Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

2023 SGK doğum parası ne kadar?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » 2023 SGK doğum parası ne kadar?

2023 yılı ücretli bir çalışanın alacağı doğum rapor parasını hesaplayalım. 2023 yılı için brüt ücreti 15.000 TL olan ücretlimizin geriye dönük 12 aylık toplam brüt ücreti de 180.000 TL olsun. Doğum izin parası 56.000 TL' nın 2/3'ü alınır, 56.000 / 3 x 2= 37.333,3 TL doğum parası alır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haber7.com

2023 doğum rapor parası ne kadar asgari ücretli?

2023 Asgari ücretli bir annenin ödeneği şöyle hesaplanıyor:

50.080 / 3 x 2= 33.387,3 TL doğum parası alır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

SSK lılara doğum parası ne kadar?

Bu tutar çalışan annenin son üç aylık brüt ücretine göre hesaplanıp ödeniyor. Günlük brüt ücret ve bunun üçte ikisi anneye ödeniyor. Buna göre Temmuz ayıyla birlikte 2022 yılında 5.500 asgari ücretli annenin alacağı en düşük doğum parası, 13 bin 689 lira oldu.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

2023 doğum rapor parası nasıl alınır?

Doğum Yardımı ödemeleri yapılan başvurunun Doğum Yardımı Sistemine (DYS) girildiği ayı takip eden ay içerisinde hak sahiplerince PTT şubelerinden çekilebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aile.gov.tr

2023 doğum rapor parası ne zaman yatar?

Doğum paraları, rapor paraları, ödenekler, süt paraları gibi ödemeler PTT şubelerinden günlük olarak yatmaktadır. Doğum raporunun bitmesinden itibaren 10-15 gün içinde doğum paraları yatacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bibilenvar.com

2023 doğum yardımı ne kadar? doğum parası, çocuk parası ne kadar?

İlgili 24 soru bulundu

Soru cevap kısmı

SGK doğum parası nasil hesaplanir?

Doğum raporu parası formülü aşağıdaki gibidir: Son 12 aylık brüt maaş/son 12 aylık toplam prim günü sayısı işlemi ile günlük brüt kazanç bulunur. Günlük brüt kazanç*2/3 formülü ile günlük doğum parası hesaplanır. 112 gün için günlük doğum parası*112 ile toplam doğum raporu parası hesaplanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hesapkurdu.com

1 aylık doğum rapor parası ne kadar?

Bu da doğum rapor parası veya doğum izni parası olarak da bilinen analık halinde geçici iş göremezlik ödeneğidir. SGK'ya bağlı çalışan annelere ödenen doğum rapor parası brüt ücret üzerinden hesaplanır. Annenin günlük brüt ücreti 112 ile çarpılır ve çıkan rakamın üçte ikisi anneye doğum rapor parası olarak ödenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gebe.com

2023 30 günlük rapor parası ne kadar?

- Yatarak tedavilerde günlük kazancının yarısı, - Ayaktan tedavilerde ise günlük kazancın üçte ikisidir. Buna göre; Asgari ücretlilerin alacağı rapor parası, 2023 yılı için ayakta tedavide günlük 144,5 liradan 223.5 TL'ye, yatarak tedavide de 108,42 liralık tutar 167.68 TL'ye yükseldi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

Doğum rapor parası toplam ne kadar?

Doğum parası, doğum ödeneği ve doğum yardımı olarak adlandırılan ücret, annenin çalışıp çalışmamasına bakılmaksızın devlet tarafından ödeniyor. İlk çocuk için 300, ikinci çocuk için 400, üçüncü ve sonraki çocuklar için ise 600 TL ödeme yapılıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: multinet.com.tr

Yeni doğan bebek doğum parası nereden alınır?

Doğum Yardımı ödemeleri yapılan başvurunun Doğum Yardımı Sistemine (DYS) girildiği ayı takip eden ay içerisinde hak sahiplerince PTT şubelerinden çekilebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: multinet.com.tr

Doğum sonrası rapor parası ne zaman yatar?

Rapor parası, işverenin raporu SGK'ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçmesiyle çalışanların PTT veya e-Devlet üzerinden tanımlanan banka hesabına yatırılır. Bu ücretin hesaba yatırılmasıyla birlikte 2 ay içerisinde alınması gerekmektedir. Bu süre içerisinde alınmayan ücretler SGK'ya tekrar iade edilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

6 ay süt parası ne kadar?

Süt parası ile emzirme desteği aynıdır. Anneye ya da eşine verilen emzirme ödeneği SGK'ya ya da Bağ-Kur'lu kişilere en az 4 ay prim ödenmesi halinde verilmektedir. Emzirme yardımı 2021 yılı için 232,00- TL olarak belirlenmiştir. Annelere 2 sene kadar 232,00- TL üzerinden ödemeler yapılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: rasyoneldanismanlik.com

Doğum izninde maaş ödemesi ne zaman alınır?

Sonuç olarak, doğum parası analık nedeniyle alınan istirahat raporunun bitmesinin ardından 10-15 günlük süre içerisinde PTT şubelerinden yatacaktır. Ödemenin yapılıp yapılmadığının takibi de e-devlet üzerinden yapılabilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bibilenvar.com

SGK doğum parası için nereye başvurulur?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine veya Sosyal Hizmet Merkezlerine giderek başvuru yapabilirsiniz. Başvuru yapmadan öncelikle nüfus müdürlüğüne giderek yeni doğan çocuğunuzun geçici kimlik belgesini almanız gerekir. Başvuru esnasında dünyaya yeni gelen çocuğunuzun TC kimlik numarası istenecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

Hamileyken alınan rapor doğum parasını etkiler mi?

Raporlu olunan süreler için işyeri, çalışan kadına ödeme yapmaz. Fakat bu dönemdeki ücretin üçte ikisini SGK çalışan kadına “doğum parası” ya da “analık geçici iş göremezliği” adı altında öder. Ancak çalıştığınız işyeri, kendi insiyatifinde, bu izinli olduğunuz sürede size ödeme yapmaya devam edebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cumhuriyet.com.tr

10 günlük iş göremezlik parası ne kadar?

Öncelikle günlük brüt kazancı bulalım: 73.854/90 = 205,15 TL yapar. 205.15*1/2 =102,5 TL ile günlük esas kazancı bulmuş oluruz. Toplam rapor ücreti için 10 gün alınması gerekir. 102,5*10 =1.025 TL olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hesapkurdu.com

90 günlük rapor parası ne kadar?

Sigortalının brüt maaşı 15.000 TL olsun ve 3 aylık toplam gün sayısı 90 gün olarak işleme başlayalım. Bu durumda sigortalıya günlük geçici iş göremezlik ödeneği şu şekilde yapılır: Yatarak tedavi ödemesi: 500 / 2 = 250 TL (günlük) Ayakta tedavi ödemesi: 500 / 3 = 166.66 TL x 2 = 333.33 TL (günlük)

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mapfre.com.tr

Doğum rapor parası nereden bakılır?

TC kimlik numaranız ve şifreniz ile e-Devlet'e giriş yapın. Anasayfada yer alan arama butonuna “doğum raporu soğulama” yazın ve aratın. Karşısına çıkan sayfada Sağlık Bakanlığı'na ait ilgili işlemi seçin. Mevcut raporunuz varsa açılan yeni sayfada sorgulama sonucu yer alacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

Özel sektörde doğum izni kaç gün?

MADDE 5 – (1) Kadın işçinin doğumdan önce sekiz ve doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam on altı haftalık süre için çalıştırılmaması esastır. (2) Çoğul gebelik halinde doğumdan önce çalıştırılmayacak sekiz haftalık süreye iki hafta süre eklenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Doğum izninde SSK primi yatar mı?

SGK'ya prim de yatırılmaz. 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 18. maddesine göre, doğum izni süresince çalışılmayan her gün için geçici iş göremezlik ödeneği SGK tarafından size ödenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tekgida.org.tr

Emzirme ödeneği kaç kere alınır?

Emzirme ödeneği, sigortalı kadına veya sigortalı olmayan karısının doğum yapması nedeni ile sigortalı erkeğe bir doğumla sınırlı olmayıp, her doğumda şartları taşıması halinde bir defaya mahsus yapılan ödemedir. Yani doğan her çocuk için birer kez bu ödenekten faydalanılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

Doğum parası ne zamana kadar geçerli?

Doğum yardımından faydalanmak için doğum tarihinden itibaren 5 senelik süre verilmiştir. 5 yıllık sürenin dolması durumunda doğum yardımı hakkı düşmektedir. Çocuk parası başvurusu için canlı şekilde gerçekleşen doğumun sonrasında ilgili nüfus müdürlüğüne çocuğun kayıt ettirilmesi gereklidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: finans.mynet.com

Devlet yeni doğan bebeğe altın veriyor mu?

Yurtiçi veya yurtdışında doğduğuna bakılmaksızın, her doğan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ya da mavi kart sahibi her bebek doğum yardımından faydalanabiliyor. Canlı doğan ilk bebek için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üçüncü ve daha fazla çocuk için 600 TL ödeme yapılıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gebe.com

Ev hanımlarına maaş başvurusu nasıl yapılır?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aile.gov.tr
Önceki makale
Esat Paşa hain mi?
Sonraki makale
Esaret dizisinde Hira ölecek mi?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT