksik ödenirse, yapılandırma fırsatı kaybedilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberler.com

7440 stok affı 2023 uzatıldı mı?

26.05.2023 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "7300 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı” ile 7440 sayılı Kanun kapsamında borçların yapılandırılması, matrah artırımı ve işletme kayıtlarının düzeltilmesine ilişkin başvuru ve ilk taksit ödeme süreleri bir ay uzatılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vergiport.com

7440 Yapılandırma Kanunu Başvuru ve Ödeme Videosu

İlgili 37 soru bulundu

Soru cevap kısmı

7440 stok affı ödeme süresinde ödenmezse ne olur?

Vadesi geldiği halde ödenmemiş ya da ödeme süresi henüz geçmemiş diğer borçların; Asıllarının tamamının, • Faiz, gecikme faizi ve zammı yerine Yİ-ÜFE oranı esas alınarak güncellenen tutarın, ödenmesi gerekmektedir. Bu durumda; faiz, gecikme faizi ve zammı gibi fer'i alacakların tamamının tahsilinden vazgeçilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turmob.org.tr

7440 Yapılandırma 1 ve 2 taksit ne zaman yatacak?

2- Yapılandırılan Borçların ve Matrah Artırımlarının İlk İki Taksit Ödeme Süresi: 7440 sayılı Kanun kapsamında yapılandıran borçların peşin ödemesi ile 1. ve 2. taksit ödeme süresi 31 Temmuz 2023 Pazartesi günü sona ermektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bbdas.com.tr

7440 borç ödeme nasıl yapılır?

Yapılandırılan borçların, kredi kartıyla peşin ya da taksitle ödenmesi mümkündür. Kredi kartıyla ödemeler Gelir İdaresinin gib.gov.tr internet adresinde yer alan interaktif vergi dairesi uygulamasından yapılabilecektir. Kredi kartıyla ödeme yapıldığında, işlem tarihi itibarıyla borç ödenmiş olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nazaligundem.com

7440 Yapılandırma kaç taksit?

31 Mayıs 2023: Yapılandırmadan faydalanmak için son başvuru tarihi. 30 Haziran 2023: Taksitlendirme başvurusunda bulunanlar için ilk taksitini ödemesi için son tarih. 31 Kasım 2023: İlk taksitin ödenmesinden sonra asıl alacağa ilişkin kalan borç en fazla aylık dönemler halinde 6 eşit taksite bölünecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: emo.org.tr

Yapılandırma ödeme günü geçerse ne olur?

Yapılandırma yaptıktan sonra ödemesini gerçekleştirmeyen kişinin, diğer taksitleri ödeme hakkı kaybolur. Güncel borcuna faiz eklenerek yeniden hesaplanır ve hesaplanan ücreti yapılandırma olmadan ödemek zorunda kalır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pwc.com.tr

Taksitlendirme işlemi ne zaman yapılır?

Taksitlendirme işlemi, ilgili dönemin hesap kesim tarihinden önce yapılmalıdır. Ekstreleşmiş harcamalar için taksitlendirme işlemi yapılamamaktadır. Gecikmiş borcun bulunması durumunda sonradan taksitlendirme işlemi yapılamamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bankkart.com.tr

Yapılandırma ilk 2 taksit ödenmezse ne olur?

Taksitle ödeme seçilmesi durumunda özellikle ilk iki taksitin zamanında ödenmesi çok önemli. Bunlar zamanında ödenmezse veya kalan taksitlerden; bir takvim yılında en az 4 taksit, süresinde ödenmez veya eksik ödenirse yapılandırma hakkı kaybediliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ey.com

Yapılandırmanın son ödeme tarihi ne zaman?

Conversation. 📣 Son ödeme tarihi 31 Temmuz 2023 olan yapılandırma, cari dönem prim borçları ve diğer her türlü borçların son ödeme süresi 3 Ağustos 2023 saat 23:59'a kadar uzatılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: twitter.com

7440 Stok affında taksit var mı?

Bu hükme göre ödenmesi gereken katma değer vergisi, ilk taksiti beyanname verme süresi içinde, izleyen taksitler beyanname verme süresini takip eden birinci ve ikinci ayda olmak üzere üç eşit taksitte ödenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

7440 SGK yapılandırma hangi bankaya yatıyor?

Ziraat Bankası A.Ş.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sgk.gov.tr

7440 sayılı Kanun taksit ödemesi nasıl yapılır?

İnternet Vergi Dairesi üzerinden Ödeme

Açılan sayfada ödemek istediğimiz yapılandırmayı bulup yanındaki öde butonuna tıklıyoruz. Ödeme butonuna tıkladığımızda defaten (peşin) ya da taksitle ödeme seçeneği çıkacaktır. Hangi şekilde ödenmek isteniyorsa o seçeneğe tıklanarak devam edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dgmusavirlik.com

7440 SGK borç yapılandırma başvurusu nasıl yapılır?

SGK borçlarını yapılandırmadan yararlanmak isteyen borçluların en geç 31.05.2023 Çarşamba günü mesai saati bitimine kadar ilgili SGK müdürlüklerine şahsen, posta yoluyla, e-devlet üzerinden veya aynı gün saat 23.59'a kadar e-Sigorta yoluyla başvuruda bulunmaları gereklidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vergiport.com

7440 yapılandırma iptal edilir mi?

5- Yapılandırma talebinden caymak veya vazgeçmek mümkündür. Konuyla ilgili taksitlendirme yapan kuruma dilekçeyle başvurup, bu irade beyanı gerçekleştirilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

7440 sayılı Kanun son başvuru tarihi uzatıldı mı?

Resmi Gazete'de 26.05.2023 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren Cumhurbaşkanı Kararı ile üye aidat borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili başvuru ve ilk taksit ödeme süreleri uzatıldı. Üyelerimizin yapılandırmadan faydalanabilmeleri için 30 Haziran 2023 tarihi mesai bitimine Şubemize başvurmaları gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: emo.org.tr

Borçlanma başvuruları uzatıldı mı?

SGK'dan yapılan açıklamada, "Son ödeme tarihi 31 Temmuz 2023 olan yapılandırma, cari dönem prim borçları ve diğer her türlü borçların son ödeme süresi 3 Ağustos 2023 saat 23:59'a kadar uzatılmıştır." denildi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

7440 sayılı Kanun ne zaman bitiyor?

09.08.2023 tarihli Resmî Gazetede yayımlanan 4 sıra no.lu Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair 7440 Sayılı Kanun Genel Tebliği ile 7440 sayılı Kanun'un 9. maddesinin on dokuzuncu fıkrasına istinaden, mücbir sebep hali 30.11.2023 tarihinde sona erecek olan; Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya illeri ile ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pwc.com.tr

Yapılandırma saat kaça kadar ödenir?

Son ödeme tarihi 31 Ağustos'ta sona eren sigorta prim borçlarının son ödeme süresi 3 Ağustos 2023 saat 23.59'a kadar uzatıldı. Yapılandırma kapsamındaki diğer vergi ve idari para cezalarına ilişkin borçlar ise 4 Ağustos Cuma günü sonuna kadar ödenebilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

7440 hangi borçları kapsıyor?

7440 sayılı Kanunun kapsamına, 213 sayılı Kanun kapsamına giren vergiler ve vergi cezaları ile bunlara bağlı gecikme faizleri, gecikme zamları gibi fer'i alacaklar girmektedir. Kanun kapsamına giren vergiler, vergilendirme dönemleri itibarıyla aşağıda açıklanmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

7440 stok affı indirim konusu yapılabilir mi?

Fakat 7440 sayılı Kanun ile önceki af kanunlarından farklı bir husus olarak stok affı olarak adlandırılan işletme kayıtlarına alınan emtia için ödenen KDV'nin indirim konusu yapılmasına izin verilmesine mukabil iadeye konu edilmesine izin verilmemesidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lebibyalkin.com.tr
Önceki makale
Bargello 633 Hangi koku?
Sonraki makale
Fırın fanlı çalışırsa ne olur?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT