Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

7440 ne demek?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » 7440 ne demek?

7440 sayılı Kanun'un “Diğer Hükümler” başlıklı 10 uncu maddesinin 27 nci fıkrasında kurumlar vergisi mükelleflerine sadece 2022 yılına ilişkin kurumlar vergisi beyannamesinde geçerli olmak üzere, bir defalık, istisna ve indirim tutarları üzerinden %10 ek vergi getirilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: grantthornton.com.tr

7440 Yapılandırma nedir ne işe yarar?

YAPILANDIRMA KANUNU İLE BORÇLULARA SAĞLANAN KOLAYLIKLAR

Öncelikle vergi dairesine ödenmemiş vergi ve diğer borçların tamamı ile bunlara bağlı gecikme zammı ve faizi yerine Yİ-ÜFE oranında güncelleme yapılarak hesaplanan borcun ödenmesi imkanı sağlanmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nazaligundem.com

7440 hangi borçları kapsıyor?

7440 sayılı Kanunun kapsamına, 213 sayılı Kanun kapsamına giren vergiler ve vergi cezaları ile bunlara bağlı gecikme faizleri, gecikme zamları gibi fer'i alacaklar girmektedir. Kanun kapsamına giren vergiler, vergilendirme dönemleri itibarıyla aşağıda açıklanmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

7440 borcu nedir?

7440 Sayılı Kanun Kapsamında Yapılandırılan Borçları Ödeme Dönemi Başladı 7440 sayılı Kanun kapsamında yapılandıran borçlar, yapılan tercihe göre peşin veya taksitler halinde ödenebilmektedir. Peşin ödeme seçeneğini tercih edenler için ödeme süresinin son günü 31 Temmuz 2023 Pazartesi'dir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kizilkaya.com.tr

7440 sayılı Kanun ne demek?

Yapılandırma Kanunu ile vergi mükelleflerine sağlanan imkan ve kolaylıkları kapsamlı olarak anlatan 1 Seri No.lu Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair 7440 Sayılı Kanun Genel Tebliği 25/03/2023 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiş bulunmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nazaligundem.com

7440 Matrah ve Vergi Artırımı

İlgili 38 soru bulundu

Soru cevap kısmı

7440 Kesinleşmiş alacaklar nedir?

Kesinleşmiş alacaktan kasıt, tahakkuk aşaması tamamlanan ve hiçbir mercie şikayet ve dava imkanı kalmayan alacaklardır. İhtirazi kayıtla verilen beyannameler üzerine tahakkuk etmiş ve kesinleşmiş olan vergiler hakkında yukarıdaki hüküm uygulanır. NOT: Yİ-ÜFE, ÖDENECEK (İNDİRİMLİ) ALACAK ASLI ÜZERİNDEN HESAPLANIR.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

7440 sayılı Kanun 1 maddesi nedir?

(1) Alacağın türü

7440 sayılı Kanunun kapsamına, 213 sayılı Kanun kapsamına giren vergiler ve vergi cezaları ile bunlara bağlı gecikme faizleri, gecikme zamları gibi fer'i alacaklar girmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

SGK 7440 borç ödeme nasıl yapılır?

Vergi dairesine olan borçların ödenmesinde iki farklı yöntem kullanılabilir. Bunlar kamu bankalarının internet şubesinden ödeme yöntemi ve interaktif vergi dairesi üzerinden kredi/banka kartı ile ödeme yöntemidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dgmusavirlik.com

7440 Yapılandırma ödeme yapılmazsa ne olur?

Yukarıda belirtilen imkâna göre de ödeme yapılmaması halinde; Yapılandırma bozulur, Matrah ve Vergi artımı için sağlanan avantajlar ortadan kalkar (vergi incelemesi hakkı) Matrah ve vergi artımı için tahakkuk eden vergi gecikme zammı ile tahsil olunur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: esmmmo.org

7440 ilk taksit ödenmezse ne olur?

Eğer bu ilk iki taksit belirlenen süre içerisinde ödenmezse veya sonraki taksitlerden en az dört tanesi bir takvim yılı içinde süresinde veya eksik ödenirse, yapılandırma fırsatı kaybedilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberler.com

7440 peşin ödeme indirimi ne kadar?

Yapılandırılan alacak sadece fer'i alacak ise hesaplanan Yİ-ÜFE tutarı ilk taksit ödeme süresi içinde peşin olarak ödenirse %50 indirim yapılacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turmob.org.tr

7440 sayılı Kanun ilk ödeme ne zaman?

Bilindiği üzere, 12.03.2023 tarihli ve 32130 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan, 7440 sayılı Kanun uyarınca yapılandırılan borçların peşin ve ilk taksitinin ödeme süresi 26.05.2023 tarihli ve 32202 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan 7300 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 31.07.2023 tarihine kadar uzatılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sgk.gov.tr

7440 kasa affı taksitle ödenir mi?

Kanun kapsamında matrah ve vergi artırımı talebinde bulunmak isteyen mükelleflerin başvurularını 31 Mayıs 2023 tarihine kadar (bu tarih dahil) yapılmalıdır. Hesaplanan vergilerin peşin veya taksitle ödenebilmesi mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pkfistanbul.com

7440 Yapılandırma ödemeyenler ne yapmalı?

Yukarıda belirtilen imkana göre de ödeme yapılmaması halinde; Yapılandırma bozulur, Matrah ve Vergi artımı için sağlanan avantajlar ortadan kalkar (vergi incelemesi hakkı) Matrah ve vergi artımı için tahakkuk eden vergi gecikme zammı ile tahsil olunur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ismmmo.org.tr

Borç yapılandırması neleri kapsıyor?

1. Hangi borçlar yapılandırılacak? Tüm vergi, prim, trafik, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları ve daha önce hiç yapılandırma düzenlemesinde yer almayan adli para cezaları, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları, destekleme primi borçları da yapılandırma kapsamında yer alıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: indyturk.com

7440 SGK yapılandırma hangi bankaya yatıyor?

Ziraat Bankası A.Ş.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sgk.gov.tr

7440 kaç kere ödenmezse bozulur?

Birinci ve ikinci taksitlerin ödeme sürelerinde tam ödenmemesi ya da süresinde ödenmeyen veya eksik ödenen diğer taksitlerin belirtilen şekilde de ödenmemesi veya bir takvim yılında üçten fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi hâlinde bu Kanun hükümlerinden yararlanma hakkı kaybedilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

7440 sayılı Kanun 3 taksit ödenmezse ne olur?

Ancak, 1. ve 2. taksitlerin sürelerinde tam ödenmemesi ya da ilk 2 taksit süresinde ödenmesine karşın bir takvim yılında 3 taksitten daha fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde ise kanun hükümlerinden faydalanma hakkı kaybedilecek ve ödenen tutar kadar yasadan istifade edilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vergialgi.com

7440 Yapılandırma Başvurusu Ne Zaman Başlıyor?

EMO - 7440 SAYILI YAPILANDIRMA KANUNU BAŞVURULARI İÇİN SON TARİH: 23 HAZİRAN. Üyelerimiz 31 Aralık 2022 ve öncesi aidat borçları için 7440 sayılı Yapılandırma Kanunu kapsamında bayram tatili nedeniyle 23 Haziran 2023 tarihine kadar başvuru yapabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: emo.org.tr

7440 SGK yapılandırma kaç taksit yapıyor?

Yeniden yapılandırılan SGK borçlarının ilk taksitinin en geç 30.06.2023 Cuma günü mesai saati bitimine kadar, diğer taksitlerinin ise bu tarihleri takip eden aylık dönemler hâlinde azami 48 eşit taksitte ödenmesi gereklidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pwc.com.tr

7440 SGK borç yapılandırma başvurusu nasıl yapılır?

SGK borçlarını yapılandırmadan yararlanmak isteyen borçluların en geç 31.05.2023 Çarşamba günü mesai saati bitimine kadar ilgili SGK müdürlüklerine şahsen, posta yoluyla, e-devlet üzerinden veya aynı gün saat 23.59'a kadar e-Sigorta yoluyla başvuruda bulunmaları gereklidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vergiport.com

Yapılandırılmış borç ödenmezse ne olur?

Yapılandırma Yaptıktan Sonra Ödeme Yapılmazsa Ne Olur? Yapılandırma yaptıktan sonra ödemesini gerçekleştirmeyen kişinin, diğer taksitleri ödeme hakkı kaybolur. Güncel borcuna faiz eklenerek yeniden hesaplanır ve hesaplanan ücreti yapılandırma olmadan ödemek zorunda kalır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pwc.com.tr

7440 dan kimler yararlanamaz?

Kanunun 5 inci maddesi hükmüne göre 2018, 2019, 2020, 2021 ve 2022 yıllarının hiçbiri için matrah ve vergi artırımından yararlanmaları mümkün değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hellac.com

7440 sayılı Kanun hangi yılları kapsıyor?

Yapılandırmaya konu olacak alacaklar esas itibarıyla 31/12/2022 tarihi dikkate alınarak belirlenmiştir. Bu Kanuna eklenen geçici 1 inci madde ile 2022 yılı matrah ve vergi artırımı kapsamına alınmıştır. Buna göre 2018, 2019, 2020, 2021 ve 2022 yılları vergi ve matrah artırımı kapsamındadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: verginet.net

7440 2 madde nedir?

-Kesinleşmemiş vergi borçlarını madde hükmünden yararlanarak yeniden yapılandırmak için başvuran ancak belirlenen ödeme şartını yerine getirmeyen borçlulardan ilk tarhiyata/tahakkuka göre belirlenen alacaklar başka bir işleme gerek olmaksızın takip edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: andishukuk.com
Önceki makale
Seat Türkiyeden Çekildi mi?
Sonraki makale
Kaymakam Bey denir mi?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT