Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

2023 5 günlük rapor parası ne kadar?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » 2023 5 günlük rapor parası ne kadar?

Görüleceği üzere Ekim 2023 itibari ile asgari ücret almakta olan bir sigortalı çalışanın; günlük yatarak tedavi durumunda yapılacak ödemesi 223,5 Türk lirası, Günlük ayakta tedavi durumunda ise kendisine yapılacak ödeme 298 Türk lirasıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

5 günlük rapora kaç para ödenir?

GÜNLÜK 223 LİRA ÖDENİYOR

İş göremezlik durumunda çalışanlara yatarak tedavilerde günlük kazancının yarısı, ayakta tedavilerde ise günlük kazancın üçte ikisi rapor ücreti olarak ödeniyor. Buna göre, asgari ücretli bir çalışana, yatarak tedavilerde günlük 168 lira, ayakta tedavilerde de 223 lira ödeniyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sigortagazetesi.com

5 gün raporun kaç günü ödenir?

SGK, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 18. maddesi gereği, raporlu olunan 3. gün ve sonrası için rapor parası ödemesi yapıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkiyefinans.com.tr

5 günlük rapor parası ne zaman yatar?

RAPOR PARASI NE ZAMAN YATAR? Rapor parası, işverenin raporu SGK'ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçmesiyle çalışanların PTT veya e-Devlet üzerinden tanımlanan banka hesabına yatırılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

Rapor parası hesaplama nasıl yapılır?

Sigortalı kişi yatarak tedavi edilecekse günlük kazandığı brüt ücretinin yarısı SGK tarafından ödenir. Ayakta tedavi durumunda bu ödenek günlük brüt ücretin 3'te 2'si kadar olur. Bu durumda asgari ücretle çalışan birinin iş göremezlik raporu için alacağı rapor parası, 2023 yılı için ayakta tedavide günlük 223.5 TL'dir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mapfre.com.tr

2023 Rapor parası ne kadar oldu? Rapor ücretleri kaç lira oldu?

İlgili 29 soru bulundu

Soru cevap kısmı

10 gün rapor parası ne kadar?

Öncelikle günlük brüt kazancı bulalım: 73.854/90 = 205,15 TL yapar. 205.15*1/2 =102,5 TL ile günlük esas kazancı bulmuş oluruz. Toplam rapor ücreti için 10 gün alınması gerekir. 102,5*10 =1.025 TL olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hesapkurdu.com

Kaç güne kadar rapor parası kesilir?

Raporlu olunan sürenin 3. Gününden itibaren geçen günler işveren tarafından maaştan kesilir ve kesilen ücreti Sosyal Güvenlik Kurumu öder. Bu durumda 10 günlük rapor almış bir işçinin 3.,4.,5.,6.,7.,8.,9. ve 10. gündeki raporları için toplamda 8 günlük iş görmezlik rapor parası ödenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

Rapor alınca maaştan kesinti olur mu?

İşçinin raporlu olduğu süre boyunca maaşı tam olarak ödenir, bununla birlikte SGK'ya tahsil edilecek sigorta primine karşılık SGK tarafından ödenecek Geçici İş Göremezlik ücretinin mahsup edilmesi sağlanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kuveytturk.com.tr

Devlet en fazla kaç gün rapor parası ödüyor?

Ayrıca tek hekim imzasıyla, her biri 10 günü geçmeyecek parçalar halinde yılda 40 güne kadar rapor verilmesi mümkündür. Bir diğer ifade ile bir takvim yılı içinde tek hekim tarafından aynı kişiye verilecek raporların toplamı 40 günü geçemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kamuiscileri.net

Rapor ücreti nereden alınır?

SGK rapor parası sorgulama işlemi e-Devlet, Ziraat Bankası ve PTT üzerinden yapılabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

2023 rapor parası ne zaman yatar?

2023 RAPOR PARASI NE ZAMAN YATAR? Rapor parası, işverenin raporu SGK'ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçmesiyle birlikte çalışanların PTT veya e-Devlet üzerinden tanımlanan banka hesabına yatırılmaktadır. Bu ücretin hesaba yatırılmasıyla birlikte 2 ay içerisinde alınması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sporx.com

2 gün rapor parası maaştan kesilir mi?

İşverenlerin ne istirahat süresinin ilk iki gün için, ne de tüm istirahat süresince ücret ödeme ve sigorta günü bildirme yükümlülüğü bulunmamaktadır. Ancak, işveren dilerse sigortalıların istirahatli (raporlu) bulundukları sürede atıfet kabilinden (iyilik olsun diye) işçilere ücretlerini ödeyebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: resulkurt.com

10 günlük raporda hafta sonu sayılır mı?

Yani, hafta içinde raporlu olunması halinde hafta tatili hakkı kaybedilmez. Bir haftalık süre içinde hekim raporuyla işe gelinmediği günler çalışılmış gibi sayılır ve o haftanın tamamı raporlu geçirilse dahi işçi hafta tatili hakkına sahiptir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

3 gün Rapora kaç para kesilir?

Ayrıca 3. Gün ve sonrasında SGK tarafından yapılan ödemelerde işçinin günlük kazancının altında kalan tutarın(1/2 veya 2/3 ödenmesinden) işverenlikçe günlük kazanca gelecek şekilde ilga edilmesi gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: rasyoneldanismanlik.com

Sağlık raporu ücreti ne kadar?

Ayrıca Sağlık Bakanlığı'nın belirlemiş olduğu sağlık kurulu raporu için 200 TL üniversite fiyatı ise 300 TL olarak belirlenmiştir. Genel itibariyle ortak sağlık ve güvenlik birimi işyeri hekimi tarafından verilen raporlar için ücret ödenmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: galenlab.com.tr

SGK'ya iade edilen rapor parası nasıl alınır?

Çalışanın hesabına yatırılan tutar 2 ay içerisinde çekilmezse ödeme SGK'ya iade edilir ve emanet hesabına aktarılır. Tutarın emanetten çıkartılıp tekrar hesaba yatırılması için SGK çağrı merkezinin (170) aranıp işlem başlatılması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vergidegundem.com

2 günlük rapor onaylanır mı?

Hastalık durumunda 1 günlük veya 2 günlük istirahat raporları için rapor parası ödenmediğinden, 1-2 günlük hastalık raporları için çalışılmadığına dair bildirim yapılması gerekmemektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

Iş kazası rapor parası kesilir mi?

Yapılan araştırmalara göre, ülkemizdeki işçilerin çoğunluğunun günlük ücret sistemi üzerinden maaş aldığı görülmektedir. Ücretiniz eğer maktu olarak belirlenmiş ise doktordan almış olduğunuz sağlık raporunun gün sayısı ve SGK'dan almış olduğunuz rapor parası miktarı fark etmeksizin maaşınızda kesinti yaşanmayacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avsahincarsanbali.com

Çalışır rapor ne demek?

İş göremezlik raporu, Sosyal Güvenlik Kurumu'na kayıtlı olarak çalışan kişilerin hastalık, iş kazası ya da gebelik gibi durumlarda gelir kaybı yaşamamasını sağlayan belgedir. Genel olarak Sosyal Güvenlik Kurumu'na kayıtlı çalışanların raporlu oldukları gün sayısı kadar maaş kesintisi gerçekleşir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

5 gün raporlu olan işçiye ücret ödenir mi?

Ancak hastalık halinde, 4/a kapsamında( hizmet akdi ile) çalışan sigortalıların aldığı istirahat raporlarının 3. Gününden başlayarak iş göremezlik ödeneği ödenir. Kurum raporun ilk iki günü için ödeme yapmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eroglumuhasebe.com

2023 1 aylık rapor parası ne kadar?

Görüleceği üzere Ekim 2023 itibari ile asgari ücret almakta olan bir sigortalı çalışanın; günlük yatarak tedavi durumunda yapılacak ödemesi 223,5 Türk lirası, Günlük ayakta tedavi durumunda ise kendisine yapılacak ödeme 298 Türk lirasıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

Rapor bildirimi yapılmazsa ne olur?

Raporu Bildirmeme Cezası 2023

2- E-rapor ekranından işçinin çalışıp çalışmadığını “Çalışmadı” veya “Çalıştı” olarak, bildirmeyen işverenlere asgari ücretin yarısı, geç bildirenlere ise asgari ücretin onda biri tutarında idari para cezası uygulanacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bibilenvar.com

2 günlük rapor bildirilir mi?

Dolayısıyla 5510 sayılı Kanunun 4/1-a bendi kapsamında sigortalı olup, 1 veya 2 gün istirahat raporu almış olan sigortalılara geçici iş göremezlik ödeneği verilmeyeceğinden, işverenleri tarafından çalışılmadığına dair bildirim yapılmasına da gerek bulunmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: serkankaplan.com.tr

Raporlu işçi kendi isteği ile çalışabilir mi?

Sonuç olarak, istirahat raporu alan sigortalının ne mevcut işyerinde ne de başka bir işyerinde çalışamaz, mevcut işyeri de çalıştıramaz. Diğer işyeri bu kişinin istirahatli olduğunu tespit etmesi mümkün olmadığından istirahatli kişinin sorumluluğu kaçınılmazdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: proventus.com.tr

Rapor nasıl alınır?

Sağlık raporu almak için 4 adet vesikalık fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi ve aslı ve hangi raporu ne amaçla almak istediğinizi belirten dilekçe gerekmektedir. Dilekçeyi, sağlık kuruluşunun danışma bölümünden alabilirsiniz. Belgelerinizin eksik ya da yanlış olması durumunda sağlık raporu alamazsınız.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yesiltepepoliklinigi.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT