Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

2023 yolluk ücreti ne kadar?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » 2023 yolluk ücreti ne kadar?

01.01.2023-31.12.2023 tarihleri arası Yurtiçi gündelik yolluk miktarları: Ek göstergesi 8000 ve daha yüksek olan kadrolarda bulunanlar 236,00. Ek göstergesi 6400 (dahil) - 8000 (hariç) olan kadrolarda bulunanlar 220,00. Ek göstergesi 3600 (dahil) - 6400 (hariç) olan kadrolarda bulunanlar 212,00.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pdb.metu.edu.tr

Tayin olan memur ne kadar yolluk alır?

Gündelik*%5*Km

2-Memurun eşi de memur ve aynı yere tayini çıkmışsa Km tazminatı memur için %5 eşi için ise oran %2,5 olarak hesaplanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pdb.asbu.edu.tr

Yol Harcırahına zam geldi mi?

YOL HARCIRAHI ARTTIRILDI !.

TBMM'ye sunulan ek bütçe onaylandı. Ek bütçede, memura verilen harcırahı düzenleyen “Harcırah Kanunu“daki “Günlük Harcırah” ve “Yol Harcırahı” nın yaklaşık % 60 oranında arttırılmasına dair değişiklik teklifi de kabul edildi. Memurlara verilen yol harcırahı bu doğrultuda arttırılacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: polismevzuat.com

Yol harcırahı km başına ne kadar?

Harcıraha müstehak aile fertlerinin her biri için yurtdışı gündeliğinin sekiz katı (Bu miktar yurtdışı gündeliğinin otuziki katını aşamaz), c. Her kilometre veya denizmili başına yalnız kendisi için yurtdışı gündeliğinin binde yedisi, Olarak hesaplanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Ev taşımayan memura yolluk ödenir mi?

Maliye Bakanlığı da 18.09.2009 tarihli ve 12697 sayılı mütalaasında; ev eşyasını fiilen taşımayan memurlara harcırah ödenemeyeceği yönünde görüş bildirmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: stratejigelistirme.diyanet.gov.tr

ÖĞRETMEN YOLLUK HESAPLAMA 2023 (1 Dakikada Yolluk Hesaplama)

İlgili 40 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Yolluk gittiğin yerden alınır mı?

Ayrılırken alabilirsin. Ama ayrılırken yollugunu yaptırmadin diyelim, gittiğin yerden de alabilirsin.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: facebook.com

Harcırah kaç TL oldu?

Yurt İçi Harcırah Tutarı

2023 yılında Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'nun H-cetveliyle belirlenen tutarda, en yüksek derece Devlet Memuru için yurt içi harcırah miktarı 250,00 TL olarak karar verilmiştir. Özel sektör firmaları çalışanlarının maaş tutarı dikkate alınarak gündeliklerin hesaplanması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mhrpartner.com

Harcırah güncellendi mi?

31 Aralık 2022 tarihli mükerrer Resmi Gazetede yayımlanan 2023 yılı bütçe kanununa göre kamu personeli harcırahları yüzde 100 artırıldı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gazetememur.com

Geçici görev yolluğu nasıl hesaplanir?

Almaya hak kazandığınız günlük konaklama tutarınız; görevlendirmenin ilk 10 günü için gündeliklerinin %50 artırımlı miktarı, takip eden 80 günü için gündeliklerinin %50 si, müteakip 90 günü için ise müstahak oldukları gündeliklerinin %40'ı esas alınır."

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pdb.asbu.edu.tr

Yolluk ücreti neye göre hesaplanır?

Yolluk hesaplamalarında yevmiye memurun hem kendisi hem de eş-çocukları için hesaplanır. Memurun yevmiye ücreti 20 ile çarpılırken eş ve ya çocuklardan her biri için 10 ile çarpılır. Yani memur kendi yevmiyesini 20, çocukları ve eşleri için yevmiyelerini 10 ile çarpacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kamudanses.com

Harcırah en fazla ne kadar verilir?

Madde 58 – (10/2/1954 tarih ve 6245 sayılı Kanunun hükmüdür.) 115/2/1937 tarih ve 3135 sayılı kanun mucibince verilecek harcırah miktarı, her sene bütçe kanunlariyle tesbit olunur. Ancak, bu miktar senelik ödenek yekü nunun % 40 ından aşağı ve % 50 sinden fazla olamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Tayin yolluğu nasıl hesaplanır?

Sürekli görev yolluğu ödeme evrakında bulunması gereken evraklar kontrol edilir. Harcırah unsurları kontrol edilir. miktar yurtiçi gündeliğinin kırk katını aşamaz), Her kilometre veya deniz mili başına, yalnız kendisi için yurtiçi gündeliğinin %5 olarak hesaplanır. Eşlerden her ikisi de devlet memuru ise yarısı ödenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: strateji.idari.erdogan.edu.tr

Ikamet ettiği yere atanan memura yolluk ödenir mi?

Memuriyet mahalli tanımına göre; memuriyet merkezi gibi ikamet edilen yer de memuriyet mahalli içerisinde sayılmaktadır. Bu sebeple, memuriyet merkezi dışında olmakla birlikte, ikamet edilen yerde görevlendirilen veya buraya atanan kişilere kural olarak sürekli görev yolluğu ödenebilmesi mümkün bulunmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuatsal.com

Yolluk hesaplanırken ikametgah önemli mi?

Mezkur kanun maddelerinden de anlaşıldığı üzere kişinin görev yaptığı yer gibi ikametgahı da memuriyet mahalli tanımına girdiğinden ikametgahlarının bulunduğu yere atananlara harcırah ödemesi yapılamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sgdb.ankara.edu.tr

Yolluk parasını kim öder?

Kurum içi veya kurumlar arası nakil halinde harcırahı hangi kurum öder? 6245 sayılı Kanunun "Harcırahın sureti tediyesi" başlıklı 57 nci maddesinde, "Harcırah hizmetin taallük ettiği kurum bütçesinden ödeneceği" hüküm altına alınmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuattakip.com.tr

Yolluk nasıl hesaplanır 2023?

- Görevlendirmenin ilk 10 günü için gündeliklerinin %50 artırımlı miktarı, - Görevlendirmenin ilk 10 gününü takip eden 80 günü için gündeliklerinin %50 miktarı, - Görevlendirmenin 90 gününü aşan günleri için ise gündeliklerinin %40 miktarı ödenmesi hükme bağlanmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lebibyalkin.com.tr

Yolluklarda taksi ücreti ödenir mi?

Ancak, geçici görevin ifası sırasında şehir içinde kullanılan taksi ve benzeri nakil vasıtası ücretlerinin ödenmesine imkan bulunmamaktadır. Devlet Harcama Belgeleri yönetmeliğine göre belediye sınırları içindeki seyahatlerde ücretlerin belgelendirilmesine gerek yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sgdb.asbu.edu.tr

Memur yolluk nedir?

hizmetlilere görevlendirildikleri yerlerde veya yeni görev yerlerine taşınmalarından dolayı yapacakları ek masraflara karşılık olarak yapılan ödemelerdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bap.sdu.edu.tr

2023 memur günlük yevmiye ne kadar?

01.01.2023-31.12.2023 tarihleri arası Yurtiçi gündelik yolluk miktarları: Ek göstergesi 8000 ve daha yüksek olan kadrolarda bulunanlar 236,00. Ek göstergesi 6400 (dahil) - 8000 (hariç) olan kadrolarda bulunanlar 220,00. Ek göstergesi 3600 (dahil) - 6400 (hariç) olan kadrolarda bulunanlar 212,00.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pdb.metu.edu.tr

Emekli olan memura yolluk verilir mi?

2003 yılından önce emekli olan memurlara emekli olduklarında sürekli görev yolluğu ödemesi yapılmaktaydı.2003 yılından itibaren ise emekli olan memurlara sürekli görev yolluğu ödenmesinden vazgeçilmiş bunun yerine gösterge rakamı üzerinden tazminat ödenmesine başlanmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: saglikpersonelihaber.net

Vefat eden memura emekli yolluğu ödenir mi?

Görevde iken ölenlerin kanuni mirasçılarına, harcırah ödemesi yapılmıyor, bunun yerine geçecek olan bir tazminat ödemesi yapılmaktadır. Tazminat ödemesi de 12500 gösterge rakamının memur aylık katsayısı çarpımı sonucu bulunacak tutarı geçmemek üzere tazminat olarak ödenebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorucevap.memurlar.net

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT