Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

1999 öncesi kaç gün sigortalı olmak gerekiyor?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » 1999 öncesi kaç gün sigortalı olmak gerekiyor?

8 EYLÜL 1999 ÖNCESİ SİGORTALILARIN EMEKLİLİK ŞARTLARI 4A SSK emeklilik şartlarına göre 25 yıl sigortatlılık süresini ve 5000-5975 prim gün sayısını tamamlayan erkekler; 20 yıl sigortatlılık süresini ve 5000-5975 prim gün sayısını tamamlayan kadınlar emekliliğe hak kazanıyordu. Şurada Paylaş!

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

EYT için 1999 öncesi kaç gün sigortalı olmak gerekiyor?

Eğer düzenleme 8 Eylül 1999 öncesinde daha önce var olan kadınlarda 20 erkeklerde 25 yıl sigortalılık süresi ve 5000 prim günü doldurma koşulunu getirirse, EYT mağdurlarının tamamı bu düzenlemeden yararlanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

EYT için kaç gün prim gerekiyor?

Yasalaşan teklife göre, EYT'li SSK'lılarda 5000 – 5975 prim günü ve kadınlarda 20, erkeklerde 25 yıl sigortalılık süresi aranacak. BAĞ-KUR'lu ve Emekli Sandığı'na bağlı erkekler 9000, kadınlar 7200 prim gününü tamamlayarak emekliliğe hak kazanacaklar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bloomberght.com

EYT için 5000 gün yeterli mi?

5 BİN GÜN SAYISI KABUL EDİLMEDİ!

TBMM'de görüşmelerinde Emeklilikte Yaşa Takılanlar kanun teklifine ilişkin, kademeli prim gün sayısının 5 bin gün olarak düzenlenmesine yönelik CHP, İYİ Parti ve HDP'nin verdiği önergeler, AKP ve MHP'li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: birgun.net

EYT şartları 99 öncesine döndü mü?

Örneğin, sigortalı çalışmaya başlamadan önce askerlik yapmış olanlar, askerlik süresini borçlanarak sigorta başlangıç tarihini 8 Eylül 1999 öncesine çektiklerinde EYT kapsamında emeklilik hakkından yararlanabilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: finans.mynet.com

1999’dan sonra işe girenler için EYT’li olma formülü nedir? İşe giriş tarihi nasıl geri çekilir?

İlgili 18 soru bulundu

Soru cevap kısmı

99 öncesi 3600 den kaç yaşında emekli olur?

Daha açık bir anlatımla, 8 Eylül 1999 öncesi tarım sigortalısı olan kadın çalışan –ki, tarım sigortası daha çok tarımda çalışan kadınların yaptırdığı bir sigortaydı- 15 yıl sigortalılık süresi ve 3600 prim günü doldursa bile 54 yaşında emekliliğe hak kazanıyordu. EYT'den yaş şartı kalktığı için emekli olabilecekler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

8 Eylül 1999 sonrası işe girenler EYT den yararlanabilir mi?

EYT'li sayılmak için sigorta başlangıcı 9 Eylül 1999 tarihinden önce olup, emeklilik için gereken yaş dışındaki sigortalılık süresi ve prim günü koşullarını sağlamış olmak gerekiyor. Sigorta başlangıcınız 8 Eylül 1999 tarihinden sonra olduğundan EYT kapsamında olamazsınız.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

EYT bana vuruyor mu nasıl öğrenebilirim?

Gelişmelerin ardından 'EYT evrak takibi nasıl yapılır?' sorusu vatandaşların merak ettiği konular arasında yerini aldı. E-Devlet Kapısı üzerinden yada Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) DYS Evrak Takip sayfasından yılı seçip SGK'ya giden belgelerinizi kontrol edebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

5000 günden emekli olursam ne kadar maaş alırım?

EYT maaş hesabı

Buna göre maaşlar 5.000 ve 5.4000 prim günü üzerinden hesaplanacak. En düşük emekli maaşı 2022 yılında 3500 TL'ye çıkarılmıştı. 5 bin prim günü olan EYT'li bir vatandaş en az 3 bin 500 lira maaş alabilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ensonhaber.com

2000 2008 öncesi EYT kimleri kapsıyor?

EYT KİMLERİ KAPSIYOR? EYT düzenlemesi 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi vatandaşları kapsıyor. Bu rakamın toplamda 4,7 milyon kişi olduğu açıklandı. 2023 yılı içerisinde 2,25 milyon kişi emeklilik hakkı elde edecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: takvim.com.tr

EYT de prim gün sayısı eksik olursa ne olur?

Prim eksikliği olanlar ya da primini artırmak isteyenler doğum, askerlik ve yurt dışı borçlanması yapabilecekler. Doğum yapmış kadınların her çocuk için 2 yıl borçlanabildiğini belirten Ekonomist Muhammet Bayram, yurt dışında çalışanların da prim günlerini saydırabildiğini söyledi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

EYT için geriye dönük prim ödeme var mı?

Bu hüküm esas alınarak geriye dönük herhangi bir ödeme yapılmayacak ve geriye dönük hak talep edilemeyecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

8 Eylül 1999 öncesi emeklilik şartları nelerdir?

8 Eylül 1999 ve öncesi işe giriş yapanlar için emeklilik yaşı 58 olarak belirlendi. Bu çalışanların prim ödeme gün sayısı ise 7000 olarak belirlendi. Yani, bu tarihten önce işe giren bir çalışan 58 yaşına geldiğinde ve 7000 gün prim ödemesi yaptığında emekli olabilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: takvim.com.tr

99 öncesi sigortalı olanlar emekli olabiliyor mu?

Erkeklerde 44-58 yaş arası, kadınlarda ise 38-56 yaş aralığı. Burada yaş şartını kaldırdığımızda diğer şartlar sabit olacak şekilde 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanlar emekli olabilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

1999 girişli kaç gün prim?

24 Mayıs 1999 - 8 Eylül 1999 tarihleri arasında işe giren kadın EYT'liler için 20 yıl sigortalılık süresi ve 5 bin 975 gün prim gün sayısına ihtiyaç vardır. 24 Mayıs 1999 - 8 Eylül 1999 tarihleri arasında işe giren erkek EYT'liler için ise 5 bin 975 gün prim gün sayısına ihtiyaç vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

EYT de sigorta girişi önemli mi?

EYT'de Önemli Detay: Sigorta Girişi Yapılmadan Çalışanlar Da Hak Kazanabilecek. Çalıştığı halde sigorta girişi yapılmayan, sigortaya girişi geç bildirilen binlerce kişi EYT yasasından yararlanabilmek için iş mahkemelerine başvururken, yasalarla bu kişiler için de emeklilik mümkün.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

3600 günle emekli olan kişi ne kadar maaş alır?

Ek göstergesi 3000, emekli aylığı 5 bin 727 lira ve emekli ikramiyesi 202 bin 909 lira olan bir polisin yeni düzenlemeye göre ek göstergesi 3600, emekli aylığı 6 bin 861 lira ve emekli ikramiyesi de 247 bin 408 liraya çıkacak. Emekli aylığı bin 234 ve emekli ikramiyesi de 44 bin 499 lira fark edecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

3600 günle emekli olan biri ne kadar maaş alır?

3600 prim günü ile SGK'lı kadınlar 50, erkekler 55 yaşında emekli olabilecek. Yeni düzenlemede kısmi emeklilik formülü ile emekli olanlar da en düşük maaş olan 7.500 TL alabilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: finans.mynet.com

EYT de aranan şartlar nelerdir?

EYT başvurularında temelde 3 şart vardır. Şartların ilki 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigortası başlamış olmasıdır. İkinci şart prim gününün doldurulmuş olmasıdır. Üçüncü ve son şart ise kadınlarda 20 sigortalılık yılı, erkeklerde 25 sigortalılık yılının tamamlanmış olmasıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: rasyotek.com.tr

EYT ne zaman Onaylanir?

EYT başvurusu gerçekleştiren vatandaşları sonuçları genellikle başvurunun ardından 15 gün içerisinde açıklanabiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

EYT den kaç lira maaş alırım nerden öğrenebilirim?

uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ sayfasına girditen sonra, T.C kimlik numarası, SSK sicil numarası, baba adı, nüfus il, doğum tarihi bilgilerinin girilmesi gerekiyor. Bilgiler girildikten sonra sorgula butonuna basılarak emekli maaşı hesaplaması yapılabiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bloomberght.com

EYT için başvurular ne zaman başlayacak?

İşçilerin, özel sektörde çalışanların ve BAĞ-KUR'luların nisan ayında maaş almaları için 31 Mart'a kadar başvuru yapmaları gerekiyor. Kamu işçileri için bu tarih 14 Mart, memurlar için ise 15 Mart'a kadar. Başvuru dilekçesi verildikten sonraki ay başından itibaren maaşlar ödeniyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

99 öncesi çalıştım ama sigortam yok ne yapmalıyım?

Sabah'ta yer alan habere göre; Bu tarihten önce sigortasız çalışanlar SGK'ya başvurarak ilk işe giriş tarihinin fiilen çalıştığı tarihin olması gerektiğini belirterek sigorta başlangıç tarihinin düzeltilmesini talep edebilir. Olumlu yanıt alınmaması halinde kişi hizmet davası açabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tgrthaber.com.tr

EYT kimleri kapsıyor 1999 sonrası?

EYT 1999 sonrasını kapsar mı? 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanlar EYT kapsamına giriyor. Bu tarihten sonra hizmet başlangıcı olanlar ise düzenlemeden yararlanamayacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

1999 sonrası işe girenler ne olacak?

9 Eylül 1999'dan sonra ilk kez işe girenler Eylül 2019'dan itibaren 7000 gün primi doldurmuşlarsa tazminatlı ayrılabilecek. Eylül 2024'ten itibaren ise 25 yıl sigorta ve 4500 günü dolduran herkes bu hakkı kullanabilecek. Çalışanların en çok merak ettiği konuların başında kıdem tazminatı geliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: logo.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT