Bebeğiniz hala beslenmesinin %70'ini devam sütü yani mama ile karşılar. Bu sebeple 6-9 aylık bebeğinize 2 ara öğün halinde ek gıda verebilirsiniz. Bu 2 ara öğün miktarı toplamda 2 bebek kavanozu kadar olmalıdır. Diğer öğünlerini ise doktorunuz devam sütü kullanmanızı önerdi ise devam sütü ile tamamlayabilirsiniz.
7 aylık bebeğin her zaman ana öğünü anne sütüdür ve beslenme ihtiyacının yüzde 70'ini anne sütünden karşılamaktadır. Bu aylarda 2-3 saatte bir anne sütü ya da formül mama; ara öğünlerde de ek gıdalar gelmelidir.
Öncelikle 1 çay bardağı suyu uygun küçük tencere yada tavaya alıp kaynatalım. Diğer yandan pirinç ununu çeyrek çay bardağı su ile sulandıralım ve kaynayan suya irmikle birlikte ilave edelim karıştıralım. Bulamaç halini alan mamayı uygun bir kaseye boşaltalım. Elmamızı cam rende ile rendeleyip mamaya ekleyelim.
7 Aylık Bebek Kaç Saatte Bir Beslenmeli? Ortalama 2-3 saatte bir anne sütü / mama ana öğünleri olmak üzere beslenmeye ek gıdaları ara öğünler formunda devam edilebilir.
Yedinci ay için de yine bebeğinizin ana öğünü anne sütüdür. Ek gıdalar sütün tamamlayıcısıdır. Bu ay ilk olarak bebeğinizin öğünlerine yumurta, et, tavuk ve hindi gibi hayvansal proteinler eklenmelidir. Hayvansal proteinler demir ve çinko açısından oldukça zengin besinlerdir.
İlgili 29 soru bulundu
7 aylık kız bebeklerinin, bu dönemde 61 ila 73 cm. uzunluğunda ve 5800 ila 9800 gr. ağırlığında olması beklenir. Aynı dönemde erkek bebeklerin boyunun 32 ila 75 cm. ağırlığının ise 6000 ila 10200 gr. aralığında olması gerekir.
Bebekler 6 ila 9 ay arasındaki süreçte emeklemeye başlar. Katı gıda ile beslenmeye başlayan bebekler yavaşca fiziksel olarak güçlenmeye başlar.
Bebeğin gece iyi uyuması için uyumadan önce muhallebi verilmesi ya da gece beslenmesinde cicibebe ilave edilmiş devam sütü / inek sütü verilmesi söyleniyor.
Uzmanlara göre 7. aydan itibaren bebeklerin gece beslenmesine ihtiyaçları yoktur. Uzman çocuk psikologları ve uyku eğitimciler eğer bebeğiniz prematüre değil ya da gelişim geriliği yaşamıyor ise genellikle 6-8 ay arası uyku eğitimini ve 7-9 ay arası da gece beslenmesini kesmeyi öneriyorlar.
Bebeğiniz 7 aylık olduğunda beslenme düzeninize sabah kahvaltı öğünü ekliyoruz. Yine 3 gün kuralıyla, minik minik tattırarak bunu yapmalısınız. Bebek kahvaltısına tuzsuz lor peyniri ya da akşamdan suya koyduğunuz beyaz peynir, yumurta sarısının dörtte biri ve bir tatlı kaşığı pekmez ile başlıyoruz.
Bebek gece muhallebisi
Ayrı bir kasede pirinç unu biraz soğuk su ile seyreltilir. Daha sonra kaynayan suya karıştırılır ve irmik eklenip muhallebi yapılır. Sürekli pişene kadar karıştıralım Pişen muhallebiye cam rendede rendelediğimiz elmayı da ekleyip ılıtıyoruz pekmezi de ilave edip bebeğimize yedirebiliriz.
Bebeğiniz bu dönemde 2 ek gıda öğünü tüketebilir. 1 öğünde aldığı ek gıda miktarı, bir minik bebek kavanozunu geçmemelidir. Çünkü bebeğiniz günlük besin ihtiyacının 5'te 4'ünü (3 ana öğünü ve bazı ara öğünleri) anne sütüyle karşılar.
20.00-Gece uykusu. 01.30-Rüya öğünü beslenmesi. *Bebeğinize en iyisi anne sütüdür, eksikliğinde doktora danışınız.
Mesela bebeklere anne sütü aldıkları ilk 6 aylık dönemde kesinlikle su verilmez. Ancak ek besinlere geçtikten sonra su verilmeye başlanır. 6 aydan önce normal şartlarda anne sütü alan bebeğin ihtiyacı anne sütü içeriğindeki su ile karşılanır.
Eğer bebek gece kalkmalarını alışkanlık haline getirmediyse, bebeklerin gece uyanma sebebi beslenme ihtiyacıdır. Bebekler geceleri genelde ilk 3 ay 3 kez, 3-6 ay arası 2 kez, 6-12 ay arası 1 kez beslenmek için uyanabilir. 1 yaşından sonra ise gece beslenmesinin kesilmesi ve bebeğin kesintisiz uyuması beklenir.
7 aylık bebek beslenme düzeni bir önceki aya benzer şekilde devam eder. Bebekler, günde 2 küçük ek gıda öğünü ve gündüz süresince 3 kez anne sütü ile beslenebilir.
Bebeklere; 6 ila 12 ay arasında anne sütüne ek olarak günde yaklaşık 100-120 ml su, 1 ila 3 yaş arasında ise 1 litre su verilmesi önerilmektedir4, 5.
1-6 ay arası bir bebek için aç kalabileceği maksimum süre 4 saattir. 6 aydan büyük bebekler ise en fazla 6 saat aç kalabilir.
Anne sütü bebekler için en uygun besindir. Doktorunuza danıştıktan sonra anne sütünün yetmediği durumlarda 4. aydan itibaren ek gıda olarak Eti Cicibebe Bisküvisi tüketmeye başlayabilirsiniz.
Önceki ay destekli otururken dik durabilen bebek bu ay desteksiz oturmaya hazırdır. Bebek sırt üstü yatar pozisyondayken karın üstüne, karın üstü yatarken sırt üstü pozisyona dönebilir. Elleri ile nesneleri kavraması gelişmiştir, artık bir elinde tuttuğu bir nesneyi diğer eline geçirebilir. Bu ay bebek hareketlenir de.
Ne Zaman Başlamalı:
En son öneriler, bebeğiniz yaklaşık olarak 4-6 aylık olduğunda katı besinlere başlaması yönündedir. Anne sütü daha uzun süre bebeğinizin başlıca besini olmaya devam etmelidir.
Bebeklerde yürüme belirtileri desteksiz oturma, sürünme ve emeklemeyle devam eden süreçten sonra yürümeyle sonlanır. 4. aydan itibaren destekle başlayan yürüme süreci bebek 15 aylık olana kadar devam eder. Bebeklerde emekleme önce sürünme şeklinde, karınlarını yerden çok fazla kaldıramadan başlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri