Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

2023 GSS borcu ne zaman silinecek?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » 2023 GSS borcu ne zaman silinecek?

Gelir testi, 31 Temmuz 2023 tarihine kadar yapılacak. Testte hane içinde kişi başına gelirin 3 bin 336 liranın altında çıkması halinde prim borçları silinecek. Bu borçlardan doğan gecikme cezası ve zammı da alınmayacak. Ödeme gücü bulunanların prim borçlarını 31 Ağustos 2023 tarihine kadar ödemesi gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Genel sağlık sigortası borcu affı 2023 ne zaman?

Borç anaparası, Sosyal Güvenlik Kurumu ile anlaşmalı bankalara 31 Ağustos 2023 tarihine kadar ödendiği takdirde gecikme faiz ve cezaları silinecek. Aralık 2022 tarihine kadar olan GSS prim borçlarının 31 Ağustos'a kadar ödenmemesi halinde, gecikme cezası ve gecikme zammı uygulanacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Genel sağlık sigortası borçlarına af gelecek mi?

Genel Sağlık Sigortası prim borcu olanlara borç yapılandırması kapsamında af geldi. Peki yapılandırmadan kimler yararlanabilecek? Detayları Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Bal anlattı. Çalışanlar ve emekliler, Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamında sağlık hizmeti alıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

GSS affı ne zaman başlıyor?

Vergi affı kanun teklifinde Genel Sağlık Sigortası prim borçları da bulunuyor. 31 Aralık 2022 tarihinden önce gelir testi yaptırmadığı için GSS borcu bulunan vatandaşlar, 31 Ağustos 2023 tarihine kadar yapılandırma başvurusunda bulunabilecek. Gelir testi, 31 Temmuz 2023 tarihine kadar yapılacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

SGK borç yapilandirma 2023 ne zaman?

Bilindiği üzere, 12.03.2023 tarihli ve 32130 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan, 7440 sayılı Kanun uyarınca yapılandırılan borçların peşin ve ilk taksitinin ödeme süresi 26.05.2023 tarihli ve 32202 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan 7300 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 31.07.2023 tarihine kadar uzatılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sgk.gov.tr

#CANLI BORSA GÜNE NASIL BAŞLAYACAK? Cem Kaya Yorumluyor | İnfo Yatırım

İlgili 17 soru bulundu

Soru cevap kısmı

2023 SGK affı çıkacak mı?

SGK'dan yapılan açıklamada, "Son ödeme tarihi 31 Temmuz 2023 olan yapılandırma, cari dönem prim borçları ve diğer her türlü borçların son ödeme süresi 3 Ağustos 2023 saat 23:59'a kadar uzatılmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fotomac.com.tr

GSS borcu taksitlendirme 2023 nasıl yapılır?

GSS prim borcu bulunan vatandaşlarımız, yapılandırma için ikamet ettikleri il veya ilçedeki kaymakamlıklarda hizmet veren SYDV'lere başvuruda bulunacak. SYDV'lerde yapılacak gelir testi sonrası başvuru sahibinin 31 Aralık 2023 tarihine kadar olan borcu çıkartılacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ssk.biz.tr

GSS prim borcu kalkacak mı?

Milyonlarca vatandaşın vergi ve prim borçlarına ödeme kolaylığı getiren yapılandırma kanunu kapsamında, GSS prim borçları da yapılandırılacak. Primlerini ödeme gücü olmayanlar, borçlarının tamamıyla silinmesi için gelir testine girebilecek. Gelir testi, 31 Temmuz 2023 tarihine kadar yapılacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

2023 vergi affı ne zaman?

Buna göre, yapılandırma başvuruları 31 Mayıs'ta sona erecek. İlk taksit ve peşin ödeme de 30 Haziran 2023 tarihine kadar yapılacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

GSS ne zaman iptal olur?

Kanuna göre, hane içinde kişi başına gelirin asgari ücretin 3'te 1'inden az olması halinde GSS primi alınmıyor. 2022 yılı için hane içindeki kişi başına geliri 1.668 TL'nin altında olanlar GSS primi ödemekten kurtuluyorlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

GSS borcu affı için nereye başvurmalıyım 2023?

Vergi affı kanunu kapsamında GSS prim borcu ödeme ve yapılandırma işlemleri Gelir İdaresi Başkanlığı resmi internet sayfası gib.gov.tr adresi üzerinden yapılacak. Dileyen vatandaşlar, direkt olarak gelir idaresi kurumuna giderek müracaat edebilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

2023 vergi affı resmi gazetede yayınlandı mı?

Özet: ''Vergi Affı'' ve ''Vergi Yapılandırması'' olarak bilinen 7440 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun 12.03.2023 tarih ve 32130 Sayılı Resmi Gazete'de Yayımlandı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kpmgvergi.com

GSS borcunu ödemeden emekli olunur mu?

GSS BORCU EMEKLİLİĞE ENGEL DEĞİL AMA ÖDENMESİ ŞART

GSS borcu bulunması SGK ve Emekli Sandığı kapsamındaki sigortalılara emekli aylığı bağlanmasına engel olmuyor. Ancak Bağ-Kur kapsamında emekli aylığı bağlanacak sigortalıların GSS borcunu ödemesi gerekiyor. Kısmi ve part-time çalışanlar için primler tamamlanabilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: teknotalk.com

Yapılandırma 2023 Uzatildi mı?

SGK tarafından yapılan duyuruda, “Son ödeme tarihi 31 Temmuz 2023 olan yapılandırma, cari dönem prim borçları ve diğer her türlü borçların son ödeme süresi 3 Ağustos 2023 saat 23.59'a kadar uzatılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Torba yasada genel sağlık sigortası var mı?

Genel Sağlık Sigortası (GSS) sistemi 1 Nisan tarihi itibarıyla yeni bir döneme girmiş oldu. 6824 sayılı torba yasa ile milyonları sevindirecek düzenlemeler artık hayatımızda. Bu düzenlemede hem işverenleri hem de vatandaşları ilgilendiren bölümler var.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: halkbankkobi.com.tr

GSS borcu ödenmezse haciz gelir mi?

Zamanında GSS prim borcu ödenmezse, Sosyal Sigortalar Kurumu, bizzat haciz ya da icra kapsamında söz konusu prim borçlarını talep edebilir. Aksi durumda, acil servis hizmetleri haricinde kişilerin muayene ya da tedavi olmaları olanaksızlaşır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: logo.com.tr

SGK ödeme Süresi Uzatıldı mı?

Son ödeme tarihi 31.07.2023 olan SGK cari dönem prim borçları, yapılandırma borçları ve diğer her türlü borçların son ödeme süresi 03.08.2023 tarihi saat 23:59'a kadar uzatılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turmob.org.tr

Yapılandırma kaç taksit ödenmezse iptal olur 2023?

İlk iki taksitin süresinde tam ödenmemesi ya da süresinde ödenmeyen veya eksik ödenen diğer taksitlerin belirtilen şekilde de ödenmemesi veya bir takvim yılında ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi hâlinde bu Kanun hükümlerinden yararlanma hakkı kaybedilir3.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sinerjias.com.tr

Torba Yasa Başvuruları Ne Zaman?

Yasa çıktıktan sonra ikinci ayın sonuna kadar başvuru yapılabiliyor. İlk taksit başvurudan 1 ay sonra başlayacak. Taksitler iki aylık dönemlerle ödenecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebeanaliz.com

GSS prim borcunu ödemeyenler ne olacak?

GSS'ye borcunuz varsa ve 1 Nisan'daki düzenlemeden yararlanmazsanız, borcunuz katlanarak artar, hiçbir zaman da silinmez. Geçmiş borçlarınızı ödeyecek gücünüz yoksa gelir testine girip, bunu ispat ederseniz, geçmiş prim borçlarınız silinir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

2 bin TL nin altındaki borçlar ne zaman silinecek?

31 Aralık 2022 tarihinden önce kamuya olan ve 2 bin TL'yi geçmeyen vergi borçları silinecek. Sürücülerin alkol, uyuşturucu, ölümlü ve yaralanmalı kaza, drift ve aday sürücülük halleri dışındaki ihlallerinden kaynaklanan ceza puanları silinecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bbc.com

2023 genel sağlık sigorta primi ne kadar?

2023 yılı Temmuz ayındaki asgari ücret ara zammının belirlenmesiyle birlikte GSS prim tutarı da açıklanacak. Şu anki güncel GSS prim tutarı 332,5 TL olarak bilinmektedir. Asgari ücretteki %34'lük zamdan sonra GSS prim tutarının 402 TL olması beklenmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fotomac.com.tr

SGK borçları nasil Yapilandirilacak?

En yakın SGK'ya gidilerek yapılandırılmış güncel borç ödeme planı alınabilir. 7143 SGK yapılandırma ödemesi, anlaşmalı bankalardan, PTT şubelerinden, internet bankacılığından, mobil bankacılıktan ve SGK'nın resmi sitesi üzerinden yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tsedanismanlik.com.tr

Genel Sağlık Sigortası affı için nereye başvurulur?

GSS borcu sildirmek için e-devletten ya da SGK'ya herhangi bir başvuru yapma şartı aranmıyor. Borçlar otomatik olarak yapılandırılıyor. Yapılandırılan ve tahsilinden vazgeçilen borç tutarları için E-devlette 7440 Sayılı Kanun Kapsamında GSS Yapılandırma Borç Sorgulama ve Döküm Alma sayfasından T.C.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sgkbilgisi.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT