Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

3600 ek gösterge hangi Torba yasada?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » 3600 ek gösterge hangi Torba yasada?

İkinci Torba Yasa kapsamında yer alan 3600 ek gösterge düzenlemesinin kamu görevlilerine özellikle emeklilikte önemli kazanımlar sağlaması bekleniyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aksam.com.tr

80 maddelik torba yasada 3600 ek gösterge var mı?

Ayrıca, KDV iadeleri konusunda da Cumhurbaşkanı'na yetki verilecek. Torba yasada, memurların birinci dereceye gelmeleri durumunda ek göstergelerinin 3600'e çıkartılması öngörülüyor. Bu düzenleme ile birinci dereceye çıkacak memurların emekli maaşlarında ve ikramiyelerinde önemli artışlar meydana gelebilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: akdenizgercek.com.tr

3600 ek gösterge 2 torbada var mı?

TAŞERONA KADRO, MEMURA 3600

Bir başka konu ise toplu sözleşmede gündeme gelen ve birinci derecedeki memurlara verilecek 3600 ek gösterge hakkı. Bu düzenlemenin de ikinci torba yasada yer alması bekleniyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: finans.mynet.com

3600 torba yasaya girecek mi?

Dereceye Yükselen Tüm Kamu Görevlilerine 3600 Ek Gösterge ve Memura Bayram İkramiyesi verilmesi eklenmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ulastirmamemursen.org.tr

Temmuz 2023 torba yasada 3600 ek gösterge var mı?

Meclisteki Torba Kanuna; 1. Dereceye Yükselen Tüm Kamu Görevlilerine 3600 Ek Gösterge Verilmesi Eklenmeli Ve Memura Bayram İkramiyesi Unutulmamalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memursen.org.tr

2. Torba Yasa müjdesi tek tek geldi! O maddelerde yeni detay! 3600 ek gösterge, erken emeklilik....

İlgili 31 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Torba yasa çıktı mı?

Torba yasa içeriği ve maddeleri son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. 80 maddelik yeni torba yasa AK Parti tarafından Meclis'e sunuldu.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

1 derecedeki memurlara 3600 ek gösterge ne zaman verilecek?

Karakaş, 3600 ek gösterge düzenlemesinin en erken 15 Ocak 2024 tarihinde yürürlüğe gireceğini sözlerine ekledi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekonomim.com

3600 ek gösterge iptal mi?

AYM, emekli aylıklarında etkili olan tazminat yansıtma oranlarını üç katına kadar artırma konusunda Cumhurbaşkanı'na yetki veren maddeyi iptal etti. Geçen yıl temmuz ayında çıkartılan kanunla öğretmen, polis, hemşire ve din görevlileri başta olmak üzere bazı meslek mensuplarının ek göstergeleri 3600'e çıkartıldı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberler.com

Birinci derece memur ne demek?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda tanımlanan ve memurların kıdemlerini ortaya koyan puanlama sistemine kademe ve derece adı verilmektedir. Buna göre İki yıllık üniversiteden mezunlar, 10. derece ve 2. kademeden göreve başlarlar ve en çok 1. dereceye kadar yükselebilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

80 maddelik torba yasasında neler var?

AK Parti 80 maddelik torba yasa teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu. Torba yasada, bankalar ve finans kuruluşlarının enflasyon muhasebesi kapsamı dışında tutulması, KKM'nin süresinin uzatılması, deprem bölgesinde fahiş fiyat artışlarına katlamalı ceza verilmesi gibi önemli düzenlemeler yer alıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yirmidort.tv

Yeni torba yasada GSS affı var mı?

Üzerinde çalışılan ve torba tasarıya eklenmesi planlanan bir düzenlemeye göre de yaklaşık 4 milyon kişinin Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcuna af gelecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cetinkaya.av.tr

3600 ek gösterge kimlere verilecek son dakika 2023?

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, "3600 ek göstergeden 2 yıl ve üzeri üniversite mezunu olanların faydalanmasının mümkün olduğunu söyleyebiliriz. 2 yıl üniversite mezunu olanlar 10. derece 2 dereceden başlamakta birinci dereye kadar yükselmekte. 4 yıllık üniversite mezunu olanlar daha avantajlı çünkü 9. derece 1. ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

3600 den kimler yararlanabilir?

Birçok meslek grubu ve unvanının faydalanacağı düzenlemeyle 1. dereceye gelmiş olmak şartıyla tüm öğretmenlerin, 2 yıl ve üzeri yükseköğrenim mezunu polislerin, 2 yıl ve üzeri yükseköğrenim mezunu tüm sağlık çalışanı ve din görevlilerinin ek göstergeleri 3.600'e yükseltildi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

1 derece memur kaç yıl?

Her yıl 1 tane kademe ilerlemesi yapılır. 3 yılın sonunda ise 1 derece ilerlenir. Derece dik, kademe ise yandır. Derece ilerlemesi; memurun bulunduğu hizmet sınıfı içinde bir üst dereceye geçmesidir. Memurların derece yükselmesinin şartları DMK m.68'de düzenlenmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Hangi memurlar 1 dereceye girebilir?

Genel olarak, lise mezunları 13 üncü derecenin 3 üncü kademesinde, ön lisans mezunları 10 uncu derecenin 2 nci kademesinde, lisans mezunları ise 9 uncu derecenin 1 inci kademesinde memuriyet görevine başlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: persdb.isparta.edu.tr

8 yılını dolduran memura 1 kademe ne zaman verilir?

Son sekiz yıl içinde herhangi bir disiplin cezası almayan memurlara, aylık derecelerinin yükseltilmesinde dikkate alınmak üzere bir kademe ilerlemesi uygulanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pdb.kastamonu.edu.tr

1 2 3 4 derece memurlar kimlerdir?

Liseyi bitirenlerin giriş derecesi 13, giriş kademesi 3, yükselebilecek derecesi 3, yükselebilecek kademe son kademedir. Lise dengi mesleki veya teknik öğrenimi bitirenlerin giriş derecesi 12, giriş kademesi 2, yükselebilecek derecesi 3, yükselebilecek kademe son kademedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

2200 ek gösterge olan 3600 olacak mı?

Dört meslek grubunun yanı sıra sosyal tarafların beklentileri dikkate alınarak il müdür yardımcısı, ilçe müdürü, şube müdürü, gelir uzmanı ve mali hizmetler uzmanları gibi kariyer uzmanları ile denetmenlerin de 2200 olan ek göstergeleri 3600 ek göstergeye çıkarıldı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aa.com.tr

3600 ek göstergeden hangi emekliler yararlanacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uzun süredir kamuoyunda beklenen "3600 ek gösterge" düzenlemesinin kapsamını açıkladı. Tüm memurların ek göstergelerinde 600 puanlık artış kararı aldıklarını açıklayan Erdoğan, birinci derecedeki tüm memur ve emeklilerinin 3600 ek gösterge kapsamına alındığın bildirdi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bbc.com

3600 ek gösterge emeklilere ne getirecek?

Ek göstergesi 3000, emekli aylığı 5 bin 627 ve emekli ikrameyesi 202 bin 909 lira olan bir avukatın yeni düzenlemeyle ek göstergesi 3600, emekli aylığı 6 861 ve emekli ikrameyisi 247 bin 408 lira olacak. Emekli aylığı bin 234 lira ve emekli ikramiyesi de 44 bin 499 lira fark edecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

3600 lise mezunlarını da kapsıyor mu?

TBMM'ye sunulan kanun teklifine göre lise ve dengi okul mezunları 3600 ek gösterge uygulamasının kapsamı dışında tutuldu. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun hali hazırdaki sistematiğinde, ek göstergeler için "yüksek öğrenim" ve "Diğer" ayrımı uygulanmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gazetememur.com

3600 ek gösterge resmi gazetede yayınlandı mı?

3600 ek gösterge ve öğrenci affını içeren 7417 sayılı Kanun 5 Temmuz 2022 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı. Kanunun ek göstergeye dair hükümleri 1 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe girecek. MADDE 1- 9/6/1930 tarihli ve 1700 sayılı Dahiliye Memurları Kanununun ek 5 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gazetememur.com

Torba yasada geriye dönük ödeme var mı?

Yeni çıkan 6111 sayılı Kanun (Torba Yasa) ile uzman ve usta öğretici olarak çalışanlara bu yasanın çıkış tarihinden önceki hizmetlerinde ay içerisindeki 30 günden eksik kalan süreleri borçlanma hakkı getirilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT