Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

657 doğum sonrası ücretsiz izin ne zaman başlar?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » 657 doğum sonrası ücretsiz izin ne zaman başlar?

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 108. Maddesinin “B” bendi gereğince; doğum yapan kişi, analık izninin bitiş tarihini takip eden yirmidört aylık sürenin aşılmaması kaydıyla doğum nedeniyle ücretsiz izin talebinde bulunabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: personel.iyte.edu.tr

Memur doğum sonrası ücretsiz izin ne zaman başlar?

Doğum sonrası izin hesaplamaları yapılacaksa sürenin başlangıcı olarak doğum raporunun bitimi alınır. Örneğin 5 Mayıs 2023 tarihinde doğum yapacak bir kadının 8 haftalık doğum izni 30 Haziran 2022 tarihinde biter ve bu tarihten sonra ücretsiz izin süresi başlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

Memur doğum sonrası ücretsiz izin parça parça kullanılabilir mi?

c) Eşlerin her ikisinin de memur olması halinde, doğum sebebiyle verilen aylıksız iznin, süreleri içerisinde her iki eşe aynı dönemde veya birbirini takip edecek şekilde kullandırılması mümkündür. ç) Doğum sebebiyle verilen aylıksız iznin, yirmidört aylık sürenin aşılmaması kaydıyla, kısım kısım kullanılması mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Memur doğum sonrası ücretsiz izinde sigorta yatar mı?

2-657 sayılı Kanunun 108'inci maddesi uyarınca doğum yapan memurlara analık iznini müteakip aylıksız izin kullanabilme hakkı tanınmıştır. 3-5510 sayılı Kanunun 45'inci maddesi uyarınca personel kanunlarına göre aylıksız izin alan memurların GSS primleri kurumlarınca ödenmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sagliksen.org.tr

Doğum sonrası analık izni ne zaman başlar?

Doğum izni, doğum öncesi 8 hafta ve doğum sonrası 8 hafta olmak üzere toplamda 16 haftadan oluşmaktadır. Bu doğrultuda doğum izni süresi hesabında gebelik 40 hafta olarak ele alındığından kadın işçi gebeliğinin 32. haftasını tamamlaması itibariyle doğum iznine ayrılabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ey.com

657'ye göre memurların aylıksız izin hakları nelerdir?

İlgili 28 soru bulundu

Soru cevap kısmı

2 yıl ücretsiz doğum izni ne zaman başlar?

Doğum yapan kadın memurlar çocuğunun bakımı ve sağlığı için aylıksız izin talebinde bulunmaktadırlar. İşte bu nedenlerle; doğum yapan Devlet memurlarına istekleri üzerine doğum sonrası 8 haftalık iznin bitim tarihinden itibaren 2 yıllık süre içinde 24 aya kadar ücretsiz izin verilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bekad.org

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu doğum izni kaç gün?

1- Memura doğum yapmasından önce sekiz ve doğum yapmasından sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı hafta süreyle analık izni verilmekte, çoğul gebeliklerde (ikiz, üçüz, ...) doğum öncesi sekiz haftalık analık izni süresine iki haftalık bir süre daha ilave edilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cumhuriyet.edu.tr

Devlet memuru ücretsiz izne nasıl ayrılır?

Ücretsiz izne ayrılmak için; İlgili personel, ücretsiz izin talebini içeren dilekçesini birimine iletir. Ücretsiz izin talebi, ilgili birim tarafından Personel Daire Başkanlığı'na gönderilir. Personel Daire Başkanlığı gelen talebi, Rektörlük Makamının onayına sunar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: personel.iyte.edu.tr

Memur ne zaman ücretsiz izin alabilir?

E) Memura, yıllık izinde esas alınan süreler itibarıyla beş hizmet yılını tamamlamış olması ve isteği hâlinde memuriyeti boyunca ve en fazla iki defada kullanılmak üzere, toplam bir yıla kadar aylıksız izin verilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yyu.edu.tr

6 ay ücretsiz doğum izninde sigorta yatar mı?

Ücretsiz İzne Çıkan İşçinin Sigortası Ödenir mi? Ücretsiz izne çıkan işçi 10 güne kadar sağlık hizmetlerinden yararlanmaya devam eder. Ayrıca ücretsiz izinli gün için işveren SGK primi ödemeyecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tekcan.av.tr

Ücretsiz izin alan memur istediği zaman dönebilir mi?

Devlet memurları; **Belli bir mazerete dayalı olarak aylıksız izin kullandıkları durumlarda, bu mazeret ortadan kalkmadığı halde, izin süresi bitmeden, **Belli bir mazerete dayanmadan aylıksız izin kullandıkları durumlarda, izin süresi bitmeden görevlerine dönmek isteyebilmektedirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuattakip.com.tr

Doğum sonrası analık izni doğum öncesine aktarılır mı?

Yani, çalışan gebeler dilerlerse gebeliklerinin 32. haftasında doktorlarından aldıkları "37. gebelik haftasına kadar daha 5 hafta süre ile çalışmasında gebeliği yönünden sakınca bulunmamaktadır" şeklindeki benzer raporlarla doğum öncesi kullanmadıkları 5 haftalık izni doğum sonrasına aktarabilirler (Aktarma).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: jinekolognet.com

Memur doğum sonrası ücretsiz izin yıllık izni etkiler mi?

- Doğum sebebiyle verilen aylıksız izin süresinin 657 sayılı Kanunun 108/E maddesi geçen 5 yıllık sürenin hesabında dikkate alınmayacağı, mütalaa edilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: personel.kilis.edu.tr

Ücretsiz izinde tayin istenir mi?

Aylıksız izinde olan memurların GSS primleri kurumlarınca ödenmektedir. Bu hükümler çerçevesinde; Aylıksız izinde olan ve memuriyet statüsü devam eden personelin 657 sayılı Kanunun 74'üncü maddesi hükümlerine uyulmak suretiyle naklen atanması mümkün bulunmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sagliksen.org.tr

Doğum sonrası ücretsiz izin nasıl hesaplanır?

Doğum sonrası analık izninden sonra kadın işçiye isteği üzerine ücretsiz yarım çalışma izni verilir. Bu ücretsiz iznin süresi; birinci doğumda 60 gün, ikinci doğumda 120 gün, sonraki doğumlarda ise 180 gün boyunca haftalık çalışma süresinin yarısı kadardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vonahukuk.com

Doğum izninden sonra kaç aya kadar ücretsiz izin verilir?

MADDE 7 – (1) Kadın işçiye, analık izninin bitiminden itibaren isteği hâlinde altı aya kadar ücretsiz izin verilir. (2) Ücretsiz izin, üç yaşını doldurmamış çocuğu evlat edinme hâlinde eşlerden birine veya evlat edinene verilir. (3) Bu maddede belirtilen ücretsiz izin süresi, yıllık ücretli izin hakkının hesabında ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Memur Her doğumda ücretsiz izin alabilir mi?

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 108. Maddesinin “B” bendi gereğince; doğum yapan kişi, analık izninin bitiş tarihini takip eden yirmidört aylık sürenin aşılmaması kaydıyla doğum nedeniyle ücretsiz izin talebinde bulunabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: personel.iyte.edu.tr

Memur ücretsiz doğum izin hizmet süresinden sayılır mı?

5434 e tabi kadın memurlar:

Doğum nedeniyle ücretsiz izin kullanan kadın memur bu süresini Sosyal Güvenlik Kurumuna borçlanmak suretiyle hizmetlerine ilave ettirebilir. Doğum nedeniyle ücretsiz izin hakkında bir sınırlama bulunmaz, her doğum sonrası ücretsiz izin hakkını kullanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Doğum sonrası ücretsiz izin işsizlik maaşını etkiler mi?

DOĞUM SONRASI ÜCRETSİZ İZİNDE İŞSİZLİK SİGORTASI FONUNDAN ÖDENEK ALINMAZ.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tekgida.org.tr

Devlet memuru hangi hallerde ücretsiz izin alabilir?

108 inci maddesinin (E) bendinde, "Memura, yıllık izinde esas alınan süreler itibarıyla beş hizmet yılını tamamlamış olması ve isteği hâlinde memuriyeti boyunca ve en fazla iki defada kullanılmak üzere, toplam bir yıla kadar aylıksız izin verilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: webdosya.csb.gov.tr

Memur ücretsiz izinde çalışırsa ne olur?

Aylıksız izinde olan memurun Ticaret ve diğer kazanç getirici faaliyetlerde bulunma yasağı hükümlerine aykırı eylemlerinin tespit edilmesi halinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 125/D-(h) hükmü uyarınca “Kademe İlerlemesinin Durdurulması” cezası ile cezalandırılabileceklerdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ardaasik.com

Hangi durumlarda ücretsiz izin verilir?

Nedenler arasında yurtdışında eğitim öğretime devam etme isteği, gebelik, özel durumlar, ailevi nedenler, hastalık gibi durumlar bulunabilmektedir. Bu talepte bulunmakta olan çalışanlar uygulama başladığından itibaren görevini yerine getirmediği için ücreti ödenmemektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Doğumdan sonra kac ay yarım gün çalışma?

Yarım Çalışma Süresi

Birinci doğumda 60 gün, İkinci doğumda 120 gün, Sonraki doğumlarda ise 180 gündür. Çoğul doğumlarda bu sürelere 30 gün eklenmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: iskur.gov.tr

15 tatil doğum sonrasına eklenir mi?

Doğum iznine doktor izni ile geç ayrılan kadın çalışanın çalıştığı süreler, doğum sonrası sürelerine ekleniyor. Fakat yarıyıl tatiline denk gelen doğum öncesi izinler, doğum sonrasına aktarılamıyor. Doğum sonrasına aktarılabilmesi için fiili çalışabileceği günler, hesaba katılıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.youtube.com

Doğum iznine ne zaman çıkılır 2023?

Anne adaylarının en geç gebeliğin 37. haftasında izne ayrılması gerekiyor. Bu yasal olarak belirlenmiş bir zorunluluk ve değiştirilemiyor. 34. hafta yerine, 37. haftaya kadar çalışmaları için ise doğum raporu gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: multinet.com.tr
Önceki makale
Ejderha fosili bulundu mu?
Sonraki makale
Allah ismi nasıl ortaya çıktı?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT