Kabak çekirdeği kalori bakımından diğer kuru yemişlere göre çok daha az zararlı olmasıyla sağlığına önem veren insanlar tarafından sıklıkla tercih edilen bir çerezdir. “1 avuç kabak çekirdeği kaç kalori” sorusu ortalama 112 kalori olarak yanıtlanabilir.
Kabak çekirdeğinin 100 gramında 560 kalori bulunmaktadır. 1 avuç kabak çekirdeği (10 gr) 56 kaloridir. 1 tatlı kaşığı ( 2 gr) kabak çekirdeği 11 kaloridir. Kabak çekirdeğinin 100 gramı 14.22 gram karbonhidrat, 24.4 gram protein, 45.6 gram yağ, 8.8 gram lif içermektedir.
Peyman marka 100 gr çiğ iç kabak çekirdeği yaklaşık olarak 573 (kcal) kalori değerinde enerji ihtiva etmektedir. 100 gr çiğ kabak çekirdeği içeriğinde bulunan besin değerleri 45 gr yağ, 30 gr protein ve 7.4 gr karbonhidrat olarak sıralanmaktadır.
K vitamini ve birçok B vitaminin yanı sıra manganez, magnezyum ve çinko gibi önemli mineralleri de içerir. Vitamin ve mineraller, vücut ve metabolizma fonksiyonlarına yardımcı olur. Yüksek yağ oranı ve buna karşılık düşük kalori miktarı nedeniyle kabak çekirdeği diyet programlarına dahil edilir.
Kabak Çekirdeği Kalori
Kabak çekirdeği B vitamini, E vitamini, Potasyum, Magnezyum, Selenyum, Mangan, Fosfor ve Çinko bakımından çok zengin bir besin kaynağıdır. Yağlı bir besin türü olduğu için aşırı tüketilmemelidir. Günde 1 avuç kabak çekirdeği yemeniz, yeterli olacaktır.
İlgili 30 soru bulundu
Kabak çekirdeği faydaları diyetisyen ve beslenme uzmanları tarafından da bilindiği için diyet listelerine de konur. Ara öğünlerinizde 1 avuç kabak çekirdeği tüketerek sağlıksız atıştırmalıkların önüne geçebilirsiniz.
Gece yatmadan tüketildiğinde, dinlenmeye geçen ve yenilenen hücrelerin işlevlerini artırır, rahat uyumanızı sağlar. Kabak çekirdeği zengin E vitamini içeriğine sahiptir, bu sayede göz sağlığını korur. İçeriğindeki bol demir sayesinde demir eksikliği ve kansızlığa iyi gelir.
Uyandıktan sonra kahvaltınızı ilk 45 dakika içerisinde yapmaya özen gösterin. Bu şekilde metabolizmanız hızlanacaktır. Protein dolu bir kahvaltı, haşlanmış yumurta, yoğurt ve granola parfe, yulaf ezmesi ile güne başlamak için güzel bir başlangıç olacaktır.
Kesinlikle değil. öylece, vakit geçirmek için tükettiğiniz kabak çekirdeğini akıllı bir biçimde beslenme programınıza katarsanız, sandığınız gibi size kilo aldırmaz, tam tersine kilo vermenize yardımcı bile olur.
Kabak çekirdeği tek başına yüksek bir antioksidan deposudur. Buna ek olarak doymamış yağ asitleri de içerir. Bunlar da kanser oluşumunu engelleyen bileşenlerdir. İdrar kaçırma sorunu olan kişilerin kabak çekirdeği tüketmesi önerilir.
Kabak çekirdeği bir nevi doğal viagradır Testesteron seviyesini arttırır. Erkeklerin cinsel sağlığında mucizeler yaratır. İçerisinde bulunan B, C, D, E ve K vitaminlerinin libido üzerinde büyük rolü vardır. Buna ek olarak da kabak çekirdeği çinko doludur, bu da yüksek testesteron seviyelerini arkasındaki güçtür.
Pek çoğumuzun bildiği üzere evet, çekirdek kilo yapar. Bunun da nedeni içeriğinde yüksek yağ barındırmasıdır.
Kabak çekirdeği bağırsakların daha iyi çalışmasını sağlar. Bağırsaklarda kolay sindirilen kabak çekirdeği bundan dolayı sindirim sistemi dostu olarak da bilinmektedir. Kabak çekirdeğinin düzenli olarak tüketilmesi bağırsaklara oldukça iyi gelmektedir.
100 gramında 20 gr. bitkisel protein olan kabak çekirdeği, ara öğünlerde tek başına ya da protein kekine veya salatalara eklenerek tüketilebilir. Antrenmandan önce yemek için de ideal bir besindir.
Kabak çekirdeğinin içeriğinde ayçekirdeğine göre daha az yağ bulunduğunu dile getiren Gençyürek, “İçerdiği yüksek miktarda çinko, magnezyum ve doymamış yağ asitleri ile kalp sağlığını korumaya yardımcı olan kabak çekirdeği, yüksek çinko içeriğiyle hafızayı güçlendirir.
Kabak çekirdeğinin faydalarından maksimum derecede faydalanmak için çiğ yenilmesi gerekir. Kuruyemişçilerde satılan kabak çekirdekleri genelde sıcak ortamlarda uzun süre kaldıklarından dolayı kısmen özelliklerini yitirirler.
Gece uyumadan önce kan şekerini dengelemek için protein ve karbonhidratları beraber tüketmenin ideal bir yöntem olduğunu savunan uzmanlar, fıstık ezmesi- elma, armut- peynir, yumurta- avokado, humus- çeri domates, muz- ayçiçeği çekirdeği, badem ezmesi- tahıllı ekmek, ev yoğurdu-meyve tüketilebileceğini söylüyor.
Kabak çekirdeği kilo aldıran besinler arasında yer almaktadır. Kilo almak isteyen kişiler genellikle gün içerisinde 1 avuç kabak çekirdeği tüketmektedir. İçerisinde bulunan lif ve mineraller sayesinde kilo vermek isteyen kişiler için de önerilen faydalı besinlerden biridir.
Fazla tüketildiğinde sindirim sorunlarına yol açabilir ya da fazla kilo alımına sebep olabilir. Ayrıca kabak çekirdeğinin aşırı tüketimi sivilce oluşumuna neden olabilir. Bu yüzden cilt sorunu olan ve yağlı cilde sahip olan kişilerin, kabak çekirdeği aşırı tüketmemesi tavsiye edilir.
İçeriğinde çok sayıda mineral ve vitamin ihtiva etmesi ile kalbinizin sağlıklı kalmasına yardımcı olur. Ayrıca kabak çekirdeği yağının tansiyonu ve kötü kolesterol düzeylerini düşürebildiği gözlemlenmiştir. İçeriğinde yer alan nitrik oksit kan damarlarını genişletmeye katkı sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri