Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

7440 kasa affı ne zaman ödenecek?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » 7440 kasa affı ne zaman ödenecek?

Bu Kanun hükmünden yararlanabilmek için; 31/5/2023 tarihine kadar (bu tarih dâhil) ilgili idareye başvuruda bulunulacaktır. Ödenecek tutarların ilk taksitini 30/6/2023 tarihine kadar (bu tarih dâhil), diğer taksitlerini ise bu tarihi takip eden aylık dönemler hâlinde azami 48 eşit taksitte ödemeleri gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: verginet.net

7440 stok affı ödemesi ne zaman?

Peşin ödemeler, ilk taksit ödeme süresinin son günü olan 3/7/2023 (30/6/2023 tarihinin resmi tatile rastlaması nedeniyle) tarihine kadar (bu tarih dâhil) tarihine kadar yapılacaktır. İlk taksit ödeme süresi içinde yapılandırılan borcun tamamının ödenmesi halinde, herhangi bir katsayı uygulanmayacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turmob.org.tr

Kasa affı 2023 ne zaman ödenecek?

Beyanların elektronik ortamda verilmesi esastır ancak elektronik ortamda beyanname ve bildirim verme zorunluluğu bulunmayanlar kağıt ortamında bildirim yapabilir. Beyan edilen tutarlar üzerinden %3 oranında vergi hesaplanıp beyanname verme süresi içinde yani 31.Mayıs.2023 tarihine kadar ödenecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

7440 stok affı ödemesi yapılmazsa ne olur?

7440 sayılı stok affında ödeme vadesi geçmesi durumunda yani gecikmeli ödenmesi durumunda stok affı geçerliliğini yitirir mi? Geçerliliğini yitirmez. Gecikme zammı ile ödeme yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebenews.com

Kasa affı son gün ne zaman?

Evet, 12 Mart 2023 tarihinde 7440 sayılı Kanunun Resmi Gazete'de yayınlanmasıyla başlayan bu süreç, bugün yani 3 Temmuz 2023 Pazartesi günü sonunda sona eriyor. Gerçekten uzun, karmaşık ve yorucu bir süreçti.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekonomim.com

KASA VE ORTAKLARDAN ALACAKLAR HESABININ DÜZELTİLMESİ (7440 SAYILI KANUN 6/3)

İlgili 42 soru bulundu

Soru cevap kısmı

7440 stok affında taksit var mı?

Bu hükme göre ödenmesi gereken katma değer vergisi, ilk taksiti beyanname verme süresi içinde, izleyen taksitler beyanname verme süresini takip eden birinci ve ikinci ayda olmak üzere üç eşit taksitte ödenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

Kasa affı ödeme Süresi Uzatıldı mı?

7440 SAYILI KANUNA GÖRE BORÇ YAPILANDIRMASI VE MATRAH ARTIRIMI/KASA VE STOK DÜZELTMESİ BAŞVURU SÜRESİ VE İLK TAKSİT ÖDEME SÜRESİ BİR AY UZATILMIŞTIR. 26.05.2023 Değerli üyemiz, Bilindiği üzere, 7440 Sayılı Kanın uygulanmasında başvuru süreleri 31.05.2023 tarihinde sona ermektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ismmmo.org.tr

7440 Yapılandırma ödeme nasıl yapılır?

İnternet Vergi Dairesi üzerinden Ödeme

Açılan sayfada ödemek istediğimiz yapılandırmayı bulup yanındaki öde butonuna tıklıyoruz. Ödeme butonuna tıkladığımızda defaten (peşin) ya da taksitle ödeme seçeneği çıkacaktır. Hangi şekilde ödenmek isteniyorsa o seçeneğe tıklanarak devam edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dgmusavirlik.com

7440 stok affından kimler yararlanabilir?

Uygulama kapsamına; serbest meslek erbabı, ferdi ticari işletmeler, adi ortaklıklar, kollektif şirketler, adi komandit şirketler ile sermaye şirketleri, kooperatifler, iktisadi kamu kuruluşları, dernek ve vakıflara ait iktisadi işletmeler ve iş ortaklıkları dâhil bulunmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

7440 stok affı KDV beyannamesinde nereye yazılır?

BEYANNAMEDE NASIL GÖSTERİLİR? 1 No.lu KDV Beyannamesinin “ Matrah ” kulakçığında “ 7440 Sayılı Kanunun (6/2-a) Maddesi Kapsamındaki Bildirim ” tablosuna kayıt yapılarak beyan yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

Kasa affı muhasebe kaydı hangi tarihte yapılır?

31.05.2023 kadar vergi dairelerine beyan etmek suretiyle kayıtlarını düzeltebilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

Stok affı ne zaman kayıtlara alınır?

Faturasız emtia, makine, teçhizat ve demirbaşların "stok affı" kapsamında kayıtlara alınabilmesi için, bunların rayiç bedeli üzerinden tabi oldukları oranın yarısı esas alınmak suretiyle KDV hesaplanarak, stok beyanına ilişkin beyanname ve envanter listesinin 31 Mayıs 2023 tarihine (bu tarih dahil) kadar verilmesi ve ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: inbusiness.com.tr

7440 stok affı ödeme süresi uzadı mı?

Stok beyanına ilişkin olarak 7440 sayılı kanunun 1 Seri Nolu Genel Tebliğinde beyanın en geç 31 Mayıs 2023 tarihine kadar (03.07.2023 tarihine uzadı) yapılacağı ve tahakkuk edecek verginin de aynı süre içinde ödeneceği belirtilmiş olup ödenmeme halinde iptal edileceği gibi bir açıklama yapılmamıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

7440 stok affı nedir?

Stok beyanı/affı düzenlemesi ile; gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerine, işletmelerinde mevcut olduğu halde kayıtlarında yer almayan yani faturasız emtia, makine, teçhizat ve demirbaşları yasal kayıtlarına intikal ettirmek suretiyle, kayıtlarını fiili duruma uygun hale getirme imkânı sağlanıyor (7440 sayılı Kanun, ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lebibyalkin.com.tr

Stok affı beyannamesi nereden verilir?

Uygulama kapsamında olan mükellefler, işletmelerinde mevcut olduğu halde kayıtlarında yer almayan emtia, makine, teçhizat ve demirbaşlarını 31 Mayıs 2023 gününe (bu tarih dahil) kadar ayrı bir beyanname ve bir envanter listesi ile bağlı oldukları vergi dairelerine bildireceklerdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lebibyalkin.com.tr

7440 stok affı indirim konusu yapılabilir mi?

Fakat 7440 sayılı Kanun ile önceki af kanunlarından farklı bir husus olarak stok affı olarak adlandırılan işletme kayıtlarına alınan emtia için ödenen KDV'nin indirim konusu yapılmasına izin verilmesine mukabil iadeye konu edilmesine izin verilmemesidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lebibyalkin.com.tr

Stok affı nasıl ödenir?

(6736 sayılı Kanunun 6/2 maddesi çerçevesinde düzenlenmiştir)” ibaresi yazılacaktır. Bu hükme göre ödenmesi gereken katma değer vergisi, ilk taksiti beyanname verme süresi içinde, izleyen taksitler beyanname verme süresini takip eden ikinci ve dördüncü ayda olmak üzere üç eşit taksitte ödenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: altanmalimusavirlik.com

7440 SGK yapılandırma hangi bankaya yatıyor?

Ziraat Bankası A.Ş.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sgk.gov.tr

Yapılandırma ödemeleri internetten yapılır mı?

Ödemelerinizi; anlaşmalı bankaların şubelerinden veya internet bankacılıklarından, vergi dairelerine, interaktif vergi dairesine veya gelir idaresi başkanlığı internet sitesinden kolaylıkla yapabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pwc.com.tr

E-devlet üzerinden borç yapılandırma nasıl yapılır?

e-Devlet vergi borcu yapılandırmasına nasıl başvurulur? e-Devlet üzerinden “İnteraktif Vergi Dairesi” uygulamasına giriş yaparak vergi borcu yapılandırması yapabilirsiniz. Sistemde Yapılandırma İşlemleri başlığı altında “7256 Sayılı Yapılandırma Kanunu Kapsamında Tecil İşlemleri” bölümünden başvurunuzu yapabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

Stok affı 2023 muhasebe kaydı ne zaman yapılır?

Stok affı beyannamesini 05.06.2023 onayladık. Şimdi muhasebe kaydı hangi tarihte olmalı KDV beyannamesine ve Ba hangi dönem eklenip beyan edilecektir? Muhasebe kayıtları Haziranda yapılır. KDV Haziran ayına ait olup Temmuz ayında verilecek 1 no.lu beyanında indirim konusu yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebenews.com

7440 stok affı 2023 uzatıldı mı?

26.05.2023 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "7300 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı” ile 7440 sayılı Kanun kapsamında borçların yapılandırılması, matrah artırımı ve işletme kayıtlarının düzeltilmesine ilişkin başvuru ve ilk taksit ödeme süreleri bir ay uzatılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vergiport.com

Kasa affı taksitle ödenir mi?

Hesaplanan vergilerin peşin veya taksitle ödenebilmesi mümkündür. Peşin ödenmek istenirse vergilerin tamamının ilk taksit ödeme süresi içerisinde (30 Haziran 2023'e kadar) ödenmesi gerekmektedir. Ayrıca söz konusu tutarlar aylık dönemler halinde azami 12 eşit taksitte ödenebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pkfistanbul.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT